Közélet

Kézműves sörök kavalkádja péntektől a Széchenyi téren!

Kézműves sörök kavalkádja péntektől a Széchenyi téren!

2014. október 15., szerda
Kézműves sörök kavalkádja péntektől a Széchenyi téren!
IMG_0328

Kitört Szegeden a kézműves sörforradalom, melynek részeként pénteken a Széchenyi térre is meghirdették az Első Szegedi Főzdefesztet. Október 17-19 között a legkiválóbb hazai főzdék kínálatából válogathatunk!

A húsz legjobb hazai kézműves sörfőzde is kitelepül a Széchenyi térre október 17-19 között, az Első Szegedi Főzdefesztre. A különleges italok kedvelőit több mint hatvan sörrel várják a főzdék, de emellett számos külföldi ital is felsorakozik a kínálatban. Mellettük a Food Selection gondoskodik az éhség csillapításáról, melyben a szegedi és a pesti újhullámos vendéglátás kiemelkedő szereplőit hívták meg, a Tiszavirágtól a Zing Burgerig. "A 2011-ben alapított Főzdefeszt – Első Hazai Kézműves Sörfesztivál - röpke három év alatt megteremtette a magyar kézműves sör fogalmát, és európai viszonylatban is feltűnő pezsgést indított el a sörgasztronómiában és a fővárosi vendéglátásban. Ám eredeti küldetésünk nem csak a fővárosi sörhelyzet forradalmasításáról szólt, hiszen meggyőződésünk, hogy a jó sör demokratikus alapjog! Szeged, a napfény és a fesztiválok városa, legalább olyan nyitott és nyüzsgő környezet, mint a pesti belváros, melynek közönsége annak idején kirobbantotta a fővárosi sörforradalmat. Most Szegeden a sor, hogy megcsinálja a maga forradalmát" - írják közleményükben a Főzdefeszt szervezői.

ff5

Az Első Szegedi Főzdefeszt + Food Selection részleteiről a rendezvény

facebookos oldalán

találnak részleteket!

Sörárusok:

Angol Sörök Háza Bäder Sörök (Falánka) Belga Sörök Háza Bigfoot Sörfőzde Debreceni Kisüzemi Sörfőzde Domján Sörfőzde Főzdefeszt Válogatás Fóti Kézműves Sörfőzde Gyertyános Sörfőzde Hrabal cseh sörök Szent András Sörfőzde Kapucinus Sörfőzde Kentucky Ale Legenda Sörfőzde Mályi ászok Sörfőzde Serforrás Sörfőzde Sümegi Sörfőzde Primator cseh sörök Zip's Brewhouse Kardinal Coffee

Ételárusok:

Befalo Bill XXL Barbecue Erdélyi Konyha Ez Sajt Mexkitcen Pepita Tökmag Spíz Toborzó Szarvaskolbász Zing Burger

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.