Közélet

A szegedi LMP részvételi költségvetést szeretne

A szegedi LMP részvételi költségvetést szeretne

2014. október 6., hétfő
A szegedi LMP részvételi költségvetést szeretne
DSC_5144

A szegedi LMP arra szeretné sarkallni a politikából kiábrándult embereket, hogy az őket érintő közéleti témákban nyilvánítsák ki véleményüket. Annak érdekében, hogy Szeged költségvetése felett ne egyedül a politikusok rendelkezzenek, részvételi költségvetési tervezési folyamat felállítását kezdeményezik.

Málovics György

, az LMP, 4K és A BAL - Balpárt szegedi polgármesterjelöltje a hétfői sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, több külföldi példa is bizonyítja a részvételi demokrácia új modelljének hatékonyságát. Mint mondta, a lakossági fórumokon, közgyűléseken a helyiek közvetlenül beleszólnak a város pénzügyeibe, ezt a mintát pedig hazánkban is érdemes lenne követni. Példaként hozta fel, hogy Szegeden mindeddig a színfalak mögött, a két nagy párt összebeszélésével dőlt el, milyen fejlesztésekre és beruházásokra költik el a város pénzét. Ezért azt szorgalmazza, a kerületek egyéni választókerületi keretüket a többség által megszavazott fejlesztésekre fordítsák.

Szabó Dániel

, az LMP, 4K és A BAL - Balpárt szegedi önkormányzati képviselőjelöltje kifejtette, az egyéni képviselőjelöltek vállalnák, hogy megválasztásuk esetén időközönként lakossági fórumot tartanak, így gyűjtve össze az igényeket. Hogy melyik felmerülő pontot valósítanák meg és egyáltalán valósíthatják meg a körzetben, azt egy városrészre kiterjedő népszavazással döntenék el. Úgy folytatta, az egész város életére kiterjedő kérdéskörökkel az állampolgári tanácsok foglalkoznának, így a környezetvédelem, az oktatásügy, egészségügy, munkajog, és szociális témák kerülnének terítékre. A tanács tagjai a közgyűlésben képviselettel rendelkező pártok, az érintett civil szerveztek, valamint a téma iránt érdeklődő állampolgárok vehetnek részt. Feladatuk, hogy ajánlásokat tegyenek a városvezetésnek, s helyi népszavazásokat kezdeményezzenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.