Bulvár

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen Szegeden

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen Szegeden

2014. október 2., csütörtök
Kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen Szegeden

Jogerősen 2 év 6 hónap és 11 év közötti szabadságvesztéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön öt férfit, aki különböző típusú kábítószerekkel kereskedett Németországban és Magyarországon.

A Szegedi Ítélőtábla - az ügyben kirendelésre eljáró - bírái az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottról kimondták, hogy a bűncselekményeket bűnszervezetben követték el, így nem bocsáthatók feltételes szabadságra. Az ő büntetésük 11 év, 8 év 6 hónap és 6 év fegyház. Az ügy elsőrendű vádlottja, egy most 35 éves budapesti férfi 2009 elejétől kábítószert kezdett csempészni Németországba, és egy bérelt bonni lakásban részt vett a nagy tételben beszerzett drog hígításában, adagolásában, csomagolásában és továbbértékesítésében is. A vádlott később Magyarországon ingatlant vásárolt, és ott az ügyletekbe bevont két másik férfival együtt részt vett a beérkező kábítószer átvételében, szállításában és adagolásában. A három vádlott együttműködése idején - 2010 első felében - három szállítmány, több kilónyi amfetamin és hasis érkezett Magyarországra. A negyedik szállítmányt, csaknem 30 kiló nagy tisztaságú amfetamint az elsőrendű vádlott Hollandiában vásárolta meg, Bonnban elrejtették az autójában, de a drogot április 24-én Bajorországban a rendőrök egy ellenőrzés során megtalálták. A rendőri intézkedéssel egy időben a magyar és a német hatóságok házkutatást tartottak a vádlottaknál, és több kilónyi drogot foglaltak le náluk. A negyed- és ötödrendű vádlott terjesztőként vett részt a bűncselekményekben, őket 2 év 6 hónap és 2 év 9 hónap börtönre ítélték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.