Közélet

Fekete emberek – Kaiser László szerzői estje a Somogyiban

Fekete emberek – Kaiser László szerzői estje a Somogyiban

2014. október 22., szerda
Fekete emberek – Kaiser László szerzői estje a Somogyiban

Október 27-én, hétfőn délután 5 órától a Somogyi-könyvtárban Kaiser László mutatja be Fekete emberek című novelláskötetét.

Fekete emberek – Kaiser László szerzői estje

Szegeden játszódik a Fekete emberek,

Kaiser László

új novelláskötete írásainak egy része. Nem véletlenül: a költő, író és dramaturg szerző a hetvenes években itt végezte főiskolai tanulmányait. Ezután az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola dramaturg szakán is diplomát szerzett. Dolgozott dramaturgként, szerkesztőként, 1996-tól a Hungarovox Kiadó és Oktatási Stúdió vezetője. Több mint száz könyvet szerkesztett, tizenöt önálló kötete (versek, novellák, esszék, tanulmányok, interjúk) jelent meg. A Fekete emberek idén, a Hungarovox Kiadó gondozásában látott napvilágot. Október 27-én, hétfőn délután 5 órától a novelláskötet bemutatóján a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében a szerzővel

Veszelka Attila

költő, író, a Szegedi Írók Társaságának elnökségi tagja, a Szegedi Akadémiai Bizottság Művészeti Szakbizottsága Szépírói Munkacsoportjának elnöke beszélget. Közreműködik Dinnyés József zeneszerző, előadóművész és Kemény András előadóművész.

Shakespeare: Ahogy tetszik – közönségtalálkozó

A Szegedi Nemzeti Színház november 7-én mutatja be William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát. 2014. október 28-án, kedden délután fél 5 órától a darab rendezőjével, Keresztes Attilával, és főszereplőivel:

Gidró Katalin, Báhner Péter, Jakab Tamás, Rácz Tibor, Sorbán Csaba

színművészekkel találkozhatnak a színházkedvelők a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében. Beszélgetőtárs: Gortva Tamás, a Radnóti Miklós Gimnázium tanára. A színház honlapján így ajánlja az előadást: „A műnek könyvtárnyi irodalma van, és mégis megunhatatlan. Leghíresebb monológját a méla filozófus, Jacques mondja el az Erdőben...: „Színpad az egész világ, / És színész benne minden férfi és nő: / Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár...” A Szegedi Nemzeti Színház bemutatói előtt a Somogyi-könyvtár a művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek, ajándék áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.