/

Könyvtárában is a politikával foglalkozik Kohári Nándor, Tápé és Baktó jelöltje

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kohari_nandor_konyvek01_gs

Több mint tizenháromezer kötetes könyvtárával osztja meg lakását Kohári Nándor. Az önkormányzati képviselőjelölt szívesen tölti idejét olvasással, több politikai-kulturológiai témájú művet is újra elővesz.

Egy raktárat is kell bérelnie Kohári Nándornak, hisz a lakásában már földtől a plafonig könyvespolcok állnak, amelyeken több sorban sorakoznak a kiadványok. Tápé, Újpetőfitelep, Baktó és a baktói kiskertek önkormányzati képviselőjelöltjének amellett, hogy szinte minden percét az érintett körzetekben élők problémáinak megoldásával tölti, szenvedélye az olvasás, tekintélyes könyvtárából pedig bőven tud válogatni: több mint 13 500 kötetet gondoz a politikus, aki saját bevallása szerint is lassan kiszorul lakásából a tornyozódó olvasnivalók miatt.

A politika egyfajta hobbiként is jelen van az életében, hiszen a könyvek között számos politikai-kulturális témájú művet tart számon, melyeket szívesen forgat szabadidejében. Emellett a történelmi és szépirodalmi kötetek, útleírások is gyakran megfordulnak a képviselőjelölt kezében. “Kiskamaszként Jules Verne köteteit kedveltem leginkább, de faltam Mikszáth Kálmán és Jókai Mór műveit, illetve egy náluk kevésbé ismert, mégis kiváló magyar író, Karczag György politikai-történelmi tárgyú könyveit is a kedvenceim között tartom” – mondta el a képviselőjelölt.

Nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is nagy tapasztalatot szerzett a politikában: 1998-ban a Csongrád megyei közgyűlés akkori legfiatalabb képviselőjeként kezdte el munkáját, majd 2002 óta Szeged önkormányzati képviselőjeként dolgozik az itt élő emberekért. “Kulturális, ifjúsági és sport, városüzemeltetési és vagyongazdálkodási kérdésekkel foglalkoztam döntően az elmúlt másfél évtizedben. Beadványaim, felszólalásaim számát tekintve is állíthatom azt, hogy ciklusok óta a legaktívabb képviselők közé tartozhattam” – hangsúlyozta.

Régi szenvedélyének, a kirándulásoknak az utóbbi években egyre kevesebb időt tudott szakítani Kohári Nándor. Még radnótis diákéveiben lett tagja a Csongrád Megyei Természetjáró Szövetségnek, majd minősített túravezetőként több csoport élén is bejárta hazánk nevezetes tájait. “Sajnos a természetjárásra az utóbbi években kevés időm maradt a politikai elfoglaltságok miatt, de a természet továbbra is megmaradt örök szerelmemnek” – magyarázta a képviselőjelölt.

Előző sztori

Szeged megszállásának hetvenedik évfordulójára emlékeztek + FOTÓK

Következő sztori

Strandfoci: öt Csongrád megyei az U21-es válogatott szűkített keretében