CVU: Szegedre figyel az ország

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Civil Városi Unió (CVU), amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Kiélezett küzdelem várható Szegeden a vasárnapi választáson. Az országos sajtó szerint is az MSZP egyik utolsó, még megmenthető bástyája maradhatna Botka László győzelme esetén.

Érdemes azonban végiggondolni, hogy vajon jó lenne-e ez városunknak. Bízhatjuk-e továbbra is Szeged irányítását arra a csapatra, amelyet Kunhalmi Ágnes, Gyurcsány, Falus, Szanyi, Bajnai, Bokros, Szigetvári, Bajnai vagy helyben Ujhelyi, Botka, Nagy Sándor vagy Szentgyörgyi neve fémjelez? A balliberális oldalon látható káosz, az évek óta megszokott nevek átcsoportosítását megújulásnak beállító népbutítás mára már tragikomédia látszatát kelti.

Ez a csapat áll Botka László mögött.

A Fidesz ellenzőinek legfőbb érve, hogy a kormány zsarolja a szegedi választókat. Nekik el kellene azon gondolkodni, hogy mindenütt a világon – még a legdemokratikusabbnak tartott, oly sokszor példaként állított nyugati országokban is – működik a lobbitevékenység, amelynek nem más célja van, mint a lehető legtöbb forrás biztosítása. Sajnálatos, de így működik a világ, akár bal-, akár jobboldali vezetés alatt. Ezen a következő öt évben sem fog senki változtatni.

Szeged számára ezek a források nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy gazdasága talpra álljon, hogy ismét legyenek termelő üzemei, hogy megállíthassuk a fiatalok elvándorlását. Ezek nélkül városunk továbbra is egy helyben fog toporogni, és ez nem lehet érdeke egyetlen józan gondolkodású szegedinek sem, legyen bár jobb- vagy baloldali kötődésű szavazó.

Tudomásul kell venni, hogy a következő négy évben az országot Fidesz-kormány irányítja. Elképzelhető-e vajon ilyen körülmények között, hogy Szeged érdekeit hatékonyabban képviselné Botka László, mint Kothencz János? A válasz egyértelműen nem. Vajon kinél akar majd lobbizni Szegedért Botka László?

Szeged polgárainak most félre kellene tenni érzelmeiket a város és a saját jövőjük érdekében, és végre egyszer olyan racionális döntést hozni, amivel Szeged számára megnyílhatnak új lehetőségek, esély teremtődik a talpra állásra. Különösen vonatkozik ez a konkurens jobboldali szavazókra. Nekik mérlegelni kell, hogy pártjuk érdeke, jelöltjük ambíciója, vagy – ahogyan hangoztatják – valóban Szeged lakossága az első! Ha ez utóbbi, akkor meg kell osztaniuk szavazatukat, és támogatniuk kell Kothencz Jánost. Ellenkező esetben a polgármesterre adott voksuk semmit sem fog érni, és csak arra lesz jó, hogy esetleg hatalomban tartsák az általuk is kritizált Botka Lászlót.

Szeged még egy olyan ciklust már nehezen viselne el, mint az elmúlt négy év kettős hatalma.

Ezért inkább teremtsünk esélyt Szegednek, szavazzunk a változásra, támogassuk Kothencz Jánost!

Civil Városi Unió

Előző sztori

Kosárlabda: szombaton Sopronban debütál a Szedeák + FOTÓK

Következő sztori

Tomiszlav Szivics: Szeged is járja végig ezt az utat!