Bulvár

280 határsértőt kaptak el alig 72 óra alatt Csongrád megyében

280 határsértőt kaptak el alig 72 óra alatt Csongrád megyében

2014. október 6., hétfő
280 határsértőt kaptak el alig 72 óra alatt Csongrád megyében

Közel 300 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrökkel együttműködve az elmúlt 3 napban.

Pénteken 124, szombaton 104, míg vasárnap 52 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a polgárőrök Csongrád megye déli részén. A legtöbben Mórahalom, Ásotthalom és Röszke térségében próbálkoztak tiltott határátlépéssel. A hétvégén két embercsempész is rendőrkézre került: a szegedi határrendészek október 3-án 7 óra 5 perckor Röszke külterületén állítottak meg egy szerbiai rendszámú Opel Astrat. Az autóban 4 koszovói állampolgár utazott, akiket egy szerbiai férfi szállított Nyugat-Európába. Egy óra múlva Mórahalom belterületén tartóztattak fel egy lengyel honosságú Mercedes kisbuszt a járőrök. A jármű rakterében 8 török és 9 szír állampolgár tartózkodott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az útjukat egy lengyel állampolgár segítette. A sofőrök ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg a határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.