/

Fekete emberek – Kaiser László szerzői estje a Somogyiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 27-én, hétfőn délután 5 órától a Somogyi-könyvtárban Kaiser László mutatja be Fekete emberek című novelláskötetét.

Fekete emberek – Kaiser László szerzői estje

Szegeden játszódik a Fekete emberek, Kaiser László új novelláskötete írásainak egy része. Nem véletlenül: a költő, író és dramaturg szerző a hetvenes években itt végezte főiskolai tanulmányait. Ezután az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola dramaturg szakán is diplomát szerzett. Dolgozott dramaturgként, szerkesztőként, 1996-tól a Hungarovox Kiadó és Oktatási Stúdió vezetője. Több mint száz könyvet szerkesztett, tizenöt önálló kötete (versek, novellák, esszék, tanulmányok, interjúk) jelent meg. A Fekete emberek idén, a Hungarovox Kiadó gondozásában látott napvilágot.

Október 27-én, hétfőn délután 5 órától a novelláskötet bemutatóján a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében a szerzővel Veszelka Attila költő, író, a Szegedi Írók Társaságának elnökségi tagja, a Szegedi Akadémiai Bizottság Művészeti Szakbizottsága Szépírói Munkacsoportjának elnöke beszélget.
Közreműködik Dinnyés József zeneszerző, előadóművész és Kemény András előadóművész.

Shakespeare: Ahogy tetszik – közönségtalálkozó

A Szegedi Nemzeti Színház november 7-én mutatja be William Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát. 2014. október 28-án, kedden délután fél 5 órától a darab rendezőjével, Keresztes Attilával, és főszereplőivel: Gidró Katalin, Báhner Péter, Jakab Tamás, Rácz Tibor, Sorbán Csaba színművészekkel találkozhatnak a színházkedvelők a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében.
Beszélgetőtárs: Gortva Tamás, a Radnóti Miklós Gimnázium tanára.

A színház honlapján így ajánlja az előadást:
„A műnek könyvtárnyi irodalma van, és mégis megunhatatlan. Leghíresebb monológját a méla filozófus, Jacques mondja el az Erdőben…: „Színpad az egész világ, / És színész benne minden férfi és nő: / Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár…”

A Szegedi Nemzeti Színház bemutatói előtt a Somogyi-könyvtár a művekről szóló kérdésekkel játékra hívja az érdeklődőket. A kérdések a http://www.sk-szeged.hu honlapon (a könyvtárban pedig nyomtatott formában) érhetők el. A szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek, ajándék áron.

Előző sztori

Labdarúgás: magyar győzelem Izrael ellen + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Jótékonysági koncert a szegedi zsinagógában

Legutóbbi hasonló cikkek