Sport

Hátország: közel háromszáz kosársulis fiatal kezdi meg a bajnoki szereplést a hétvégén

Hátország: közel háromszáz kosársulis fiatal kezdi meg a bajnoki szereplést a hétvégén

2014. október 1., szerda
Hátország: közel háromszáz kosársulis fiatal kezdi meg a bajnoki szereplést a hétvégén
vasarhelyi_kosarsuli_u18

A Vásárhelyi Kosársuli mintegy 300 utánpótlás játékosának kezdődik meg a 2014-15-ös bajnoki idény a hétvégén. Egy biztos, a játékoslétszám miatt nem kell aggódnia a kék-sárgáknak: van olyan korosztály, ahol 6 gárdát indítanak. A klub vezetésének az U12-es és az U18-as csapattal szemben vannak legnagyobb elvárásai.

Elek András

, az egyesület elnöke elmondta: minden kiírásban szerepelnek a legkisebbektől egészen az U21-es korcsoportig, sőt a legfiatalabbak között egyenesen 6 együttes indul. Emellett a Németh László-, a Szent István-, a Kertvárosi-, a Varga Tamás- és a Liszt Ferenc Általános Iskolákban előkészítő foglalkozásokat is tartanak elsős és másodikos gyerekeknek. Az utánpótlás nevelést a társasági adó támogatásokból finanszírozzák. Az ennek fedezetét biztosító cégeket minden évben a Kosársulinak kell előteremtenie. Ez viszont igencsak embert próbáló feladat – tette hozzá. Kiemelte: az elmúlt időszakban 300-ra emelkedett a kék-sárgáknál regisztrált utánpótláskorúak száma, így egyelőre befejeződött a férőhelyek feltöltése. Most a szakmai fejlődésre koncentrálnak. A fiatal kosarasokkal összesen 11 edző foglalkozik, nagyrészük az NBI-es felnőttek közül kerül ki. A munkát nagyban segítené, ha szakmailag elvárható mennyiségű edzésidő állna rendelkezésére, mivel most csupán csak két csapat tud hetente négyszer edzeni. A Hódtói Sportcsarnokban és a főiskola tornatermében, valamint a partneriskolákban folyik a munka. Ezek mellett azonban szükség lenne még egy létesítményre, hogy országos szinten még több kiemelkedő eredményt tudjanak elérni. A Kosársuli elnöke az egyesület történetének első bajnoki aranyát megnyerő tavalyi U11-es országos bajnok Vásárhelyi Rakétáktól, valamint az előző szezonban az U16-os sorozatban vitézkedő, és a hazai elitbe jutó vásárhelyi fiataloktól várja a legjobb eredményeket. Azonban mindkét csapat korosztályt váltott, ami nagy kihívás elé állítja őket, így a jó eredmény nem borítékolható előre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.