Varga Róbert: a környékbeliek örülnek az új Lidicei téri játszótérnek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jatszoter_lidicei_ter_mj015

Egy merőben új, hintákkal, rugós lovagló játékokkal, mászókákkal, libikókákkal tarkított Lidicei teret kaptak környéken élők. A kihasználatlan, vasból készült játszótérelemek helyett kényelmes és biztonságos teret kaptak.

“A környékbeliek ennek nagyon örülnek, látják, hogy az idősebbek mellett meghallgatjuk a kisgyerekes családok problémáit is. Ezen túlmenően a teljes választókerületünk játszótereit rendbe fogjuk tenni. Vannak olyan terek, amelyeket állapotuk miatt körbe kell keríteni, ezért úgy gondoltuk szükség lenne egy területgondnokságra is, amely karbantartja a játszótereket. Ez jelenleg nagy hiányossága Szegednek. Szeretnénk elérni, továbbá hogy a részönkormányzatok maguk oldhassák meg a helyi gondokat, a felmerülő igényeket” – szólt Varga Róbert, a 12-es körzet, vagyis Petőfitelep és Baktó Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott képviselőjelölt arról, hogyan fogadták a környéken élők az új játszótér gondolatát.

A felújított területhez játékos családi vetélkedő és játszóház párosult, a lakók felajánlásából pedig többfogásos szendvicsebéd és ínycsiklandó desszertek várták az éhes gyerekszájakat. “A részönkormányzatok a Szeged város által biztosított részönkormányzati keretből gazdálkodnak, ez Petőfitelepen az elmúlt években 5-6 millió forint körött alakult. Ebből az összegből főként járdák állapotának rendbetételét, közintézmények nyílászárócseréjét és festését, a főtér térrendészeti munkáit, valamint az általános iskola aszfaltos pályájának felújítását tudtuk megvalósítani. A játszótér 2,5 millió forintból újulhatott meg, EU-konform elemekkel” – ezt már Kohári Nándor, a 7-es körzet, tehát a Tápé, Újpetőfitelep, Baktó, Baktói kiskertek övét magába foglaló terület Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje tette hozzá. Mint megtudtuk, a korábbi játszótér idején is igényelték a lakók, hogy ivókutat építsenek a környékre, az említett összegből erre is jutott fedezet.

no images were found

Előző sztori

Guinness-rekord lett az Ericsson hangtani kísérlete

Default thumbnail
Következő sztori

Almafelvásárlásba kezd a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Legutóbbi hasonló cikkek