Harminc kerékpárt adományoztak a rókusi iskolának + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

adomany03_gs

A felújított kerékpárokat három önkormányzati cég, továbbá a Rotaract Club és Haág Zalán adományozta a diákoknak. A bicikliket a mindennapos testnevelés órákon kívül akár kirándulások alkalmával is használhatják a gyerekek.

A Kossuth Lajos sugárúti iskola diákjainak az ajándéka egy példaértékű együttműködés eredménye. A Szint Kft., a RITEK Zrt. és a Városi Televízió Nonprofit Kft. fogott össze a Rotaract Club Szegeddel és a KDNP szegedi elnöki tisztét betöltő Haág Zalánnal, hogy megajándékozzák a Rókusi I. számú Általános Iskola tanulóit. „A mindennapos testnevelés órák nagy terhet rónak az intézményekre az infrastruktúra hiányában, ezen is szerettünk volna segíteni, így egy egész osztályra való kerékpárt adományoztunk. Másrészt iskolai kirándulások alkalmával is használhatják, továbbá a gyerekek meg tudják tanulni a biztonságos és szabályos közlekedést is” – fogalmazott Haág Zalán a 10-es körzet (Öregrókus-Belváros) Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje.

Hozzátette, tervei között szerepel, hogy a körzet valamennyi iskolájának hasonló adományt juttatnak el, így a Zrínyi Ilona, a Madách és a Dózsa iskola is kerékpárokkal gazdagodhat a jövőben, amennyiben elő tudják teremteni a biciklik megvásárlásához szükséges forrásokat.

no images were found

Egy hasonló sikeres akción már túl van a Rotaract Club Szeged, melynek tagja, Szabó Roland elmondta, az Arany János Általános Iskolának már adtak át harminc biciklit, és akárcsak abban az iskolában, a rókusiban is láthatósági mellényeket is kapnak a gyerekek. „A szabályos közlekedésre is igyekszünk felhívni a figyelmet, minden évben tartunk egy baleseti szimulációt, amire egyre több oktatási intézményből jönnek diákok. Fontosnak tartjuk, hogy már az általános iskolások is megtanulják a KRESZ-t” – magyarázta Szabó Roland. Hozzátéve, a klub minden olyan fiatalt szívesen vár soraiba, aki közreműködne karitatív akcióikban és adománygyűjtéseikben.

Megtudtuk, használt, de felújított drótszamarakat vettek a gyerekeknek. A rókusi iskolában a tanárok számára fenntartott kerékpártárolót fogják kibővíteni az udvaron, hogy esőtől védett helyen tárolhassák a bicikliket.

no images were found

Előző sztori

Mezőgazdasági tüzek Vásárhelyen

Következő sztori

A közel-keleti harcok áldozataiért futottak a belvárosban + FOTÓK