Közélet

Névadójuk tiszteletére rendeztek ünnepséget a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

Névadójuk tiszteletére rendeztek ünnepséget a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

2014. szeptember 13., szombat
Névadójuk tiszteletére rendeztek ünnepséget a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK
bonifert_domonkos_megemlekezes01_gs

A péntek reggelt bensőséges ünnepséggel nyitották a nebulók, egy-egy rövid műsorban dolgozták fel a főiskolai tanár középiskolai és egyetemi pályáját. Az emléknapon az egykori főiskolai tanár portréját is megkoszorúzták.

"Iskolánk 2010-ben vette fel Bonifert Domonkos nevét. Intézményünkben emelt szintű matematika oktatás folyik, ezért választottuk őt névadónknak" - tekintett vissza

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

, az iskola igazgatója. Azóta minden év szeptember 12-én rövid, műsoros emléknapot rendeznek az iskolában, így emlékezve meg egykori főiskolai tanárról. Habár az általános iskolások személyesen nem ismerhették intézményük névadóját, a pedagógusok közül sokakat tanított

Bonifert Domonkos

. A péntek reggelt bensőséges ünnepséggel nyitották a nebulók, egy-egy rövid műsorban dolgozták fel a főiskolai tanár középiskolai és egyetemi pályáját. "A gyerekek nagyon szeretik, minden évben készülnek rá. A rendezvény elsődleges célja, hogy közelebb hozzuk a gyerekekhez a tanár úr munkásságát."

Bonifert Domonkosné

a következőképpen mondott köszönetet a tantestületnek és az ünneplő diákoknak: "Ma reggel mindazok, akik ott voltunk a Bonifert Domonkos Általános Iskolában névadójuk tiszteletére rendezett emlékünnepségen, egy titokzatos megállónak részesei lehettünk. Az őszinte gyermeki hangon megszólaló szavak és a velük rezonáló muzsika igazolta számunkra a Kosztolányi-idézet bevezető sorait: hogy a volt emberek hogyan hatnak tovább. Jó volt ott lenni! Köszönet illeti a jószolgálati úton fáradozó pedagógusokat, akik a dalokat, a verseket betanították, a szülőket, akik gyermekeiket ünneplőbe öltöztetve küldték e napon iskolába, s a sok kisdiákot, akik csillogó szemmel adták elő műsorukat. A család, a barátok, a kollégák nevében is szeretnék ez élményért hálás köszönetet mondani."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.