Közélet

Botka: a szegediek szeretik városukat

Botka: a szegediek szeretik városukat

2014. október 11., szombat
Botka: a szegediek szeretik városukat
Botka László

A szegediek nemcsak szeretik városukat, de büszkék is arra, hogy az elmúlt évek a nyugodt, békés építkezésről szóltak - jelentette ki Botka László szombaton kampányzáró rendezvényén, amelyen a település további fejlesztéséhez kérte a választók támogatását.

"Egy város olyan, amilyenné a polgárai teszik. Semmilyen más külső tényező, hatalom nem tud nekünk adni semmit, de nem tud elvenni sem" - mondta a szegedi polgármester több száz fős hallgatósága előtt, egy a Zápor-tó mellett fölállított sátorban.

Botka László

hangsúlyozta, Szeged az elmúlt években a legsikeresebben pályázó nagyváros volt, ide érkezett a legtöbb európai uniós forrás. Az MSZP országos választmányi elnöki posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, elég sok rossz dolgot el tud mondani a jelenlegi kormányról, mert nem ért egyet annak politikájával. Az elmúlt négy évben - amióta fideszes kormány van – azonban Szeged több tucat uniós pályázatot nyújtott be, és ezek több mint háromnegyede nyert - folytatta, leszögezte: ez cáfolja azokat a kampányban elhangzott hazugságokat és fenyegetéseket, amelyek szerint a város csak akkor juthat fejlesztési forrásokhoz, ha fideszes vezetése lesz. A szocialista politikus úgy értékelte, a szegediek joggal lehetnek büszkék arra, hogy a városban a panelházak 75 százalékát felújították 2010-ig. A költségek egyharmadát a korábbi kormány, egyharmadát az önkormányzat, egyharmadát pedig a lakók állták. Négy éve a Fidesz helyben azzal kampányolt, a panelfelújítás nem kerül majd semmibe a lakóknak. Talán ez az egyetlen ígéret, amelyet teljesítettek is, hiszen az elmúlt négy évben egyetlen ilyen pályázatot sem írtak ki – emlékeztetett Botka László. Szeged volt az első nagyváros, ahol sikerült felújítani egy panelvárosrész köztereit. Ez a munka folytatódni fog, a következő években uniós támogatással megszépül az összes lakótelep – ígérte a polgármester. Botka László azt mondta, az elmúlt négy év harcos volt, de nem a kormánnyal kellett küzdeni, hanem a fideszes önkormányzati képviselőkkel, akik ott akadályozták a város fejlesztését, ahol tudták. Ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy olyan képviselőket válasszanak, akik munkájukkal, tehetségükkel hozzájárulnak Szeged építéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.