Varga Róbert: A fodorkertiek is többet érdemelnek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varga_robert

A városfejlesztésben új szemléletet sürget Varga Róbert. A 12-es körzet képviselőjelöltje úgy értékelte, hogy a külső kerületekben élőkről elfeledkezett a regnáló városvezetés, nincsenek munkahelyek, közösségi terek és bizonyos szolgáltatások nem érhetőek el helyen.

„Meglátásom szerint egy önkormányzati képviselőnek hatékonyan és gondosan kell bánnia a rábízott közpénzekkel. Egy közel 500 főt foglalkoztató cég alapítójaként és vezetőjeként tudom, hogy mekkora felelősséggel jár embereknek munkát, megélhetést biztosítani, a munkahelyi érdekellentéteket megoldani. Szerintem egy felelős vezető elengedhetetlen tulajdonsága, hogy meg tudja határozni, mik a legfontosabb, legsürgősebb feladatok, és melyek azok, amelyek bár jó ötletek, anyagiak hiányában elhalasztható kiadások” – nyilatkozta a Déli Szó Szegednek Varga Róbert, a 12-es körzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Petőfitelep-Baktó és Fodorkert jelöltje úgy látja, teljesen új szemléletre van szükség, a hétköznapi gazdasági és városüzemeltetési feladatok ellenőrzésén és a közgyűléseken való érdekképviseleten túl fontos, hogy egy képviselő előremutató programokkal tudja szolgálni a közösséget. Ilyen lehet például a kerékpáros úthálózat kiépítése, a többfunkciós közösségi házak létrehozása, az átfogó, a hajléktalanokat ismét hétköznapi élet eléréséhez segítő programok elindítása vagy akár a munkahelyeket létrehozó cégek letelepedésének elősegítése.

„Minden területnek van sajátos, megoldásra váró feladata. Ilyen például Fodorkertben az átfogó, a belső infrastrukturális felújításokat is magában foglaló panelrekonstrukció, Baktóban a Bika-tó környékének rehabilitációja vagy Petőfitelepen a tömegközlekedés igényekhez való igazítása” – sorolta Varga Róbert. A 12-es választókörzetben általánosságban kevés a szolgáltatás, szinte alig van olyan központ, ahová gyalogosan el lehet menni bevásárolni, vagy ahová iskola után elmehetnének a gyerekek játszani, amíg a szülők nem tudnak rájuk vigyázni. „Olyan helyekre van szükség, ahol a nyugdíjasok leülhetnek beszélgetni egy esős délutánon, vagy meg lehet szervezni egy alapfokú informatikai tanfolyamot” – magyarázta. Utalt Kothencz János polgármesterjelölt meghirdetett programjára, melyben kiemelt szerepet kap a közösségi terek fejlesztése, a meglévők felújítása, továbbá újak építése, kialakítása. „Egy minden korosztályt megszólító rendezvényközpontra és a hozzá kapcsolható kereskedelmi és szolgáltató funkciókra szükség van minden városrészben, így a 12-es választókerületben is több helyen” – hangsúlyozta a jelölt. Varga Róbert kifejtette, az önkormányzati tulajdonú rendezvényközpontokban az üzlethelyiségek bérleti díjából befolyó összeget az épület fenntartására lehetne fordítani.

Előző sztori

Nem fértek be az autóba a lopott tévétől

Default thumbnail
Következő sztori

Hummeres gázolás: súlyosításért fellebbezett az ügyészség

Legutóbbi hasonló cikkek