Sport

Futsal: ismét pont nélkül maradt az UTC

Futsal: ismét pont nélkül maradt az UTC

2014. október 6., hétfő
Futsal: ismét pont nélkül maradt az UTC
utc_haladas02_gs

Bár a második félidő elején benne volt, hogy pontot szerez az UTC, a Dunaújváros is elvitte mindhárom pontot Szegedről.

A közvetítést támogatta a GS-VILL 94 Kft.

Éppen nyolc mezőnyjátékossal tudott nekivágni az újonc Dunaújváros elleni mérkőzésnek az UTC Futsal Team. A vendégek keretében olyan rutinos játékosok léptek pályára, mint az egyaránt sokszoros válogatott

Schranz Balázs

és

Szente Tamás

. Ezt a meccset sem kezdte jól az UTC, a negyedik percben került hátrányba, miután a középen érkező

Feketéről

lemaradtak a védők, az újvárosi játékos pedig a léc alá bombázott, 0-1. A labda az UTC-nél volt többet, azonban a vendégek nagyon jól védekeztek, nagyon zártan, masszívan játszottak, kissé értelmet adva ezzel, hogy hogyan tudtak 0-0-t játszani a Veszprémmel. Több időt töltött a kapu előtt az UTC, azonban nem tudta feltörni ezt a védelmet, a helyzeteknél pedig az utolsó pillanatokban rendre pontatlanok voltak a szegedi játékosok. A lehető legrosszabbkor, a 18. percben megduplázta előnyét a Dunaújváros. Egy szabadrúgás után a mélységből érkező

Nagy Rolandot

nem követték, akinek nem volt nehéz dolga, és az üres kapuba lőtt, 0-2, így kétgólos vendég előnnyel fordultak a felek. A szünetet követően nagy elánnal kezdett az UTC, ennek gyorsan meg is lett az eredménye:

Berndt

szerzett labdát, majd nagy erővel hat méterről

Rigó

mellett a kapuba lőtt, szépített az UTC, 1-2. Az ezt követő időszakban inkább az egyenlítés volt benne a játékban, Berndt maradt le centikkel egy labdáról, amivel ikszre hozhatta volna a meccset

Brinszky Adrián

csapata, azonban a helyett hogy 2-2 lett volna az állás, szinte az ellentámadásból újabb gólt szerzett a Dunaújváros, ez pedig igen demoralizáló hatással volt az UTC játékosaira, 1-3. Az utolsó 10 percben több veszélyes kontrát is vezetett a Dunaújváros, a sokadik ilyen lehetőséget végül kihasználta a vendég együttes, ezzel végleg eldöntve a mérkőzés kimenetelét. Az újvárosiak kontratámadásaival nehezen tudott megbirkózni az UTC, a vendégek könyörtelenül használták ki adódó lehetőségeiket, és hiába volt több helyzete az UTC-nek, ezúttal sem tudott pontot szerezni, így továbbra is pont nélkül áll a bajnokságban. Az UTC Futsal Team legközelebb egy hét múlva, hétfőn 18:30-tól az Aramis otthonában lép pályára a futsal NB I-ben.

Futsal NB I, 6. forduló

UTC Futsal Team - Dunaújvárosi Főiskola: 1 - 4 (0-2)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezeti: Czene-Joó Ádám, Kovács Péter.

UTC:

Halász - Balogh, Polczer, Juhász, Berndt. Csere: Vasas (kapus), Ferenczi, Puskás, Mészáros, Bánóczki.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián.

Dunaújváros:

Rigó - Szabó, Schranz, Fekete, Szente. Csere: Elter (kapus), Huber, Aradi, Nagy A., Czár, Apatini, Nagy R.

Vezetőedző:

Baranyai Pál.

Gól:

Berndt (21') ill. Fekete (4', 23', 32'), Nagy R. (18')

Sárga lap:

Balogh (13') Brinszky Adrián:

" A rutinos ellenfelünk könyörtelenül kihasználta törékeny keretünk összes hibáját. Támadásokban ugyanúgy megvoltak a helyzeteink gólszerzésre, ezekkel nem tudtunk élni, védekezésben pedig szokás szerint elkövetjük hibáinkat, mikor a mélységből érkező embert nem követjük, ezek pedig nem férnek bele. Sajnos egyre hitehagyottabb is a társaság, innen egyre nehezebb lesz visszakapaszkodni, bízzunk benne, hogy az a kevés oroszlán azért odateszi a szívét, és kicsivel nagyobb akarattal, elánnal megpróbálnak jobban szerepelni a bajnokságban. Remélem, hogy egy kis motivációt és önbizalmat tud nyújtani a megye I-es háttér is, ahol végre egy egységes és motivált társaság alakult ki, bízom benne, hogy ők olyan hátteret teremtenek a futsal régiónak, hogy tudunk ebből táplálkozni és egy kicsit előrébb tudunk lépni."

Online közvetítésünk

VÉGE

40'

Szépen perdítette oda Mészáros Berndtnek, azonban Rigó odaért a magas labdára, pedig ez ziccer lett volna. Másodpercek vannak hátra, a Dunaújváros kényelmesen játszhat, ezt a meccset már megnyerték. Kár ezért, voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor benne volt a pontszerzés lehetősége az UTC-nek, azonban a vendégek kontrái rendre életveszélyesek voltak, az ezekből szerzett gólok pedig megpecsételték az UTC sorsát.

39'

Ferenczi teszi vissza lövésre Bánóczkinak, mivel Rigó kissé kint volt a kapujából, de nem találja el a kaput Bánóczki. Mészáros kígyózik el a védők között, de lapos lövése sem okoz gondot Rigónak.

36'

Telnek a percek, és nem tud közelebb férkőzni az UTC. Bánóczki lő laposan hat méterről, Ferenczi ha nem is sokkal,de lemarad a labdáról, ha bele tud érni, Rigó mellett ez a kapuban köt ki, marad az 1-4.

34'

Időt kér Brinszky Adrián, a kapu előtt továbbra sem tud jó megoldásokat választani az UTC, míg a Dunaújváros helyzeteiben benne van egy újabb gól is akár.

34'

Szente kerül ismét ziccerbe egy kontra végén, de Bánóczki visszaér vele, és éppen annyira meg tudja zavarni, hogy ne tudja elperdíteni Halász mellett.

33'

Juhász lő spiccel kapura, Rigó könnyen véd. Mészáros becsúszva tartja bent a labdát, de Rigó jól jön ki a kapujából, és lábbal védi a ziccert.

32'

Ezt már nem ússza meg az UTC, újabb kontra, Fekete mesterhármast szerez, a hosszún megint nem jutott rá ember, és közelről ezúttal sem hibázott, kíméletlen a kapu előtt a Dunaújváros, 1-4.

30'

Egy újabb vendég kontra végén a jobb oldalon üresen érkező Szabó lövését védte lábbal Halász, az újváros veszélyesebb a kapu előtt továbbra is. Ez most nem futsalpályára való volt, csúnyán odacsúszott Nagy Roland Polczernek, azonban nem részesül semmilyen figyelmeztetésben...

29'

Berndt fordult be középen Polczer passza után, de nem találta el a kaput. Egy vendég kontra végén Huber lövését védi Halász, ezekben a gyors támadásokban rendre ott a veszély a vendégek részéről.

27'

Ezt megúszta az UTC, Mészáros lövése jött le a blokkról, és ebből indulhatott a Dunaújváros, a bal oldalon vezetett akció végén a túloldalon érkező Aradi lőtt fél méterrel a kapu mellé.

25'

Halász védi Fekete újabb próbálkozását, az újvárosiak legveszélyesebb játékosa eddig Fekete, aki két góllal jelentkezett eddig.

23'

Na ez nem hiányzott... először jut el az UTC kapujáig a második félidőben a Dunaújváros, és rögtön gólt szerez, Feketéről megfeledkeztek középen, a vendég játékos pedig senkitől sem zavartatva Halász lábai között a kapuba lő négy méterről, 1-3. Kár ezért, mert inkább az egyenlítés volt benne a levegőben, mintsem az újabb kétgólos vendég vezetés.

22'

Mi maradt ki! Rögtön egyenlíthetett volna az UTC, Balogh agresszívan megtartotta a labdát, majd lepasszolta a hatoson belül érkező Berndtnek, aki éppen csak lemaradt a labdáról. Nagyon jól kezd az UTC, szinte csak a vendégek kapuja előtt van a labda.

21'

GÓL! Így kell kezdeni! Berndt lop labdát az ellenfél térfelén, majd Rigó mellett nagy erővel a hálóba lő, 1-2!

21'

Folytatódik a mérkőzés, a vendégek vezethetik az első támadást.

SZÜNET

20'

Vége az első félidőnek, kettővel vezet a Dunaújváros. Eddig a vendégek higgadtabbak a kapu előtt, míg az UTC-nek szerencséje sincs. Az újvárosiak szervezetten védekeznek, innentől nagyon nehéz lesz megfordítani ezt a meccset, feltéve, ha az első félidő játéka folytatódik a második játékrészben is.

20'

Puskás jobb lábas lövése megy nem sokkal mellé kilencről. Ezt megelőzően volt egy ígéretesebb lehetősége Puskásnak, de odatartottak neki, ezt nem vette észre a játékvezető.

19'

Halász ismét jól látja meg Bánóczkit, akár csak pár perccel ezelőtt, azonban Bánóczki ezúttal balról mellé lő.

18'

Gól, 0-2. Az UTC ötödik szabálytalansága után egyszerűen lemaradtak a középen érkező Nagy Rolandról, akinek két méterről nem volt nehéz dolga, és a léc alá lőtte a labdát a centerezést követően, kétgólos az újvárosiak előnye.

17'

Balogh szabadrúgása pattan le, így sem téveszt sokkal célt. A szögletet követően ismét Balogh lő, ezúttal a kapufáról jön vissza a labdája, majd Juhász ismét a kapufát találja el, de az éles szemű játékvezető szabálytalanságot látott a hatoson belül, így fújhat egyet a Dunaújváros.

16'

Puskás és Czár csapott össze a pálya középen, nem látott szabálytalanságot a játékvezető. Nagy Attila tudott meglépni védőjétől, a lapos indításról éppen hogy csak lemarad öt méterről a kaputól, nagy helyzet lett volna, ha eléri a dunaújvárosi játékos.

15'

Szente szabálytalankodik Ferenczivel szemben, a vendég játékos nehezen emészti meg az ítéletet. Puskás küldi fölé a szabadrúgást.

14'

Halász látja meg remekül az induló Bánóczkit, indítása is pontos volt felé, azonban nagyon kisodródott, így nem tudta eltenni a labdát Rigó mellett.

13'

Balogh kap sárgát egy becsúszást követően, majd Brinszky Adrián időt kér.

11'

Schranz végezhetett el szabadrúgást a bő 10 méterről, azonban csúnyán fölévágta. Nem sokkal később ismét Schranz lőtt, egy magas indítást futott be még az alapvonal előtt, és el tudta lőni a kapu előtt keresztbe. Nagy kavarodás alakul ki a vendégek kapuja előtt, de Juhász végül Rigó kezébe lő.

9'

Polczer labdát szerzett a vendégek hatosánál, azonban Berndt hosszan tolta meg, nagy lehetőséget szalasztott el az UTC.

9'

Huberre játszanak ki egy akciót a vendégek, Halász véd lábbal. Fekete hat méterről lőhet, Halász bravúrral a léc fölé tolja a labdát. Az Újváros kevesebbszer jut el a kapu elé, de akkor igen veszélyesek a vendégek.

8'

Puskás szabadrúgását védi Rigó kézzel,de marad támadásban az UTC.

7'

Nagy Attila rúg oda Bánóczkinak, ez volt az első szabálytalanság a meccsen. Bánóczki szabadrúgása az egyszemélyes sorfalról vágódik szögletre, majd Puskás tartja meg kiválóan a labdát, végül Ferenczi lő ballal centikkel mellé.

6'

Juhász lőhetett kilencről Polczer passzát követően, lövése az oldalhálóban kötött ki.

4' Gól...

gyakorlatilag az első lehetőségét gólra váltja a Dunaújváros, ezt a meccset sem kezdi jól az UTC. Egy bal oldali beindulást nem tudtak lekövetni hátul a szegediek, majd a második hullámban érkező Fekete elé passzoltak, aki Halász lábai között gurított a hálóba hat méterről, 0-1.

4'

Berndt mentett a háromszögelés után az érkező Fekete elől.

3'

Nem hozott helyzetet az első két perc, az UTC-nél van többet a labda, de eddig nem tudta feltörni az újvárosi védelmet.

1'

Elkezdődött a találkozó a mieink támadhatnak először. Az UTC tiszta fehérben, míg a vendégek tiszta kékben játszanak majd.

18:47

- Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, hamarosan kezdetét veszi az UTC számára roppant fontos Dunaújváros elleni bajnoki. A szegediek keretét sérülések is sújtják, éppen nyolc mezőnyjátékossal tudnak ma harcba szállni.

A találkozó 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.