Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Haág Zalán: Öregrókus lakosaiért is dolgozom!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

haag_zalan_csaladinap_mj 021

Családi délelőttre invitálták az öregrókusiakat a Klapka térre, ahol Haág Zalán (Fidesz-KDNP-L.É.T.) képviselőjelölt és a körzet leköszönő politikusa, Kalmár Ferenc a városrész fejlesztési terveiről is beszélgetett a lakosokkal.

A hagyományos mézes majális mellett októberben is évről évre várják a családokat a Kalpka térre, ahol ezúttal is a Szepesi Méhészet különlegességeit kóstolhatták meg az érdeklődők, ezen felül kávéval, teával és palacsintával is kedveskedtek a környékbelieknek, míg a kisebbek lovaglás is várta az öregrókusi játszótéren. „A családias hangulatú rendezvényünk alkalmas volt arra is, hogy környékbeliek elmondhatták problémáikat, fejlesztései javaslataikat” – fogalmazott Haág Zalán, a 10-es körzet (Öregrókus, Belváros) Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje.

Miután tavasszal megváltoztatták a körzethatárokat, Öregrókus is a 10-eshez tartozik, ahol korábban Kalmár Ferenc kereszténydemokrata politikus képviselte a lakosságot. „Amennyiben bizalmat kapok, Kalmár Ferenc nyomdokaiba lépve igyekszem képviselni az öregrókusiak érdekeit is, ahogy képviselőtársam tette ezt az elmúlt húsz évben. A májusi mézes majálison is találkoztam az itt élőkkel, azóta járom a környékbeli utcákat és tereket, tartottunk a városrészben utcafórumot is, így választási programomat is a környékbeliekkel közösen állítottam össze” – hangsúlyozta a KDNP szegedi elnöke.

haag_zalan_csaladinap_mj 024

Haág kiemelte, a Klapka téri játszótér szabadtéri kondigépekkel bővült, de tervezik azt is, hogy az egykori bolt helyén lévő parkolónak használt területet parkosítják illetve a lakosság igényeihez igazodva egy kutyafuttatót alakítanának ki. „Öregrókuson az utak és járdák állapota is rossz. Igaz, Kalmár Ferenc egyetlen aszfaltozatlan utat sem hagyott a körzetben, de felújításokra, kátyúzásra van szükség. Azt is szeretnék, hogy a Hunyadi téri sportpályát a rókusiak a jelenleginél nagyobb mértékben tudnák birtokba venni. A fenntartóval, a Belügyminisztériummal kell tárgyalni és megállapodni erről” – hangsúlyozta a képviselőjelölt. A körzet problémái közöl a Hunyai tér 3. szám alatti IKV-s kezelésű ingatlant említette, ahol egyes bérlőkkel és az oda költöző hajléktalanokkal voltak problémák. Az épületet lezáratták, így jelenleg senki sem lakja. „A ház bontása vagy értékesítése elkerülhetetlen, a cél, hogy rendezett legyen a terület” – tette hozzá Haág Zalán.

„A szintén a 10-es körzethez tartózó Szent István téren nagytakarítást tartunk, a megsérült burkolatot helyreállítjuk. Térfigyelő kamerák kihelyezését, ami bizonyítékot szolgáltathat a deviáns cselekedetekre, vétségekre, gondolok itt a rongálásokra. Megkezdődött a Lechner tér rekonstrukciója is, ott a járdák, gyalogösvények, padok és az ivókút újul meg, továbbá a lépcsők és feljárók a kápolna körül. A Füredi utcai oldalon 1,2 millióból pedig fitneszpark épül, akárcsak a Klapka téren, ott is szabadtéri kondigépeket helyeztetünk ki” – sorolta a képviselőjelölt a tervezett és már megkezdett belvárosi fejlesztéseket. Haág Zalán az elmúlt időszak fejlesztései közöl kiemelte az evangélikus templom előtti tér megszépítését, ott pár napja a közvilágítás is üzemel. „Javaslatomra hamarosan megkezdődik a Stefánia játszóterének bővítése 3,2 millió forintból, rozsdamentes játszóeszközökkel gazdagodik a terület” – fűzte hozzá Haág Zalán. A képviselőjelölt úgy összegzett: túl kell látni a térköveken, az embert magát kell a középpontba helyezni, vagyis a szegediekért érdemes dolgozni, ő erre vállalkozik.

Közélet

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholos kézfertőtlenítők

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ha a kézfertőtlenítő-folyadék párologni kezd, elég egy szikra is ahhoz, hogy begyulladjon a gőz.

Tovább olvasom

Közélet

Egy fővel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magyarországon az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe.

Tovább olvasom

Hírzóna

Víz alá került az algyői szabadstrand is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem érdemes meglátogatni a tiszai strandokat.

Tovább olvasom

Aktuál