Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: vezetett, mégis kikapott a Szeged-Grosics Zalaegerszegen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_rakosmenteBC5K9634_40_gs

Bár szünetben még vezetett, a ZTE fordítása okán elszenvedte első vereségét az NB II 2014/2015-ös idényében a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata.

Nem ugrottak azonnal egymásnak a felek, lassú tapogatózással indult a mérkőzés. A csendet a 10. percben Oláh Lóránt szakította meg: a rutinos támadó egy Szappanos Péterről kipattanó lövést vágott a hálóba közelről, megszerezve ezzel csapatának a vezetést, egyszersmind első gólját a Szeged-Grosics mezében tétmérkőzésen. (0-1) A szünetig innentől kezdve nagyobb helyzetek nélkül haladt a találkozó, fordulás után azonban felpörögtek az események. Lőrinc Emil kettőt is cserélt a második felvonásra, a Zete pedig teljesen más felfogásban, támadólag lépett fel. A nyomás alá helyezett szegedi védelem az 55. percben kapitulált, ekkor a kispadról beszállt Bailo Dávid lőtt a rövidbe Babati Benjamin lekészítéséből a tizenhatos sarkától. (1-1) Nem egész negyed órával később pedig már a hazaiaknál volt az előny, miután Babati kíméletlenül kihasznált egy védelmi megingást, és a vendégek kapujának jobb oldalába vágott egy keresztben elcsorgó labdát. (2-1) Bár megpróbált újítani a Szeged, a hátralévő időben a zalaegerszegiek előtt adódott gazán nagy gólszerzési lehetőség. A hajrában ugyanis Molnár F. Tamás a büntetőterületen belül elhúzta Bailo lábát, a megítélt tizenegyes elvégzését pedig Denis Grbic vállalta magára. A hálóőr ugyan nagyszerű védéssel javította hibáját, együttesén ez, mint később kiderült, nem sokat segített, Zabariék nem tudtak már egyenlíteni a lefújásig.

Mindez azt jelentette, elszenvedte első vereségét az NB II 4. fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Nyilas Elek legénysége legközelebb szeptember 12-én, pénteken javíthat, méghozzá a Csákvár otthonában.

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 600 néző
2014. szeptember 6., 18.00
Zalaegerszegi TE FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Zierkelbach Péter • asszisztens: Kis Zoltán, Iványi István
2
1

Labdarúgó NB II, 4. forduló:

Zalaegerszegi TE FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-1 (0-1)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 600 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Iványi István).
ZTE: Szappanos – Króner, Fodor, Forgács, Farkas N., Horváth, Simonfalvi, Délczeg (Bailo – a szünetben), Melczer (Grbic – a szünetben), Babati (Kocsis 90′), Vittman. Vezetőedző: Lőrinc Emil.
Szeged: Molnár – Kéri, Farkas M., Markovic, Mészáros, Zelenyánszki, Oláh G. (Fitos 56′, Kovács B. 67′), Szabó P., Máté, Zabari, Oláh L. (Manga 76′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Bailo (55′), Babati (69′), ill. Oláh L. (10′).
Sárga lap: Grbic (75′), ill. Mészáros (59′), Kéri (79′), Molnár (86′).

Nyilas Elek: “Tulajdonképpen helyzet nélkül szerzett gólt a ZTE, nyerhettünk volna akár 1-0-ra, ha az első félidőből indulunk ki. Szünet után csökkent a koncentrációnk, aminek jelenleg nem nagyon tudom az okát. Nem értem a dolgot, hiszen az ellenfél nem támadott olyan hatékonysággal, elánnal, ami miatt mindennek meg kellett volna történnie. Összességében azt kell mondanom, ezen a mai mérkőzésen saját magunkat vertük meg, hiszen egy megnyert találkozót engedtünk ki a kezünkből. Még egy döntetlennél is az elégedetlenség szólt volna belőlem, nemhogy így. Most elsősorban a játékosoknak kell majd önmagukban értékelniük ezt a mai második félidőt.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Itt a vége, Zierkelbach sporttárs lefújta a mérkőzést. Második félidei játékával a Szeged fölé nőtt a Zete, és a hazai fordításra nem volt válasza Nyilas Elek utolsó pillanatig küzdő tanítványainak.
90′
Babati helyett Kocsis áll még be a zalaegerszegieknél.
87′
Molnár kivédte!!! Grbic vállalta a végrehajtó szerepét, de a jobb oldalra tartó félmagas lövésére vércseként csapott le a vendégek kapusa!
86′
Besárgult a szegedi hálóőr a szabálytalanság miatt.
86′
Tizenegyeshez jutnak a hazaiak… Molnár F. Tamás elhúzta Bailo lábát a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig a mészpontra mutatott.
82′
Zabari végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától, csavarása centikkel kerülte el a bal kapufát.
79′
Újabb lap, Kéri bizonyult túlságosan határozottnak egy lerántásnál.
76′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét Nyilas Elek, Oláh Lórántot hívta le, Manga Zsolt szállt be a hajrára.
75′
Grbic túlzottan hevesnek mutatkozott a reklamálás terén, fellépése kihúzta a sárga lapot a bíró zsebéből.
74′
A hátrány okán megpróbál fordítani a játék képén a Szeged, Mátéék igyekszenek birtokolni a labdát és támadásokat építeni, de egyelőre nem tudtak még veszélyt teremteni Szappanos kapuja előtt.
69′
Gól… A baj csőstül jön. Babati vágott a szegedi kapu jobb oldalába 12-13 méterről egy keresztbe elcsorgó labdát. 2-1.
67′
Kovács Balázs vette át a sérült társ helyét a csere cseréjeként.
67′
Az imént beállt Fitosnak aláfordult a bokája egy balszerencsés megmozdulásnál, aligha tudja folytatni a játékot.
63′
Kéri faultja után 18 méterről bombázhatott Grbic szabadrúgásból, de kísérlete felülről súrolta a keresztlécet.
59′
Kezezés után szól Zierkelbach Péter sípja, Mészáros vétlenül ért a tiltott végtaggal a labdához, a játékvezető azonban sárgát adott az eset nyomán a szegedi balbekknek.
56′
Azonnal cserél is Nyilas Elek, Fitos Lászlót küldte be Oláh Gergő helyett.
55′
Gól… Eddig bírta a nyomást a vendégek védelme. Babati robogott el a jobb szélen, a támadást kísérő Bailohoz továbbított, aki a tizenhatos sarka környékéről elemi erővel tekert a rövidbe. 1-1.
50′
Láthatóan más felfogásban érkeztek vissza a szünetről a hazaiak, igen harciasan, támadólag lép fel a ZTE. Ennek az imént kis híján meg is lett az eredménye: Bailo készített le Babati elé, akinek kísérlete centikkel zúgott csupán el a bal kapufa mellett.
48′
A fiatal Zabari ment el a balon, majd befelé húzott a labdával, a tizenhatos sarkáról megeresztett lövését azonban Szappanos védte.
46′
Melczer és Délczeg maradtak az öltözőben, helyüket Grbic és Bailo vették át a folytatásra.
46′
Folytatódik a mérkőzés. Lőrinc Emil láthatóan elégedetlen volt az övéivel, rögtön kettőt is változtatott csapatán.

SZÜNET

45′
Se hosszabbítás, se újabb esemény – Zierkelbach játékvezető lefújta az első félidőt. Kevésbé attraktív futballal rukkoltak elő a 45 perc során a felek, de a lényeg, hogy Oláh Lóránt megszerezte első találatát a Szeged-Grosics színeiben, amivel együttese vezet a szünetben.
42′
Ismét egy szabadrúgás jelent veszélyt a szegedi ketrecre: Máté buktatta Délczeget 23-24 méterre a kaputól. A labda mögé Babati állt, de a rakéta kivitelezése nem lett túl sikeres, Molnár könnyedén fogta a gyenge, középre tartó löketet.
37′
Horváth adott be a szélről, középen Farkas Márk még éppen menteni tudott az ötösön Vittman elől.
35′
Máté tekert középre egy szögletet, középen Zelenyánszki robbant be, de fejese elkerülte a bal kapufát.
33′
Jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Zete, miután Oláh Gergő faultolta 18 méternél Horváthot. A lövés azonban elhalt a sorfalban.
31′
Szabó Péter tört előre agilisan, a szélső egyéni akciója végén a bal alsót vette célba, és centikkel ugyan, de eltévesztette.
28′
Egy rövidebb időszakra hangsúlyosan áttevődött a játék a hazai térfélre, aminek kifutásaként Máté fejelte Szappanos kezébe Mészáros jobbról beérkező szabadrúgását.
24′
Egyelőre egyik fél sem tudja igazán magához ragadni a kezdeményezést, a mezőnyben egyenlő erők küzdelme zajlik.
22′
Fontos mentést mutatott be Kéri: a védő az utolsó pillanatban lépett be a Vittman passzából kapura fordulni igyekvő Melczer elé.
19′
Mészáros állt egy 22 méteres szabadrúgás mögé, de kísérlete a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
17′
Egymás után két veszélyes szöglettel jelentkeznek a hazaiak, ám a szegedi védők mindkétszer megóvták Molnár F. Tamás kapuját a bajtól.
15′
Igyekszik fokozni a tempót az iménti ütésből kijönni látszó Zalaegerszeg, de a vendégek már a középpályán is jól szűrik a támadásokat.
10′
GÓÓÓL!!! Az első valamire való szituáció után vezet a Szeged! Farkas-Kéri-Oláh Gergő volt a labda útja a jobb szélen, utóbbi játékos a tizenhatos és az alapvonal találkozásától adott középre, ahol az érkező Oláh Lóránt elsőre még Szappanos kapusba lőtte a labdát, az ismétléssel viszont már megrezgette a hálót! 0-1!
6′
Puhatolózó a játék az első percekben, egyik együttes sem kíván fejjel menni a falnak. Mindezek eredményeként főleg a pálya középső harmadában pattog a labda, említésre méltó veszély még egyik kapu előtt sem alakult ki.
1′
A Szeged indíthatta útjára a labdát. Érdemes megemlíteni, bár jelenleg csak lóg az eső lába, az elmúlt napok csapadékos időjárása nem múlt el minden nyom nélkül – igen mély a zalaegerszegi pálya talaja.

17.55: A vendégeknél csereként a kapus Rozs Egon mellett Pászka Lóránd, Kovács Balázs, Manga Zsolt, Szabó Csaba, Hegedűs Edvin és Fitos László vár bevetésre.

17.50: Nyilas Elek csapatánál az előző körben kapott piros lapja miatt eltiltott Tímár Krisztiánt a Cegléd ellen duplázó Slobodan Markovic pótolja a védelem tengelyében. Mindez azt is jelenti, Zelenyánszki László bekerülhetett a kezdőbe, míg a továbbra is sérült Germán Tamás hiányában Oláh Lóránt lesz az előretolt ék, aki mellé az egykori csapata ellen pályára lépő Máté Péter igyekszik majd odaérni a szegedi támadásoknál. A széleken nincs változás, jobbról Kéri Tamás és Szabó Péter, balról Mészáros Márk és Zabari Dávid rohamozza a Zetét.

17.45: Kellemes idő fogadja az összecsapásra kilátogató nézőket, nagyjából 23-24 fokos a levegő hőmérséklete a zalai megyeszékhelyen. A vendéglátók tiszta kékben, míg a szegediek tiszta fehérben futnak majd ki a gyepre a mai napon.

17.40: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia mérkőzése Zalaegerszegen. Az NB II 4. fordulójában eddig két találkozót játszottak le a csapatok, még pénteken a hazai pályán játszó Mezőkövesd 4-0-ra gázolta el a Békéscsabát, míg a Szigetszentmiklós Csákvárról vitt el egy pontot.

A mérkőzés Zierkelbach Péter sípjelére 18 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Tovább olvasom

Hírzóna

Mindkét meccsét megnyerte a szegedi pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szabó Zoltán együttese továbbra is markáns arcát mutatja a sorozatban.

Tovább olvasom

Balhé

Brutálisan megverték a Fradi korábbi labdarúgóját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy szórakozóhelyen.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged-Csanád GA az első győzelemre hajt a Szentlőrinc ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem lesz könnyű a baranyai újonc elleni meccs.

Tovább olvasom

Aktuál