Közélet

Újabb Rába-menti szakaszokon szüntetik meg a készültséget

Újabb Rába-menti szakaszokon szüntetik meg a készültséget

2014. szeptember 21., vasárnap
Újabb Rába-menti szakaszokon szüntetik meg a készültséget

A Rába apadása miatt újabb szakaszokon szüntetik meg az árvízvédelmi készültséget - közölte vasárnap délelőtt az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Németh József

tájékoztatása szerint este hat órától Rábacsécsény és Mórichida körzetében szűnik meg az addig első fokú készültség. Közlése szerint a térség folyói közül a Dunán a következő napokban lassú apadásra számítanak, reggelre pedig levonult a Rába árhulláma az igazgatóság területén. Folyamatos az apadás a Marcal jobb parti mellékvízfolyásain is. A Lajtán folyamatos, de lassú apadás tapasztalható. Mosonmagyaróvárnál a másodfokú készültség szintje alá éjfélkor csökkent a vízállás, az első fokú készültség szintjének elérésére legkorábban kedden napközben számítanak a szakemberek. A térségben 209-en vesznek részt az ár elleni védekezésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.