Női futball: elrajtolt a keresztpályás bajnokság

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZAK_SZVSE_MJ DSC_4659

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a megyei női keresztpályás bajnokság. A 11 csapat részvételével rajtoló sorozat első fordulójában három együttes is kapott gól nélkül zárt.

Szombaton 10 órakor kezdődött meg a 2014/15-ös évad a női keresztpályás bajnokságban. Tizenegy csapat indult el az idei szezonban, abszolút újoncnak számít a Mezőberényi FC, akiknek bár korábban is volt női csapatuk, most a Csongrád megyei bajnokságban teszik magukat próbára.

A nyitónapon a tavalyi szezon első két helyezettje, a Szegedi AK és az SZVSE is pályára lépett. A címvédő SZAK a Csanytelek ellen kezdte a bajnokságot, a Hethési Kinga által irányított csapat az első játékrész hajrájában, valamint a második félidő elején lőtt gólokkal döntötte el a három pont sorsát.

Az előző évad ezüstérmese, a SZVSE a Csengele ellen nyitotta az évet, és a gól nélküli első felvonást követően csak a mérkőzés utolsó harmadában Galicz Andrea és Szűcs Enikő góljainak köszönhetően tudta megnyerni a mérkőzést, hiába tartotta magát a Csengele.

Vasárnapra két mérkőzés maradt, a Nagymágocs a Hódmezővásárhelyi FC ellen rajtolt, a forduló legtöbb gólt hozó találkozóján már 3-0-ra is vezettek a mágocsiak, azonban Deák Bianka duplája ismét szorossá tette a csatát, amin végül Janovics Fanni, valamint Szarka Dóra harmadik góljának köszönhetően a Nagymágocs diadalmaskodott. A forduló utolsó mérkőzésén bemutatkozott a Mezőberényi FC, a Dorozsmai Bombázók elleni meccs azonban nem hozott annyi izgalmat, mint a Nagymágocs-Vásárhely találkozó, bár gólszámban majdnem beérték a csapatokat. A mezőberényi Hídvégi Rita 25 perc alatt mesternégyest szerzett, ezzel pedig el is döntötte a három pont sorsát, a négy találatot további két gól követte, így 6-0-s győzelemmel kezdett a Mezőberény.

A St. Mihály szabadnapos volt az első fordulóban, míg a Komlósi Trans Baktó SC és a Kisteleki TE meccsét későbbi időpontra halasztották. A második forduló meccseit egy kivétellel szeptember 14-én, vasárnap játsszák, az egyetlen szombati meccs a Hódmezővásárhelyi FC-Dorozsmai Bombázók 15 órától, míg másnap Szegedi VSE-Csanytelek, Kistelek-Nagymágocs, Mezőberény-St. Mihály és Szegedi AK-Komlósi Trans Baktó meccseket rendeznek, míg a Csengele szabadnapos lesz ezen a hétvégén.

Megyei női keresztpályás bajnokság, 1. forduló

Szegedi VSE – Csengele KSE: 2 – 0. Gól: Galicz Andrea, Szűcs Enikő
Csanytelek – Szegedi AK: 0 -2. Gól: Nacsai Izabella, Vékes Vivien Dzsenifer
Nagymágocs SE – Hódmezővásárhelyi FC: 5 – 2. Gól: Szarka Dóra (3), Szél Anett, Janovics Fanni ill. Deák Bianka (2)
Dorozsmai Bombázók – Mezőberényi FC: 0 – 6 Gól: Hídvégi Rita (4), Beinschróth Kitti, Botás Renáta

Előző sztori

Hátország: a hétvégén a SZEOL serdülők szállították a győzelmeket

Következő sztori

Pénzt vett fel a lopott kártyáról – aki látta a képen látható férfit, jelezze a rendőrségnek!