Közélet

Vidám hangulatú családi nap a korábban érkezettekért + FOTÓK

Vidám hangulatú családi nap a korábban érkezettekért + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap
Vidám hangulatú családi nap a korábban érkezettekért + FOTÓK
SZS20140906_koraszulottek_napja_vadaspark_010

Szakmai előadást hallgathattak, tapasztalatot cserélhettek és a fejlesztő játékok kulisszatitkaiba is bepillanthattak a koraszülött gyermekes szülők. A Szegedi Vadaspark már második alkalommal adott otthont a Koraszülöttek Napjának.

"Azért a vadasparkot választottuk helyszínül, mert szerettük volna, ha ez a nap egy önfeledt, boldog nap lenne. A szülők egyébként is nyomasztó időszakot élnek át az intenzív osztályon, viszont itt egy olyan környezet várja őket, ahol a gyerekekkel együtt jól tudják érezni magukat. A koraszülés olyan dolog, ami minden nap megtörténik és bárkit érinthet. Igyekszünk a szülők előtt feltárni ezt a problémát és azokat is megszólítani, akiknek időben jött a gyermeke, hiszen felelősséggel tartozunk egymásért" - ismertette az immáron második, koraszülöttekért rendezett családi nap fontosságát

Rádi Katalin

, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja. A szombati családi napot délelőtt és délután szakmai előadások tarkították,

Csorma Zsanett

gyermek bőrgyógyász,

Tálosi Gyula

neonatológus, valamint

Kiss Ágnes

fejlesztő-pedagógus készséggel állt a szülői kérdések elé. A tapasztalt édesanyák pedig a szakemberekhez hasonló hozzáértéssel meséltek csemetéikről, a koraszülött vagy sérült gyermekek gondozásáról az aggódó, kisgyermekes anyukáknak. "Amire a leginkább büszkék, vagyunk az a koramentor-programunk, aminek keretében sorstárs szülőhálózatot működtetünk szerte a dél-alföldi régióban" - fűzte hozzá ehhez kapcsolódóan az alapító. A programmal tulajdonképpen azoknak az újdonsült szülőknek nyújtanak gyakorlati segítséget és lelki támaszt, akiknél ugyancsak korábban érkezett a várt gyermek. Egyébként az európai országok közül Magyarországon a legrosszabbak a koraszületési adatok, hazánkban minden tizedik gyerek hamarább és/vagy valamilyen sérüléssel jön a világra. Nemcsak a szaktanácsadásra, hanem a fejlesztésekre, a fejlődést segítő játékokra is kiemelt hangsúlyt fektetett a rendezvény. Az oktatóközpont körül felépített mini birodalomban a szegedi ODÚ Fejlesztőház, a Teddy Maci Kórház és a Mosolygó Kórház is bemutatkozott, de kézműveskedéssel, bábelőadással és arcfestéssel is kedveskedtek a kicsiknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.