Bulvár

Vádat emeltek Toroczkai László ellen a Bank Center-ügy miatt

Vádat emeltek Toroczkai László ellen a Bank Center-ügy miatt

2014. szeptember 9., kedd
Vádat emeltek Toroczkai László ellen a Bank Center-ügy miatt
toroczkai01_gs

Kényszerítés bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek Toroczkai Lászlóval, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetőjével szemben a 2012. március 15-én, a Szabadság téri Bank Center épületénél történtek miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlott 2012. március 15-én a Bank Center budapesti, Szabadság téri épületében arra próbálta kényszeríteni az ott szolgálatban lévő biztonsági őröket, hogy azonnal intézkedjenek annak érdekében, hogy a nála lévő petíciót a Nemzetközi Valutaalap (IMF) valamely vezető beosztású képviselője a helyszínen átvegye tőle. Egy be nem jelentett, több mint 100 fős rendezvény vezetőjeként követelésének a szomszédos MTV-székház közismert ostromára utaló fenyegetésekkel próbált meg érvényt szerezni, miközben a tömegben ismeretlenek petárdát robbantottak, és egy fáklyát is eldobtak - áll a közleményben. A cselekményeknek végül a rendőrök helyszínre érkezése vetett véget. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit kényszerítés bűntettének kísérletével vádolja, amely miatt a bíróság akár három évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat - közölték.

Toroczkai László

, a HVIM vezetője 2012. március 15-én több mint száz társával bement az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni az IMF képviselőjének. Vitatkoztak a portaszolgálattal, miután közölték velük, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, majd többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, és távoztak az épületből. Ezután átvonultak a volt MTV-székházhoz, ahol egyebek mellett kitűztek egy nemzetiszínű lobogót, egy árpádsávos zászlót és a HVIM zászlaját is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tíz embert azonosítottak azok közül, akik a Bank Center épületébe behatolva pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe, ezért velük szemben garázdaság miatt indult eljárás. 2012 júniusában erről azt közölte a rendőrség: a büntetőeljárás folyamatban van ismeretlen tettes ellen; ugyanekkor kezdeményeztek vádemelést Toroczkai László ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.