Hátország: közel háromszáz kosársulis fiatal kezdi meg a bajnoki szereplést a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vasarhelyi_kosarsuli_u18

A Vásárhelyi Kosársuli mintegy 300 utánpótlás játékosának kezdődik meg a 2014-15-ös bajnoki idény a hétvégén. Egy biztos, a játékoslétszám miatt nem kell aggódnia a kék-sárgáknak: van olyan korosztály, ahol 6 gárdát indítanak. A klub vezetésének az U12-es és az U18-as csapattal szemben vannak legnagyobb elvárásai.

Elek András, az egyesület elnöke elmondta: minden kiírásban szerepelnek a legkisebbektől egészen az U21-es korcsoportig, sőt a legfiatalabbak között egyenesen 6 együttes indul. Emellett a Németh László-, a Szent István-, a Kertvárosi-, a Varga Tamás- és a Liszt Ferenc Általános Iskolákban előkészítő foglalkozásokat is tartanak elsős és másodikos gyerekeknek. Az utánpótlás nevelést a társasági adó támogatásokból finanszírozzák. Az ennek fedezetét biztosító cégeket minden évben a Kosársulinak kell előteremtenie. Ez viszont igencsak embert próbáló feladat – tette hozzá.

Kiemelte: az elmúlt időszakban 300-ra emelkedett a kék-sárgáknál regisztrált utánpótláskorúak száma, így egyelőre befejeződött a férőhelyek feltöltése. Most a szakmai fejlődésre koncentrálnak. A fiatal kosarasokkal összesen 11 edző foglalkozik, nagyrészük az NBI-es felnőttek közül kerül ki. A munkát nagyban segítené, ha szakmailag elvárható mennyiségű edzésidő állna rendelkezésére, mivel most csupán csak két csapat tud hetente négyszer edzeni. A Hódtói Sportcsarnokban és a főiskola tornatermében, valamint a partneriskolákban folyik a munka. Ezek mellett azonban szükség lenne még egy létesítményre, hogy országos szinten még több kiemelkedő eredményt tudjanak elérni.

A Kosársuli elnöke az egyesület történetének első bajnoki aranyát megnyerő tavalyi U11-es országos bajnok Vásárhelyi Rakétáktól, valamint az előző szezonban az U16-os sorozatban vitézkedő, és a hazai elitbe jutó vásárhelyi fiataloktól várja a legjobb eredményeket. Azonban mindkét csapat korosztályt váltott, ami nagy kihívás elé állítja őket, így a jó eredmény nem borítékolható előre.

Előző sztori

Videótolmács segíti az Invitel ügyfeleit Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik

Legutóbbi hasonló cikkek