Közélet

Növeli előadásai számát a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Növeli előadásai számát a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2014. szeptember 3., szerda
Növeli előadásai számát a szegedi Kövér Béla Bábszínház

A korábbi évadok 190-200 előadásánál 15 százalékkal több darabot láthat 2014-2015-ben a közönség a szegedi Kövér Béla Bábszínházban – közölte Kövér László igazgató szerdán az évadnyitó társulati ülésen.

Az első produkciót, Urbán Gyula A tengerkék kutyus című darabját a legkíváncsibb nézők augusztus végén már láthatták is a bábszínház nyárzáró nyílt napján – mondta a direktor. A következő premierre sem kell sokat várni, szeptember 20-tól Adela Moldován rendezésében a Hamupipőkét tűzi műsorára a teátrum. A Móra Ferenc Múzeummal együttműködve a kamarateremben mutatják be a közgyűjtemény december közepéig látható kiállításával azonos című, Móra mesebirodalma című produkciót, amely az író és egykori múzeumigazgató lánya és unokája egy játékos napját tárja a nézők elé. Az új évadban is folytatódik a fiatalabb rendezőgeneráció bemutatkozása: Somogyi Tamás Zalán Tibor A rettentő görög vitéz című meséjét állítja színpadra az év végén, 2015 februárjában pedig Szabó Attila saját történetét, Pilinkó, a csalimadárt rendezi. Néhány esztendeje a szegedi bábszínház kamara-előadásaival igyekszik a legkisebb korosztályt, az óvodáséveket kezdő gyermekeket is megszólítani. Ősszel nekik szól a pécsi Bóbita bábszínház Zimmezumm című darabja, illetve tavasszal a szegedi teátrum Göcögő című produkciója. Sikert aratott a színház Somogyi-könyvtárral indított kezdeményezése, amely kistelepülésekre visz el egy-egy előadást. A program idén is folyatódik, Galkó Bence rendezésében a Könyvmoly című darabot adja elő Rózsa Teodóra. A 69. évad fontos változást hoz a teátrum életében: a premierek és a bérletszünetes előadások a korábbi vasárnap helyett szombatra kerülnek, a hét utolsó napján a bábszínház pedig befogadott produkcióknak ad otthont. Elkezdődött a bábszínház 1987-ben birtokba vett épületének felújítása, az első ütemben a nézőtér széksorainak felét cserélték ki, a munka a tervek szerint a nagyterem másik felével és a színpaddal folytatódik – mondta Kövér László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.