Bulvár

Tíz évre súlyosbították a szegedi postarabló büntetését

Tíz évre súlyosbították a szegedi postarabló büntetését

2014. szeptember 9., kedd
Tíz évre súlyosbították a szegedi postarabló büntetését
posta13062803

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az N. Sándor ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. A vádlott büntetését 8 év 6 hónap fegyházról 10 évre súlyosította a táblabíróság.

N. Sándor még

2013. június 28-án

tért be egy gyógyszeres doboz és mobiltelefonja felhasználásával készített bombautánzattal a szegedi Olajbányász tér postájába. Az ott dolgozókat robbantással megfenyegetve pénzt követelt, és végül közel 1,4 millió forinttal távozott. Az estét még Hódmezővásárhelyen élő élettársánál töltötte, majd már június 30-án autóval menekült az őt köröző rendőrök elől, akik azonban Siófokon

elfogták a vádlottat

. A Magyar Posta Zrt. részére összesen alig több mint 200 ezer forint kár térült meg. A fennmaradó hiányra a posta polgári jogi igényt terjesztett elő. Fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék idén február 11-én N. Sándor (1968 - hódmezővásárhelyi lakos) vádlottat és ezért 8 év 6 hónap fegyházra és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezt súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla kedden 10 évre. Az ítélet indoklásában elhangzott: a hatályos törvények értelmében a büntetés kiszabásakor a középmértékből kell kiindulni. A jelen bűncselekmény esetében a Btk. 5-15 évig tartó szabadságvesztés büntetés szabható ki. Az ítélőtábla úgy ítélte meg: semmi nem indokolja, hogy a vádlott javára a középmértéktől eltérjen a bíróság, mert a vádlott büntetett előéletű, a fegyveres rablást 2 büntetőeljárás hatálya alatt és egy korábbi büntetéséből szabadulva a próbaidő lejárta után pár nappal követte el. Vagyis a büntetési célok elérése érdekében mindenképp indokolt a 10 év fegyház kiszabása. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.