/

Tíz évre súlyosbították a szegedi postarabló büntetését

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

posta13062803

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az N. Sándor ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. A vádlott büntetését 8 év 6 hónap fegyházról 10 évre súlyosította a táblabíróság.

N. Sándor még 2013. június 28-án tért be egy gyógyszeres doboz és mobiltelefonja felhasználásával készített bombautánzattal a szegedi Olajbányász tér postájába. Az ott dolgozókat robbantással megfenyegetve pénzt követelt, és végül közel 1,4 millió forinttal távozott. Az estét még Hódmezővásárhelyen élő élettársánál töltötte, majd már június 30-án autóval menekült az őt köröző rendőrök elől, akik azonban Siófokon elfogták a vádlottat. A Magyar Posta Zrt. részére összesen alig több mint 200 ezer forint kár térült meg. A fennmaradó hiányra a posta polgári jogi igényt terjesztett elő.

Fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék idén február 11-én N. Sándor (1968 – hódmezővásárhelyi lakos) vádlottat és ezért 8 év 6 hónap fegyházra és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezt súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla kedden 10 évre.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a hatályos törvények értelmében a büntetés kiszabásakor a középmértékből kell kiindulni. A jelen bűncselekmény esetében a Btk. 5-15 évig tartó szabadságvesztés büntetés szabható ki. Az ítélőtábla úgy ítélte meg: semmi nem indokolja, hogy a vádlott javára a középmértéktől eltérjen a bíróság, mert a vádlott büntetett előéletű, a fegyveres rablást 2 büntetőeljárás hatálya alatt és egy korábbi büntetéséből szabadulva a próbaidő lejárta után pár nappal követte el. Vagyis a büntetési célok elérése érdekében mindenképp indokolt a 10 év fegyház kiszabása. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Előző sztori

Lejárt a jelöltállítási határidő: Szegeden jelenleg négy polgármesterjelölt van (FRISSÍTVE)

Default thumbnail
Következő sztori

A belföldi vendégforgalom húzza a turizmust

Legutóbbi hasonló cikkek