Közélet

Utcafórum Haág Zalánnal: A Klapka tér és utak újulnak meg Öregrókuson + FOTÓK

Utcafórum Haág Zalánnal: A Klapka tér és utak újulnak meg Öregrókuson + FOTÓK

2014. szeptember 2., kedd
Utcafórum Haág Zalánnal: A Klapka tér és utak újulnak meg Öregrókuson + FOTÓK
utcaforu_kothencz_haag09_gs

Idén négymillió forintot költöttek Öregrókusra, többek között útrekonstrukcióra – tájékoztatott Haág Zalán képviselőjelölt Kothencz Jánossal tartott utcafórumán, ahol elhangzott, elbontják a botrányok övezte Hunyadi tér 3. szám alatti épületet.

Öregrókuson a Klapka téren a parkoló fejlesztése mellett szabadtéri konditermet alakítanak ki várhatóan még ebben az évben, továbbá a Zákány, a Bodzafa és a Tavasz utca közötti szakasz csapadékvíz-elvezetési problémáit is orvosolják – számolt be a 10-es egyéni választókerület Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje,

Haág Zalán

. A

Kothencz János

polgármesterjelölttel és a körzet jelenlegi képviselőjével,

Kalmár Ferenccel

a Hunyadi tér és a Tavasz utca sarkán közösen tartott utcai lakossági fórumon ígéretet tettek arra, hogy intézkednek a tér sarkán éktelenkedő illegális szemétkupac elszállíttatásáról is. A hulladék – legalábbis egy részének – a „gazdája” a Tavasz utcában lakó Lengyel család, a kidobott csekkeken nevük és címük is szerepelt, továbbá fiuk, Zolika régi füzete is a szemét között volt egy WC-csésze, régi képek, kommunális hulladék és a szétszedett bútorok között. Az egyik környékbelitől megtudtuk, éjszaka teherautóval hozták a tér sarkára a bútorokat, de megjegyezték, rendszeresen felgyűlik a szemét. A körzet képviselője, Kalmár Ferenc arról számolt be, hogy három hete szállíttatta el legutóbb a szemetet, míg a Lehel utca egyik végét is rendszeresen zöldhulladék-tárolónak használják egyesek, a rothadó, büdös szemét pedig igencsak zavarja a környékbelieket. „Ilyen és ehhez hasonló problémákról Szeged több városrészében tudunk, amire megoldást kínál az általunk felvázolt szociálpolitikai modell. Ne felejtsük el, amit itt látunk, az csak tünet, a jelenlegi városvezetés tehetetlenségét jelzi, hiszen azokkal az emberekkel kell kezdenünk valamit, akik idehordják a szemetet” – jelentette ki Kothencz János polgármesterjelölt az utcafórumon. Elmondta, a szociálpolitikai modell a hátrányos helyzetű rétegeknek segítséget nyújt abban, hogy a társadalom normáit elsajátítsák, másrészt a civilek bevonása is hasznos lehet ebben a munkában. Kothencz megjegyezte, ezek mellett a lehetőségek mellett kötelességek is vannak, szankcionálni kell azt, aki közterületen illegálisan szemetet helyez el.

„A Párizsi körút 25. szám alatti udvari lakások és a Hunyadi tér 3. szám alatti kiürített IKV-s épület bontását megvalósítjuk, amennyiben bizalmat kapunk a választóktól. Előre borítékolom, hogy ebből szabadságjogi kérdést fognak kreálni, de azt gondolom, mindenkinek joga van a saját szabadságjogainak a gyakorlására, de csak addig, amíg ezzel nem csorbítja a másik ember ugyanezen jogát” – szögezte le a polgármesterjelölt az utcafórumon. Öregrókus-Belváros körzet problémáit az elmúlt hónapokban feltérképezte Haág Zalán képviselőjelölt. Portálunknak elmondta, idén négymillió forintot már költöttek Öregrókusra egyéni képviselői keretből és az általános fejlesztési keret terhére. Ebből az összegből utakat javítottak, kátyúztak. „A fórumon a Hunyadi tér sarkán lévő szemétkupac elhordásán túl az elhanyagolt közparkokra és magánterületekre érkezett panasz, ahol a parlagfű-mentesítést kell megoldani. Ezen felül olyan előkertekért kér a város több százezer forintot, amelyeket a lakók gondoztak az elmúlt évtizedekben. Erre odafigyel az önkormányzat, míg arra nem, hogy az esetlegesen saját tulajdonában lévő területek parlagfű-mentesítését elvégezze” – jegyezte meg Haág Zalán. Hozzátette, a körzetben tartott „Tervezzük együtt…! bejáráson a lakók a járdák rendbetételét, padok és hulladékgyűjtők kihelyezését is kérték. „Ígérem azt, ha az öregrókusiaktól bizalmat kapok az októberi választáson, akkor az ő problémáik megoldásáért fogok dolgozni” – hangsúlyozta a 10-es körzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Az utcafórumon Kothencz János kijelentette, a jelenlegi városvezetés mögött már nincs semmi. „Nincs mögötte kormány, a párt darabokban, még a székházat is eladhatják. Kérem, ne engedjék embertársaikat áldozatául válni ennek a gúzsba kötő, kommunikációs szemfényvesztésen alapuló hitegető becsapásnak, amit a jelenlegi városvezetés produkál” – fogalmazott. Hozzátette, a mögöttük álló Fidesz-KDNP kétharmados többségével nem dicsekedni akar, hanem elhozni mindazt a lakosoknak, amire szükségük van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.