Labdarúgás: Ismét nyert az UTC hazai pályán + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_sandorfalva12_gs

A második félidei játékával nyerte meg a Sándorfalva elleni mérkőzést az UTC a megye I. szombati mérkőzésén.

Az UTC számára egy hét szünet után folytatódott a bajnokság, hiszen a mindszentiek kérésére elmaradt a múlt hétre kiírt bajnoki. Ezúttal a Sándorfalva látogatott a Kertész utcába, amely eddig jól szerepelt, hiszen négyből három mérkőzését is megnyerte, ráadásul csak egyetlen gólt kapott a fordulót megelőzően.
Az első félidő többnyire eseménytelenül telt, ritkán kerültek veszélybe a kapuk, egy-egy távoli próbálkozás után volt dolguk a kapusoknak. Az első 45 perc hajrárája kicsit fölénybe került a Sándorfalva, azonban nem tudta megszerezni a vezetést Antal Róbert csapata.

A második félidőben kétszer is kényszerűségből kellett cserélnie a Sándorfalvának, az 52. percben Romics helyére Széll érkezett, ráadásul rögtön a cserét követően Kalapács kezezéséért megítélt szabadrúgást Balogh tekerte a sorfal mellett az alsóba, 1-0.
Ahogy a mondás is tartja, a gól jót tesz a meccsnek – ez ebben az esetben is érvényesült, a találatot követően a Sándorfalvának kockáztatnia kellett, és egyre több helyzetet is tudtak kialakítani azután, hogy hátrányba kerültek, főleg Veselin és Miodrag Guberinics volt veszélyes Szabó kapujára. A legnagyobb ziccert az UTC hagyta ki, a 78. percben Mészáros Tibor öt méterről fejelt mellé, azonban a meccs négy perccel később így is eldőlt. Mészáros Zoltán jobb oldali beadását közelről Rácz passzolta a kapuba, ezzel megduplázta csapata előnyét, így nyolc perccel a vége előtt kétgólos előnybe került az UTC.

Innentől még ugyan a három csatárral rohamozó Sándorfalva próbálkozott, de nem tudott szépíteni, így az UTC a második félidei játékának köszönhetően megnyerte a mérkőzést, és újabb találkozóját nyerte meg hazai pályán. A következő egy hétben mindkét csapat megmérkőzik a Mindszenttel, az UTC szerdán pótolja a harmadik fordulóból elhalasztott meccsét az újonc ellen, míg a Sándorfalva a hatodik fordulóban éppen a Mindszentet fogadja majd hazai pályán.

Újszeged, Kertész utca 100 néző
2014. szeptember 13., 16.30
Újszegedi TC
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Kovács Attila • asszisztens: Bán Imre, Halász László.
2
0

Megyei I. osztály, 5. forduló

Újszegedi TC – Sándorfalva SK 2 – 0 (0-0)
Újszeged, 100 néző. Vezeti: Kovács Attila (Bán Imre, Halász László)
UTC: Szabó – Mészáros Z., Bálint, Rácz, Laczkó, Zsibrita, Gajdacsi, Bánóczki, Balogh, Mészáros T., Mihalkó (Kovács, 46′). Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Sándorfalva: Batik – Kanász Nagy L. (Drogba, 76′) Kalapács, Kanász Nagy G., Szanka, Farkas (Tóth, 64′), Guberinic M., Lazinica, Guberinic V., Takács, Romic (Széll, 52′). Vezetőedző: Antal Róbert.
Gól: Balogh (54′), Rácz (81′)
Sárga lap: Rácz (22′), Mészáros Z. (62′), Mészáros T. (63′) ill. Kalapács (53′), Kanász Nagy G. (75′)

Brinszky Adrián: ” Az első félidővel nem vagyok megelégedve, az elég gyengécske produkció volt, a második félidőben már nem csak kidolgoztuk a helyzeteinket, hanem értékesítettük is. Az első gólunkat követően kicsit magunkra húztuk a Sándorfalvát, egy-két hibánkból adódóan nekik is volt ziccerük, így át kellett vészelnünk azt az időszakot, a végjátékban pedig akár több gólt is szerezhettünk volna. Örülök a sikernek, többet kaptam a csapattól, mint amit vártam, ez egy nagyon értékes győzelem.”

Antal Róbert: “Két szervezett csapat játszott ma a pályán, az első félidőben ki-ki meccset vívtunk, majd a második félidőben kaptunk egy szerencsétlen szabadrúgás gólt, ami elment a sorfalban állók lábai között, aztán kényszerűségből kettőt kellett cserélnünk, majd próbáltunk visszajönni a meccsbe, három védővel játszottunk csak, nem jött be, kaptunk egy gólt kontrából. Megérdemelten nyert az UTC, gratulálunk nekik, mi pedig csináljuk tovább a dolgunkat.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Kovács Attila véget vet a találkozónak, az UTC újabb győzelmet aratott hazai pályán. A második félidő jó játékot, és gólokat is hozott, amelyekből az UTC kettőt is szerzett, a Sándorfalva nem tudott élni lehetőségeivel.
90+1′
A rendes játékidő már letelt, innentől a játékvezető döntésén múlik, mikor ér véget a találkozó.
88′
Marad az UTC támadásban, a második találattal eldöntötték a mérkőzést Brinszky Adrián tanítványai. Egy újabb öngólt vét a vendég csapat, azonban a beadásnál elhagyta a labda a pályát, így ezt érvénytelenítette a játékvezető.
84′
Megérkezett a vihar a pálya felé, igaz, még csak felhők és szél formájában, be is sötétedett a pálya felett.
82′
GÓÓL! Valószínűleg eldőlt a mérkőzés, Mészáros Tibor adott középre a jobb oldalról, az érkező Rácz pedig a kapuba pofozta a labdát, 2-0.
78′
Óriási lehetőséget hagyott ki az UTC! Egy bal oldali beadásnál Mészáros Tibort hagyták ügyesen, aki öt méterről mellé fejelt, ez nagy ziccer volt.
76′
Ismét változtat a Sándorfalva, Kanász Nagy László helyére Drogba áll be.
75′
Kanász Nagy Gábor rúgta meg csúnyán ellenfelét, jár a sárga lap érte a játékvezetőtől.
74′
Ígéretes kontrát vezethetett a Sándorfalva, hárman vitték két védőre, azonban pontatlanul zárták le az akciót. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy kérdéses, hogy szabályosan szerzett-e labdát a vendég csapat, amiből ezt az akciót vezethette.

utc_sandorfalva24_gs

71′
Mészáros Zoltán lőtt távolról, Batik szép mozdulattal védte a sarokba tartó lövést.
68′
Felélénkült a mérkőzés, kifejezetten jó iramban zajlik a találkozó, a gól jót tett a meccsnek.
65′
Veselin Guberinics lapos, sarokba tartó lövését Szabó csak kiütötte, a lecsorgóra érkezett az éppen beállt Tóth, akit csak az utolsó pillanatban tudott megelőzni Bálint, nagyot mentett az UTC védője.
64′
Cserél a Sándorfalva, Farkas helyére Tóth áll be.
63′
Mészáros Tibor is besárgul, miután elkésve csúszott be Takácsnak.
62′
Mészáros Zoltán kap sárgát Takács megrúgásáért.
60′
Veselin Guberinics ugrott ki a védők mellől, majd bal lábas, 14 méteres lövését tolta ki az alsó sarok elől Szabó.
59′
Gajdacsi verte meg védőjét a tizenhatos jobb oldalán, majd hosszan tolta befele a labdát, Batik jól mozdult ki a kapujából
56′
Megélénkült a találkozó, Rácz szabálytalansága után gyorsan elvégezte a szabadrúgást a Sándorfalva, Miodrag Guberinics felső sarokra tartó lövését bravúrral ütötte ki Szabó.
53′
GÓL! Vezet az UTC! Balogh lőtte el a szabadrúgást, csavarása az alsóban kötött ki, 1-0!
52′
Romics helyét Széll foglalja el.
51′
Kalapács kapott sárgát, miután kézzel ért a labdába a tizenhatos előterében.

utc_sandorfalva43_gs

49′
Romics sérül meg, miután rosszul lépett, úgy tűnik, nem tudja vállalni tovább a játékot.
46′
Folytatódik a játék, a szünetben cserélt az UTC: Kovács Milán áll be a hazaiaknál, Mihalkó nem folytatja.

SZÜNET!

45′
Kovács játékvezető nem hosszabbít egy percet sem, gól nélkül zárják az első felvonást a csapatok. Kevés lehetőséget láthattunk az első félidőben, nehezen alakult ki igazi helyzet a kapuk előtt.
45′
Ismét Kalapács lőtte el, lökete jócskán mellé száll, ez a momentum zárja le a Sándorfalva kisebb nyomását.
43′
Romics vezette keresztbe a tizenhatos előtt a labdát, majd ballal végül lőtt, a lövése megpattant, így szögletet rúghatott a Sándorfalva. A szöglet után is maradt az UTC kapuja előtt a vendég csapat, Kalapács is lövésre vállalkozott, ám az ő próbálkozása is szögletre pattant egy hazai védőről.
38′
Veselin Guberinics ugrott ki a bal oldalon, majd több cselt követően laposan centerezett, azonban Romic előtt elgurult a labda.

utc_sandorfalva31_gs

33′
Romics futott be egy hosszú indítást, éppen bent tudta tartani a labdát, majd beadását éppen ki tudta rúgni Mészáros Zoltán az érkező Veselin Guberinics elől.
31′
Eltelt az első fél óra, nagyobb helyzet nélkül. Lazinica indult meg középen, mind a két szélen volt indítható csapattársa, azonban a passza hosszúra sikerült, ígéretes kontrát hagyott futni a Sándorfalva.
23′
Egy vendég szögletet követően Miodrag Guberinicsnek készítették vissza a labdát, aki a lövőcselt követően jobbal nagy erővel a kapu közepét célozta meg, Szabó csak kiütni tudta a labdát, majd tisztáztak az UTC védői.
22′
Rácz kapja a meccs első sárgáját, amiért lerántotta a sándorfalvi támadót.
19′
Bálint bal oldali beadását Mészáros Zoltán veszi le mellel, majd nagy erővel lő fölé a tizenhatoson belülről.
16′
Miodrag Guberinics csúszik be tanárian Laczkó beadásába, eddig jól zár mindkét védelem.

utc_sandorfalva28_gs

11′
A Sándorfalva előtt is adódott egy kisebb lehetőség, de a hosszún érkező Kanász Nagy László lemaradt a jobb oldali beadásról.
7′
Az első lövés az UTC-é, Mihalkó küzdött meg egy labdáért, majd visszapasszolt Bánóczkinak, aki egy csel után 20 méterről lőtt fölé.
5′
Mezőnyjátékkal telt az első öt perc, kevés kockázatot vállalnak eddig a csapatok.
1′
Kovács Attila jelt adott a kezdésre, egy perces gyász szünettel kezdődött Sándor Károly emlékére. A vendégek kezdték a mérkőzést.

16:26 – Az újszegediek fehér felsőben, fekete nadrágban, míg a vendég Sándorfalva tiszta kékben lép majd a pályára, a játékvezetők már készen állnak a kezdésre.

16:19 – Köszöntjük olvasóinkat a Kertész utcából, ahol hamarosan kezdődik az UTC-Sándorfalva mérkőzés. Kissé borongós idő fogadta a csapatokat, akik a bemelegítő gyakorlatokat végzik. Az ifjúságiak meccsén a Sándorfalva 5-2-re nyerni tudott az UTC utánpótlás csapata ellen.

A találkozó 16:30-kor kezdődik, Kovács Attila sípjelére!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatja el.

Előző sztori

Megoldás születhet a szegedi kiskertek túlépített ingatlanjainak ügyében

Következő sztori

Labdarúgás: SZEOL-bravúr Rákospalotán