Kajak-kenu: Vajda újra edz, Birkás Sevillába tart

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vajda Attila

Több hetes pihenő után néhány napja ismét edzésbe állt Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kenusa. Vécsi Viktor tanítványa „a szünetben” is aktív volt, hiszen két outriggerversenyen is rajthoz állt szeptemberben, előbb a Baltic Challengen, majd egy korzikai tengeri viadalon.

“Nem volt könnyű visszarázódni az edzésekbe, hiszen az újrakezdés mindig fájdalmas – elevenítette fel az első néhány tréning nehézségeit Vajda Attila. Ahogyan telnek-múlnak a napok, úgy egy kicsit könnyebb elviselni a terhelést, de azért a testem mindig jelzi, hogy mi nem tetszik neki. Az izomfájdalom és a vízhólyagos tenyér nem kellemes érzés, de ehhez már hozzászoktam. Napi két, két és fél órát vagyunk kint a vízen, ezt újra meg kell szokni” – fogalmazott Vajda Attila.

Az augusztusi moszkvai vb-n két érmet is szerző klasszis már csak néhány napig lesz Szegeden, a jövő héten a mesés Kelet felé veszi az irányt. “A hazai szövetség hosszútávon is szeretne kialakítani Abu-Dzabiban egy központi edzőtábort, amelyet Fábiánné Rozsnyói Katalin kajakos csoportja tavaly már kipróbált. A srácoktól csak jókat hallottam a helyszínről, ezért úgy döntöttem, hogy idén ősszel én is élek a lehetőséggel és ott edzek. Három hétre megyünk ki a Honvéd női kajakos csapatával. A szállásunk a Forma 1-es versenyhelyszín mellett lesz, az ellátás állítólag remek és a pályáról is mindenki jó véleménnyel van. Az időjárás szeszélyeitől ott nem kell tartanunk, valóban kellemes melegben tudunk edzeni.”

Vajda Attilát ezúttal nem kíséri edzője, Vécsi Viktor, aki Szegeden marad a fiatalokkal. A jól összeszokott páros azonban mindent átbeszél az elutazás előtt. “Már most is napi 17-28 km közötti távokat evezünk idehaza a Tiszán, Abu-Dzabiban is a kilométer-gyűjtés lesz a legfontosabb feladat – folytatta az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE olimpiai bajnoka. Minden délelőtt a vízen leszünk Szabó Gabiékkal, délután viszont már konditermi edzés és futás szerepel a programban. Viktorral mindent egyeztetünk, így amikor novemberben hazaérek, akkor zökkenőmentesen tudok csatlakozni a szegedi kenus csapathoz” – árulta el Vajda Attila.

Birkás Balázs is ott lehet Sevillában

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kétszeres ifjúsági világbajnoka, Birkás Balázs is tagja annak a nyolc fős magyar csapatnak, amely november elején Sevillába utazik. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség november 3. és 14. között központi edzőtábort szervez férfi sprinter kajakosnak Spanyolországban. A cél, hogy Storcz Botond vezetőedző, valamint a munkában részvevő szakemberek, Hűvös Viktor és Pál Zoltán megtalálják azt a párost, amely jó eséllyel szerzi meg a jövő évi milánói kvalifikációs világbajnokságon az olimpiai kvótát. Birkás Balázs mellett Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Bán Kristóf, Hérics Dávid, Nádas Bence és Balaska Márk kapott meghívást.

Előző sztori

Milliárdos rákfogás Nagylakon - a Vadaspark fogadt be az állatokat (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

Következő sztori

Vádemelést javasolnak a Kálvária sugárúti trafik kirablója ellen + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek