Közélet

Két keréken érkezett a segítség a szegedi koraszülöttmentőknek

Két keréken érkezett a segítség a szegedi koraszülöttmentőknek

2014. október 18., szombat
Két keréken érkezett a segítség a szegedi koraszülöttmentőknek
koraszulottmentok01

Közel egymillió forint értékben támogatta BMW Motoros Túraklub a szegedi koraszülöttmentők új mentőautójának felszerelését. Az adományból többek között három infúziós pumpát is vettek, melyek elengedhetetlenek a szakszerű ellátáshoz.

Kilenc éve hagyomány a BMW Motoros Túraklub történetében, hogy évadzáró túrájuk egyik állomásán adománnyal segítenek rászoruló szervezeteket, intézményeket. Idén a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány lett a kedvezményezett, melynek támogatására közel egymillió forintot gyűjtöttek össze a motorosok. "Egyik évben sem volt még ekkora lelkesedés az adományozás iránt, mint idén, ennek köszönhetően az eddigi legmagasabb összeget sikerült összegyűjteni. A korábbi évek során iskolákat, óvodákat, civil szervezeteket is támogattunk, bár sokfelé elkél még a segítség" - mondta el Petrich Ákos, a túraklub elnöke. Mint mondta, hagyományosan a tervezett útvonal mentén keresnek egy-egy rászoruló szervezetet, hallva azonban a koraszülöttmentők nehéz helyzetét úgy döntöttek, hogy útjukat a Tisza-parti város felé veszik.

koraszulottmentok02

A segítség márpedig nagyon kell az alapítványnak, miután február 25-én munka közben

balesetet szenvedett

az egyik koraszülötteket szállító mentőautója. A hosszú hónapokig elhúzódó javítási idő alatt a tartalék autóval voltak kénytelenek ellátni feladatukat, amely nem volt egyszerű, hiszen Bács-Kiskun, Békés, Csongrád teljes területe, valamint Szolnok megye déli része is a hatáskörükbe tartozik.

Pintér Sándor

, az alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: négyzetkilométerben a legnagyobb területen ők dolgoznak, és a főváros után a mentési számuk is a legmagasabb itthon: tízéves átlagban 1250 koraszülött köszönheti az életét az itt dolgozóknak. "Egész Európában Magyarországon a legmagasabb a koraszülöttek száma, minden kilencedik vagy tizedik gyermek így jön világra. Ilyen esetben minden másodperc számít, hiszen a csecsemő oxigénhiányban néhány perc alatt maradandó károsodást szenvedhet, ezért is fontos, hogy egy jól felszerelt csapat siethessen a segítségükre" - hangsúlyozta Pintér Sándor. Az Erényi Optika közreműködésével összegyűjtött adományból három infúziós pumpát vásároltak, melyek összértéke meghaladja a 700 ezer forintot - ezek a megjavított mentőautóba kerülnek majd, amely legkésőbb jövő év elején száguldhat a csöppségek életéért. Az év minden napján dolgozó munkatársaknak egy légkondicionáló berendezést is vásároltak a motorosok gyűjtéséből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.