Sport

Labdarúgás: Veselin Guberinic büntetője három pontot ért a Sándorfalvának + FOTÓK

Labdarúgás: Veselin Guberinic büntetője három pontot ért a Sándorfalvának + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap
Labdarúgás: Veselin Guberinic büntetője három pontot ért a Sándorfalvának + FOTÓK
sandotfalva_tiszasziget_mj 015

Kiélezett küzdelemben egy tizenegyes jelentette a különbséget a Sándorfalva javára a Tiszasziget ellen a Csongrád megyei I. osztály 4. fordulójában.

Már az első percektől kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Tiszasziget,

Stetakovic

mester tanítványai a hazaiak fölé nőttek labdabirtoklásban. Ugyanakkor a vendégek nem bizonyultak kellően határozottnak a támadóharmadban, míg a Sándorfalva kontrái rendre szélsebesen szaladtak végig a pályán, komoly veszélyt hordozva magukban. Egy ilyen esetnél a 27. percben

Veselin Guberinic

vezette fel a labdát, majd

Nikola Romic

elé lőtt be passzt a tizenhatoson belülre. A csatár az ötös sarkánál még megcsinált egy visszacselt, a becsúszó

Bálint Tamás

azonban lábat talált. Bár a büntetőt megadta

Rabi Zsolt

játékvezető, a gólhelyzetben lévő játékost faultoló védő csak sárga lapot kapott. Mindez azonban nem zavarta Guberinicet abban, hogy a jobbra mozduló

Kispéter Zoltán

mellett a kapu közepébe bombázzon a tizenegyesből (1-0). A folytatásban nagyobb helyzetet már nem láthatott a szép számú helyi közönség, nem úgy a szünet után. A második 45 percre kiegyenlítettebbé vált a játék, habár a vendégek továbbra is enyhe dominanciát tudhattak magukénak a mezőnyben. Helyzet mégis a Sándorfalva előtt adódott hamarabb, így a 62. percben

Denis Lazinica

egy az egyben mehetett Kispéterre, de a hálóőr hatalmas bravúrt bemutatva, lábbal hárította a közeli lövést. Kevéssel később

Kalapács Zoltán

fejelte a keresztléc fölé közvetlen közelről Guberinic beadását, majd

Bernát Péter

válaszolt egy gyönyörű balos kapáslövéssel, amit

Batik Gergő

tolt szögletre a rövid felső elől. A hajrában még a csereként beállt

Rutai Balázs

is egyenlíthetett volna, de centikkel eltévesztette nagy helyzetben a hosszú alsót, majd Romic 16 méteres lövését védte nagyot nyújtózva Kispéter kapus. Gólt azonban már nem láthatott a publikum, így a hazaiak gyűjtötték be a győzelemért járó három pontot. Sikerével

Antal Róbert

együttese négy forduló után 9 egységgel a negyedik pozícióba lépett fel a tabellán. A Sándorfalva a következő körben az UTC-hez látogat, a Tiszasziget pedig a Kistelek ellen tarthatja meg eddig százszázalékos hazai mérlegét.

Sándorfalva, 200 néző
2014. szeptember 7., 16.30
Sándorfalva SK
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Rabi Zsolt • Katona Balázs, Patyi Zoltán
1
-
0

Megyei I. osztály, 4. forduló

Sándorfalva SK - Tiszasziget SE 1-0 (1-0)

Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Rabi Zsolt (Katona Balázs, Patyi Zoltán).

Sándorfalva:

Batik - Kanász-Nagy L. (Tóth A. 66'), Kalapács, Kanász-Nagy G., Sipos, Farkas, Lazinica (Drogba 84'), Guberinic V., Széll (Guberinic M. 76'), Takács, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Tiszasziget:

Kispéter - Papp (Csiszár 68'), Illés, Tumbas, Bálint, Bódi (Rutai 79'), Puhalák, Juhász (Kiss 80'), Drágity, Kasza (Kató 72'), Bernát.

Vezetőedző:

Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Guberinic V. (28' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Sipos (20'), Farkas (37'), Széll (39'), Guberinic M. (83'), Guberinic V. (85'), ill. Papp (21'), Bálint (27'), Tumbas (74'). Antal Róbert:

"Örülünk a sikernek, főleg úgy, hogy hazai pályán ez volt az első. Az első félidőben nem játszott rosszul a Tiszasziget, megmutatták, hogy valóban egy jó csapat. Mindemellett a második játékrészben öt százszázalékos helyzetünk maradt ki. Ezeket ki kellett volna használni, és akkor nem izgultuk volna végig a mérkőzést. Tény, hogy egy tizenegyessel nyertünk, de ilyen a futball. Úgy gondolom, jogos büntető volt, mi értékesítettük, és ez lett a meccs vége."

Stetakovic Marinko:

"80 percig mi futballoztunk fölényben, de a Sándorfalva szerzett vezetést egy tizenegyesből. A kidolgozott ziccereinket be kellett volna lőnünk, így viszont azt mondom, megérdemelten tartotta otthon a három pontot az ellenfelünk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Hármat fújt a sípjába a játékvezető, vége a mérkőzésnek. A támadásban élesebbnek mutatkozó Sándorfalva egy büntetőből szerzett találattal tartotta otthon a három pontot a nagyot küzdő Tiszasziget ellen.
88'
A hórihorgas Tumbas gyakorlatilag csatárt játszik már, az imént Kiss elé fejelt le egy felívelést, a társ 22-23 méteres lökete ugyanakkor éppen Batik kezében landolt a bal alsónál.
85'
Érdekes szituáció: a bíró kérte egy szabadnál Veselin Guberinicet, álljon hátrább. A szerb ennek nem tett eleget, majd mikor Puhalák lábbal a labdához ért, elcsente azt, és megindult vele. A játékvezető sárgát mutatott fel a hazaiak tízesének.
84'
Antal Róbert beveti Drogbát - Lasinicát váltotta az elefántcsontparti légiós.
83'
Miodrag Guberinic egy belépővel és egy sárgával mutatkozik be.
82'
GÓÓ... Ez hogy ment mellé?! Rutai tört be jobbról a tizenhatoson belülre, az ötös sarkától lőtt a hosszú alsóra Batik mellett, de milliméterekkel célt tévesztett. Közvetlenül a következő támadásnál érkezik a válasz, Romic szaladt megelőzve védőjét, 16 méteres bombáját Kispéter szép mozdulattal hárította.
80'
Ha egy üzlet beindul... Kiss Árpád folytatja Juhász helyén.
79'
Nem fukarkodik a cserékkel a vendégek edzője, Bódit hívta le Rutai javára.
77'
Majdnem ott az egyenlítés! Bálint vezette fel a labdát a balon, szépen tekert a bemozduló Bernát elé, aki kapásból bombázott ballal 11-12 méterről - Batiknak kellett nagyot nyújtóznia a rövid felsőnél, hogy szögletre tolja a kísérletet.
76'
Duplázódnak a Guberinicek, Miodrag állt be Széll helyett.
74'
Mi maradt ki?! Guberinic élesen belőtt labdáját Kalapács 4-5 méterről stukkolta kapu fölé, pedig nagyon lemaradtak róla a védők.
74'
Tumbas rúgta meg Takácsot a szögletzászlónál hátulról, járt érte a sárga lap.
72'
Kató Tamás is lehetőséget kap Stetakovic mestertől, Kasza Ferenc hagyta el a játékteret.
70'
Felhördült a publikum, miután Kispéter, elhagyva kapuját, rossz helyre szabadított fel, de Romic 45 méteres ívelése 5-6 méterrel ment kapu mellé.
68'
Jön a válasz a tiszaszigetiektől: a fiatal Csiszár Márk szállt be Papp Ádám helyett.
66'
A hazaiaké a mérkőzés első cseréje, Tóth Attila váltotta Kanász-Nagy Lászlót.
62'
Kispéter Zoltán! A tiszaszigeti hálóőr hatalmas bravúrral védte Lazinica közeli lövését! A szélső egy az egyben mehetett a hálóőrre Romic passzával.
59'
A játék intenzitására nem lehet panasz, de főként mezőnyben pattog a labda. Enyhe fölényt tudhat magáénak a Tiszasziget, azonban ez helyzetekben nem ütközik ki egyelőre.
55'
Egy hosszabb eseménytelen időszaknak vetett véget Papp egy kiváló keresztlabdával. Drágity és Batik egyszerre startoltak rá, de kevéssel a kapus ért oda előbb.
50'
Romic szépen tartott meg két védő között egy passzt, majd a középen érkező Széll Kristóf elé tálalt, de a társ centikkel lemaradt az átadásról, pedig üresen mehetett volna Kispéterre.
46'
Kis híján góllal nyit a Sándorfalva! Guberinic lőtt középre jobbról, az ötös hosszú oldali sarkánál Takács érkezett, de bal helyett jobb lábbal próbált a labdába érni, amely így elgurult előtte.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45'
Itt a félidő vége, Rabi Zsolt lefújta. A 45 perc során végig a Tiszasziget dominált a mezőnyben, Bernáték végjátéka azonban rendre megakadt a sándorfalvi védősoron. Ezzel szemben a hazaiak jól kontráztak, és az egyik ellentámadás végén ki is harcolták azt a büntetőt, amellyel vezetnek a szünetben.
43'
Bódi megmozdulása okán értetlenkednek a társak - a szélső szabadon roboghatott a jobb szélen, hárman érkeztek középen, de a beadás túl mély lett, így Batik könnyedén fogta.
40'
...most a sorfal kapta a lövést.
39'
Széll Kristóf sem marad ki a pókerből, mezrántás volt a bűne. Ismét Drágity célozgathat, ezúttal a jobbösszekötő helyéről.
38'
Bernát készített le a középen érkező Kasza elé, aki 18-ról sistergős bombával borotválta meg a keresztléc tetejét.
37'
Puhalák azt mutatta be, miként kell egy szép csellel átjátszani az ellenfelet, Farkas pedig, hogy miként kell odarúgni az átvert védőnek. Villant a lap.
35'
...elemi erejű, lapos lövését egy tizenhatoson álló láb blokkolta.
34'
Szabálytalanság hazai részről, a balösszekötő helyéről lőhet szabadot a Tiszasziget. Drágity készítette le a labdát.
33'
Egy-egy szép mentés mindkét oldalon: előbb a büntetőterületre betörni próbáló Romic elél mentett becsúszva Illés, majd a szélsebesen robogó Bernát elé vetődött ki Batik.
28'
GÓÓÓL!!! Kispéter jobbra ment, Guberinic pedig erővel a kapu közepébe bombázta a büntetőt! 1-0!
27'
Bálint Tamás (csak) sárga lapot kapott a szabálytalanság okán.
27'
Tizenegyes! Ismét gyorsan futott végig a sándorfalvi kontra a pályán, személy szerint Guberinic, aki a tizenhatosnál Romic elé tálalt. A csatár az ötös sarkánál visszavette ballal jobb lábára a labdát, a messziről csúszó Bálint pedig egyértelműen faultolta.
24'
Továbbra is nagy a Tiszasziget fölénye a labdabirtoklásban, másrészről a sándorfalvi védelem eddig minden problémát megoldott, amit kellett.
21'
Papp Ádám pedig szövegért kap lapot már a másik kapu előtt.
20'
Sipos rántotta le labdavesztés után a jobb oldalon meginduló Bódit. Előkerült a játékvezető zsebéből a sárga kártya.
16'
Kasza zseniálisan csavart egy hirtelen fordulattal a beinduló Bódi elé, aki így egy az egyben mehetett volna a kapusra. Rabi Zsolt partjelzője intésére befújta a lest, majd Bernát Pétert kellett csitítania, amiért a támadó indulatosabb hangnemben kérte számon a szerinte tévedő asszisztenst. Ahol tudósítónk ül, onnan nem lehetett megítélni az esetet.
13'
"De mit csinál?!" - zengi a tribün, miután Kalapács túl sokat várt utolsó emberként, Bernát pedig kis híján megszerezte tőle a labdát. Batik ébersége kellett a baj elkerüléséhez.
12'
Egyelőre láthatóan átengedi Antal Róbert együttese a területet ellenfelének, de a vendégek presszingje az eddig eltelt időben nem volt kellően hatékony, míg a hazaiak képesek villámgyorsan Kispéter kapuja elé kerülni.
9'
Romic szép csele okán megnyílt középen a tiszaszigeti védekezés, Guberinicet indította az erős testalkatú csatár, de Papp még időben keresztezett, így nem lett nagyobb veszély a dologból.
8'
Juhász lőhetett be középre 16 méteres magasságból a szélről szabadrúgást, Batik csak öklözni tudta, abból viszont indulhatott egy hazai kontra. Romic lőtte a balon érkező Guberinic elé a labdát, aki kiválóan ívelt át a túloldalra Lazinicához, a társ azonban nem tudta átvenni a passzt. Pedig szépen fejlődött az ellentámadás.
5'
Szépen járatta körbe a vendégek védelmét a tizenhatos előterében a Sándorfalva, Takács passzából Kanász-Nagy László csinált meg egy befelé cselt a tizenhatos sarkánál, tekerése azonban elkerülte a hosszú felsőt.
3'
Drágity esett el egy határozott védői belépő okán a büntetőterületen belül. Bernáték hangosan kérik számon a bírót, Rabi sporttárs azonban szögletet jelez.
1'
Elkezdődött a találkozó, hazai részről Takács és Romic zavarták meg mészponti nyugalmában a játékszert.
16.25: Üdvözöljük olvasóinkat a sándorfalvi füves pálya lelátójáról, a csapatok lassan befejezik a bemelegítést, a bírók érkeztével hamarosan kezdődhet is a mérkőzés. A hazaiak sötétkékben lépnek ma pályára, míg a tiszaszigetiek ugyancsak kékben, de világosban játszanak majd. A mérkőzés Rabi Zsolt sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.