Közélet

Árhullám vonul le a Dunán, a Lajtán és a Rábán

Árhullám vonul le a Dunán, a Lajtán és a Rábán

2014. október 24., péntek
Árhullám vonul le a Dunán, a Lajtán és a Rábán

Várhatóan az első fokú készültség szintje fölé emelkedik a Duna vízállása Nagybajcsnál a péntek délutáni óráktól, miután az elmúlt 72 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott a folyó ausztriai szakaszán - közölte honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint a folyó az ausztriai Kienstockban hajnalban tetőzött 750 centiméteren. Az előrejelzés szerint a másodfokú készültségi szintet szombat reggel érheti el a vízállás, a tetőzés Nagybajcsnál ugyanaznap délután várható 560-580 centiméteren. A Lajta Deutsch-Brodersdorfban péntek hajnalban tetőzött, Mosonmagyaróvárnál vasárnap hajnalban 160-180 centiméteren várható a tetőzése, amely kismértékben haladja meg az első fokú készültségi szintet. A Rába árhulláma készültségi szint alatti tetőzéssel vonul le, Győrben azonban a vízállás a nagybajcsi tetőzés függvényében elérheti az első fokú készültség szintjét. A tetőzés 480-500 centiméterek között várható szombat éjszaka, vasárnap hajnalban. A Marcal vízállása Gyirmótnál megközelítheti az első fokú árvízvédelmi készültséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.