Közélet

Varga Róbert: A fodorkertiek is többet érdemelnek!

Varga Róbert: A fodorkertiek is többet érdemelnek!

2014. szeptember 30., kedd
Varga Róbert: A fodorkertiek is többet érdemelnek!
varga_robert

A városfejlesztésben új szemléletet sürget Varga Róbert. A 12-es körzet képviselőjelöltje úgy értékelte, hogy a külső kerületekben élőkről elfeledkezett a regnáló városvezetés, nincsenek munkahelyek, közösségi terek és bizonyos szolgáltatások nem érhetőek el helyen.

„Meglátásom szerint egy önkormányzati képviselőnek hatékonyan és gondosan kell bánnia a rábízott közpénzekkel. Egy közel 500 főt foglalkoztató cég alapítójaként és vezetőjeként tudom, hogy mekkora felelősséggel jár embereknek munkát, megélhetést biztosítani, a munkahelyi érdekellentéteket megoldani. Szerintem egy felelős vezető elengedhetetlen tulajdonsága, hogy meg tudja határozni, mik a legfontosabb, legsürgősebb feladatok, és melyek azok, amelyek bár jó ötletek, anyagiak hiányában elhalasztható kiadások” – nyilatkozta a Déli Szó Szegednek Varga Róbert, a 12-es körzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Petőfitelep-Baktó és Fodorkert jelöltje úgy látja, teljesen új szemléletre van szükség, a hétköznapi gazdasági és városüzemeltetési feladatok ellenőrzésén és a közgyűléseken való érdekképviseleten túl fontos, hogy egy képviselő előremutató programokkal tudja szolgálni a közösséget. Ilyen lehet például a kerékpáros úthálózat kiépítése, a többfunkciós közösségi házak létrehozása, az átfogó, a hajléktalanokat ismét hétköznapi élet eléréséhez segítő programok elindítása vagy akár a munkahelyeket létrehozó cégek letelepedésének elősegítése. „Minden területnek van sajátos, megoldásra váró feladata. Ilyen például Fodorkertben az átfogó, a belső infrastrukturális felújításokat is magában foglaló panelrekonstrukció, Baktóban a Bika-tó környékének rehabilitációja vagy Petőfitelepen a tömegközlekedés igényekhez való igazítása” – sorolta Varga Róbert. A 12-es választókörzetben általánosságban kevés a szolgáltatás, szinte alig van olyan központ, ahová gyalogosan el lehet menni bevásárolni, vagy ahová iskola után elmehetnének a gyerekek játszani, amíg a szülők nem tudnak rájuk vigyázni. „Olyan helyekre van szükség, ahol a nyugdíjasok leülhetnek beszélgetni egy esős délutánon, vagy meg lehet szervezni egy alapfokú informatikai tanfolyamot” – magyarázta. Utalt Kothencz János polgármesterjelölt meghirdetett programjára, melyben kiemelt szerepet kap a közösségi terek fejlesztése, a meglévők felújítása, továbbá újak építése, kialakítása. „Egy minden korosztályt megszólító rendezvényközpontra és a hozzá kapcsolható kereskedelmi és szolgáltató funkciókra szükség van minden városrészben, így a 12-es választókerületben is több helyen” – hangsúlyozta a jelölt. Varga Róbert kifejtette, az önkormányzati tulajdonú rendezvényközpontokban az üzlethelyiségek bérleti díjából befolyó összeget az épület fenntartására lehetne fordítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.