Közélet

Varga Róbert: a környékbeliek örülnek az új Lidicei téri játszótérnek + FOTÓK

Varga Róbert: a környékbeliek örülnek az új Lidicei téri játszótérnek + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat
Varga Róbert: a környékbeliek örülnek az új Lidicei téri játszótérnek + FOTÓK
jatszoter_lidicei_ter_mj015

Egy merőben új, hintákkal, rugós lovagló játékokkal, mászókákkal, libikókákkal tarkított Lidicei teret kaptak környéken élők. A kihasználatlan, vasból készült játszótérelemek helyett kényelmes és biztonságos teret kaptak.

"A környékbeliek ennek nagyon örülnek, látják, hogy az idősebbek mellett meghallgatjuk a kisgyerekes családok problémáit is. Ezen túlmenően a teljes választókerületünk játszótereit rendbe fogjuk tenni. Vannak olyan terek, amelyeket állapotuk miatt körbe kell keríteni, ezért úgy gondoltuk szükség lenne egy területgondnokságra is, amely karbantartja a játszótereket. Ez jelenleg nagy hiányossága Szegednek. Szeretnénk elérni, továbbá hogy a részönkormányzatok maguk oldhassák meg a helyi gondokat, a felmerülő igényeket" - szólt

Varga Róbert

, a 12-es körzet, vagyis Petőfitelep és Baktó Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott képviselőjelölt arról, hogyan fogadták a környéken élők az új játszótér gondolatát. A felújított területhez játékos családi vetélkedő és játszóház párosult, a lakók felajánlásából pedig többfogásos szendvicsebéd és ínycsiklandó desszertek várták az éhes gyerekszájakat. "A részönkormányzatok a Szeged város által biztosított részönkormányzati keretből gazdálkodnak, ez Petőfitelepen az elmúlt években 5-6 millió forint körött alakult. Ebből az összegből főként járdák állapotának rendbetételét, közintézmények nyílászárócseréjét és festését, a főtér térrendészeti munkáit, valamint az általános iskola aszfaltos pályájának felújítását tudtuk megvalósítani. A játszótér 2,5 millió forintból újulhatott meg, EU-konform elemekkel" - ezt már

Kohári Nándor

, a 7-es körzet, tehát a Tápé, Újpetőfitelep, Baktó, Baktói kiskertek övét magába foglaló terület Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje tette hozzá. Mint megtudtuk, a korábbi játszótér idején is igényelték a lakók, hogy ivókutat építsenek a környékre, az említett összegből erre is jutott fedezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.