Kártevőirtást végez a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amerikai szövőlepkék irtását végzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft., ehhez kapcsolódó közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz.

Tisztelt Lakosság!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy Szegeden 2014. szeptember 18-19-én amerikai szövőlepke elleni kártevőirtást végzünk, mellyel kapcsolatban az következőkről tájékoztatjuk Önöket.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető).

Kérjük, hogy az adott időszakban 22h-05h között tegyék meg a következő óvintézkedéseket:
– lehetőleg zárják az ablakokat
– az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek
– házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre
– gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsuk, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Előző sztori

Az 1989-es határnyitások a hódmezővásárhelyi Emlékpontban

Következő sztori

Szegedi LMP: nyilvános illemhelyeket Szegedre!