Közélet

Harminc kerékpárt adományoztak a rókusi iskolának + FOTÓK

Harminc kerékpárt adományoztak a rókusi iskolának + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök
Harminc kerékpárt adományoztak a rókusi iskolának + FOTÓK
adomany03_gs

A felújított kerékpárokat három önkormányzati cég, továbbá a Rotaract Club és Haág Zalán adományozta a diákoknak. A bicikliket a mindennapos testnevelés órákon kívül akár kirándulások alkalmával is használhatják a gyerekek.

A Kossuth Lajos sugárúti iskola diákjainak az ajándéka egy példaértékű együttműködés eredménye. A Szint Kft., a RITEK Zrt. és a Városi Televízió Nonprofit Kft. fogott össze a Rotaract Club Szegeddel és a KDNP szegedi elnöki tisztét betöltő

Haág Zalánnal

, hogy megajándékozzák a Rókusi I. számú Általános Iskola tanulóit. „A mindennapos testnevelés órák nagy terhet rónak az intézményekre az infrastruktúra hiányában, ezen is szerettünk volna segíteni, így egy egész osztályra való kerékpárt adományoztunk. Másrészt iskolai kirándulások alkalmával is használhatják, továbbá a gyerekek meg tudják tanulni a biztonságos és szabályos közlekedést is” – fogalmazott Haág Zalán a 10-es körzet (Öregrókus-Belváros) Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje. Hozzátette, tervei között szerepel, hogy a körzet valamennyi iskolájának hasonló adományt juttatnak el, így a Zrínyi Ilona, a Madách és a Dózsa iskola is kerékpárokkal gazdagodhat a jövőben, amennyiben elő tudják teremteni a biciklik megvásárlásához szükséges forrásokat.

Egy hasonló sikeres akción már túl van a Rotaract Club Szeged, melynek tagja, Szabó Roland elmondta, az Arany János Általános Iskolának már adtak át harminc biciklit, és akárcsak abban az iskolában, a rókusiban is láthatósági mellényeket is kapnak a gyerekek. „A szabályos közlekedésre is igyekszünk felhívni a figyelmet, minden évben tartunk egy baleseti szimulációt, amire egyre több oktatási intézményből jönnek diákok. Fontosnak tartjuk, hogy már az általános iskolások is megtanulják a KRESZ-t” – magyarázta Szabó Roland. Hozzátéve, a klub minden olyan fiatalt szívesen vár soraiba, aki közreműködne karitatív akcióikban és adománygyűjtéseikben. Megtudtuk, használt, de felújított drótszamarakat vettek a gyerekeknek. A rókusi iskolában a tanárok számára fenntartott kerékpártárolót fogják kibővíteni az udvaron, hogy esőtől védett helyen tárolhassák a bicikliket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.