Labdarúgás: Veselin Guberinic büntetője három pontot ért a Sándorfalvának + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sandotfalva_tiszasziget_mj 015

Kiélezett küzdelemben egy tizenegyes jelentette a különbséget a Sándorfalva javára a Tiszasziget ellen a Csongrád megyei I. osztály 4. fordulójában.

Már az első percektől kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Tiszasziget, Stetakovic mester tanítványai a hazaiak fölé nőttek labdabirtoklásban. Ugyanakkor a vendégek nem bizonyultak kellően határozottnak a támadóharmadban, míg a Sándorfalva kontrái rendre szélsebesen szaladtak végig a pályán, komoly veszélyt hordozva magukban. Egy ilyen esetnél a 27. percben Veselin Guberinic vezette fel a labdát, majd Nikola Romic elé lőtt be passzt a tizenhatoson belülre. A csatár az ötös sarkánál még megcsinált egy visszacselt, a becsúszó Bálint Tamás azonban lábat talált. Bár a büntetőt megadta Rabi Zsolt játékvezető, a gólhelyzetben lévő játékost faultoló védő csak sárga lapot kapott. Mindez azonban nem zavarta Guberinicet abban, hogy a jobbra mozduló Kispéter Zoltán mellett a kapu közepébe bombázzon a tizenegyesből (1-0). A folytatásban nagyobb helyzetet már nem láthatott a szép számú helyi közönség, nem úgy a szünet után.

A második 45 percre kiegyenlítettebbé vált a játék, habár a vendégek továbbra is enyhe dominanciát tudhattak magukénak a mezőnyben. Helyzet mégis a Sándorfalva előtt adódott hamarabb, így a 62. percben Denis Lazinica egy az egyben mehetett Kispéterre, de a hálóőr hatalmas bravúrt bemutatva, lábbal hárította a közeli lövést. Kevéssel később Kalapács Zoltán fejelte a keresztléc fölé közvetlen közelről Guberinic beadását, majd Bernát Péter válaszolt egy gyönyörű balos kapáslövéssel, amit Batik Gergő tolt szögletre a rövid felső elől. A hajrában még a csereként beállt Rutai Balázs is egyenlíthetett volna, de centikkel eltévesztette nagy helyzetben a hosszú alsót, majd Romic 16 méteres lövését védte nagyot nyújtózva Kispéter kapus. Gólt azonban már nem láthatott a publikum, így a hazaiak gyűjtötték be a győzelemért járó három pontot.

Sikerével Antal Róbert együttese négy forduló után 9 egységgel a negyedik pozícióba lépett fel a tabellán. A Sándorfalva a következő körben az UTC-hez látogat, a Tiszasziget pedig a Kistelek ellen tarthatja meg eddig százszázalékos hazai mérlegét.

Sándorfalva, 200 néző
2014. szeptember 7., 16.30
Sándorfalva SK
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Rabi Zsolt • Katona Balázs, Patyi Zoltán
1
0

Megyei I. osztály, 4. forduló

Sándorfalva SK – Tiszasziget SE 1-0 (1-0)
Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Rabi Zsolt (Katona Balázs, Patyi Zoltán).
Sándorfalva: Batik – Kanász-Nagy L. (Tóth A. 66′), Kalapács, Kanász-Nagy G., Sipos, Farkas, Lazinica (Drogba 84′), Guberinic V., Széll (Guberinic M. 76′), Takács, Romic. Vezetőedző: Antal Róbert.
Tiszasziget: Kispéter – Papp (Csiszár 68′), Illés, Tumbas, Bálint, Bódi (Rutai 79′), Puhalák, Juhász (Kiss 80′), Drágity, Kasza (Kató 72′), Bernát. Vezetőedző: Stetakovic Marinko.
Gólszerzők: Guberinic V. (28′ – tizenegyesből).
Sárga lap: Sipos (20′), Farkas (37′), Széll (39′), Guberinic M. (83′), Guberinic V. (85′), ill. Papp (21′), Bálint (27′), Tumbas (74′).

Antal Róbert: “Örülünk a sikernek, főleg úgy, hogy hazai pályán ez volt az első. Az első félidőben nem játszott rosszul a Tiszasziget, megmutatták, hogy valóban egy jó csapat. Mindemellett a második játékrészben öt százszázalékos helyzetünk maradt ki. Ezeket ki kellett volna használni, és akkor nem izgultuk volna végig a mérkőzést. Tény, hogy egy tizenegyessel nyertünk, de ilyen a futball. Úgy gondolom, jogos büntető volt, mi értékesítettük, és ez lett a meccs vége.”

Stetakovic Marinko: “80 percig mi futballoztunk fölényben, de a Sándorfalva szerzett vezetést egy tizenegyesből. A kidolgozott ziccereinket be kellett volna lőnünk, így viszont azt mondom, megérdemelten tartotta otthon a három pontot az ellenfelünk.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1′
Hármat fújt a sípjába a játékvezető, vége a mérkőzésnek. A támadásban élesebbnek mutatkozó Sándorfalva egy büntetőből szerzett találattal tartotta otthon a három pontot a nagyot küzdő Tiszasziget ellen.
88′
A hórihorgas Tumbas gyakorlatilag csatárt játszik már, az imént Kiss elé fejelt le egy felívelést, a társ 22-23 méteres lökete ugyanakkor éppen Batik kezében landolt a bal alsónál.
85′
Érdekes szituáció: a bíró kérte egy szabadnál Veselin Guberinicet, álljon hátrább. A szerb ennek nem tett eleget, majd mikor Puhalák lábbal a labdához ért, elcsente azt, és megindult vele. A játékvezető sárgát mutatott fel a hazaiak tízesének.
84′
Antal Róbert beveti Drogbát – Lasinicát váltotta az elefántcsontparti légiós.

no images were found

83′
Miodrag Guberinic egy belépővel és egy sárgával mutatkozik be.
82′
GÓÓ… Ez hogy ment mellé?! Rutai tört be jobbról a tizenhatoson belülre, az ötös sarkától lőtt a hosszú alsóra Batik mellett, de milliméterekkel célt tévesztett. Közvetlenül a következő támadásnál érkezik a válasz, Romic szaladt megelőzve védőjét, 16 méteres bombáját Kispéter szép mozdulattal hárította.
80′
Ha egy üzlet beindul… Kiss Árpád folytatja Juhász helyén.
79′
Nem fukarkodik a cserékkel a vendégek edzője, Bódit hívta le Rutai javára.
77′
Majdnem ott az egyenlítés! Bálint vezette fel a labdát a balon, szépen tekert a bemozduló Bernát elé, aki kapásból bombázott ballal 11-12 méterről – Batiknak kellett nagyot nyújtóznia a rövid felsőnél, hogy szögletre tolja a kísérletet.
76′
Duplázódnak a Guberinicek, Miodrag állt be Széll helyett.
74′
Mi maradt ki?! Guberinic élesen belőtt labdáját Kalapács 4-5 méterről stukkolta kapu fölé, pedig nagyon lemaradtak róla a védők.
74′
Tumbas rúgta meg Takácsot a szögletzászlónál hátulról, járt érte a sárga lap.

no images were found

72′
Kató Tamás is lehetőséget kap Stetakovic mestertől, Kasza Ferenc hagyta el a játékteret.
70′
Felhördült a publikum, miután Kispéter, elhagyva kapuját, rossz helyre szabadított fel, de Romic 45 méteres ívelése 5-6 méterrel ment kapu mellé.
68′
Jön a válasz a tiszaszigetiektől: a fiatal Csiszár Márk szállt be Papp Ádám helyett.
66′
A hazaiaké a mérkőzés első cseréje, Tóth Attila váltotta Kanász-Nagy Lászlót.
62′
Kispéter Zoltán! A tiszaszigeti hálóőr hatalmas bravúrral védte Lazinica közeli lövését! A szélső egy az egyben mehetett a hálóőrre Romic passzával.
59′
A játék intenzitására nem lehet panasz, de főként mezőnyben pattog a labda. Enyhe fölényt tudhat magáénak a Tiszasziget, azonban ez helyzetekben nem ütközik ki egyelőre.
55′
Egy hosszabb eseménytelen időszaknak vetett véget Papp egy kiváló keresztlabdával. Drágity és Batik egyszerre startoltak rá, de kevéssel a kapus ért oda előbb.
50′
Romic szépen tartott meg két védő között egy passzt, majd a középen érkező Széll Kristóf elé tálalt, de a társ centikkel lemaradt az átadásról, pedig üresen mehetett volna Kispéterre.
46′
Kis híján góllal nyit a Sándorfalva! Guberinic lőtt középre jobbról, az ötös hosszú oldali sarkánál Takács érkezett, de bal helyett jobb lábbal próbált a labdába érni, amely így elgurult előtte.

no images were found

46′
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45′
Itt a félidő vége, Rabi Zsolt lefújta. A 45 perc során végig a Tiszasziget dominált a mezőnyben, Bernáték végjátéka azonban rendre megakadt a sándorfalvi védősoron. Ezzel szemben a hazaiak jól kontráztak, és az egyik ellentámadás végén ki is harcolták azt a büntetőt, amellyel vezetnek a szünetben.
43′
Bódi megmozdulása okán értetlenkednek a társak – a szélső szabadon roboghatott a jobb szélen, hárman érkeztek középen, de a beadás túl mély lett, így Batik könnyedén fogta.
40′
…most a sorfal kapta a lövést.
39′
Széll Kristóf sem marad ki a pókerből, mezrántás volt a bűne. Ismét Drágity célozgathat, ezúttal a jobbösszekötő helyéről.
38′
Bernát készített le a középen érkező Kasza elé, aki 18-ról sistergős bombával borotválta meg a keresztléc tetejét.
37′
Puhalák azt mutatta be, miként kell egy szép csellel átjátszani az ellenfelet, Farkas pedig, hogy miként kell odarúgni az átvert védőnek. Villant a lap.
35′
…elemi erejű, lapos lövését egy tizenhatoson álló láb blokkolta.

no images were found

34′
Szabálytalanság hazai részről, a balösszekötő helyéről lőhet szabadot a Tiszasziget. Drágity készítette le a labdát.
33′
Egy-egy szép mentés mindkét oldalon: előbb a büntetőterületre betörni próbáló Romic elél mentett becsúszva Illés, majd a szélsebesen robogó Bernát elé vetődött ki Batik.
28′
GÓÓÓL!!! Kispéter jobbra ment, Guberinic pedig erővel a kapu közepébe bombázta a büntetőt! 1-0!
27′
Bálint Tamás (csak) sárga lapot kapott a szabálytalanság okán.
27′
Tizenegyes! Ismét gyorsan futott végig a sándorfalvi kontra a pályán, személy szerint Guberinic, aki a tizenhatosnál Romic elé tálalt. A csatár az ötös sarkánál visszavette ballal jobb lábára a labdát, a messziről csúszó Bálint pedig egyértelműen faultolta.
24′
Továbbra is nagy a Tiszasziget fölénye a labdabirtoklásban, másrészről a sándorfalvi védelem eddig minden problémát megoldott, amit kellett.
21′
Papp Ádám pedig szövegért kap lapot már a másik kapu előtt.
20′
Sipos rántotta le labdavesztés után a jobb oldalon meginduló Bódit. Előkerült a játékvezető zsebéből a sárga kártya.
16′
Kasza zseniálisan csavart egy hirtelen fordulattal a beinduló Bódi elé, aki így egy az egyben mehetett volna a kapusra. Rabi Zsolt partjelzője intésére befújta a lest, majd Bernát Pétert kellett csitítania, amiért a támadó indulatosabb hangnemben kérte számon a szerinte tévedő asszisztenst. Ahol tudósítónk ül, onnan nem lehetett megítélni az esetet.
13′
“De mit csinál?!” – zengi a tribün, miután Kalapács túl sokat várt utolsó emberként, Bernát pedig kis híján megszerezte tőle a labdát. Batik ébersége kellett a baj elkerüléséhez.
12′
Egyelőre láthatóan átengedi Antal Róbert együttese a területet ellenfelének, de a vendégek presszingje az eddig eltelt időben nem volt kellően hatékony, míg a hazaiak képesek villámgyorsan Kispéter kapuja elé kerülni.
9′
Romic szép csele okán megnyílt középen a tiszaszigeti védekezés, Guberinicet indította az erős testalkatú csatár, de Papp még időben keresztezett, így nem lett nagyobb veszély a dologból.

no images were found

8′
Juhász lőhetett be középre 16 méteres magasságból a szélről szabadrúgást, Batik csak öklözni tudta, abból viszont indulhatott egy hazai kontra. Romic lőtte a balon érkező Guberinic elé a labdát, aki kiválóan ívelt át a túloldalra Lazinicához, a társ azonban nem tudta átvenni a passzt. Pedig szépen fejlődött az ellentámadás.
5′
Szépen járatta körbe a vendégek védelmét a tizenhatos előterében a Sándorfalva, Takács passzából Kanász-Nagy László csinált meg egy befelé cselt a tizenhatos sarkánál, tekerése azonban elkerülte a hosszú felsőt.
3′
Drágity esett el egy határozott védői belépő okán a büntetőterületen belül. Bernáték hangosan kérik számon a bírót, Rabi sporttárs azonban szögletet jelez.
1′
Elkezdődött a találkozó, hazai részről Takács és Romic zavarták meg mészponti nyugalmában a játékszert.

16.25: Üdvözöljük olvasóinkat a sándorfalvi füves pálya lelátójáról, a csapatok lassan befejezik a bemelegítést, a bírók érkeztével hamarosan kezdődhet is a mérkőzés. A hazaiak sötétkékben lépnek ma pályára, míg a tiszaszigetiek ugyancsak kékben, de világosban játszanak majd.

A mérkőzés Rabi Zsolt sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Szobori búcsú: Balczó András vehette át a Szer Üzenete-díjat + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a HFC nyerte a vasárnapi rangadót + FOTÓK