Sport

Labdarúgás: Érvényesült a papírforma Mórahalmon + FOTÓK

Labdarúgás: Érvényesült a papírforma Mórahalmon + FOTÓK

2014. szeptember 10., szerda
Labdarúgás: Érvényesült a papírforma Mórahalmon + FOTÓK
morahalom_dvsc55_gs

A Debrecen hat gólt szerezve érvényesítette a papírformát Mórahalmon a Magyar Kupa második fordulójában, ezzel a hajdúságiak jutottak tovább a 32 közé.

Az NB I címvédője, az összesen hét bajnoki címmel bíró Debrecen látogatott Mórahalomra a Magyar Kupa második fordulójában. A neves hajdúsági ellenfél több kulcsemberét is pihentette, de ott volt a kezdőben

Zsidai, Lázár

vagy éppen

Tisza

is, míg a kispadon a debreceni klubikon,

Dombi Tibor

is helyet kapott. Nem kellett sokat várni az első gólra:

Szücs

eladott labdájára Tisza csapott le, aki jól ugratta ki

Volast

, a szlovén csatár pedig a hosszún érkező

Bereczki

elé tálalt, aki belőtte ziccerét, 0-1. A gólt követően sem történt meglepetés, a Debrecen többet birtokolta a labdát, főképp sebességben és pontosságban mutatkoztak jobbnak a Mórahalomnál.

Magyar György

csapata elszántan hajtott, kisebb lehetőségekig is eljutott, amiket rendre tapssal honorált a népes publikum. A félidő hajrájában vitte dűlőre a dolgot a DVSC, Bereczki második gólját követően

Berdó

ragasztotta be a labdát a felső sarokba óriási bombájával, a háromgólos félidei előnnyel pihentek a csapatok. A második félidőben több ziccer is kimaradt a vendégek részéről, a Mórahalomból pedig Szőke akár szépíthetett volna, de az esélyeknek megfelelően a Debrecen szinte végig uralta a találkozót, Volas és Tisza is megszerezte a maga gólját, miután mindketten több nagy lehetőséget is elpuskáztak korábban. A Mórahalom Magyarország egyik legjobb csapata ellen játszhatott ezen a napon, óriási bravúr lett volna, ha akár csak a hosszabbítást ki tudják harcolni a homokhátiak, akiket abszolút dicséret illet eddigi és mai teljesítményükért is, hiszen egy sportszerű, jó mérkőzést tudtak játszani Magyarország regnáló bajnoka ellen, amely végül hat gólt szerezve jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Mórahalom, 600 néző
2014. szeptember 10., 15.30
Mórahalom VSE
Debreceni VSC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Takács Tamás • Buzás Balázs, Viczián Mátyás.
0
-
6

Magyar Kupa, 2. forduló

Mórahalom VSE - Debreceni VSC: 0 - 6 (0-3)

Mórahalom, 600 néző. Vezeti: Takács Tamás (Buzás Balázs, Viczián Mátyás)

Mórahalom:

Czirják - Barna (Tóth A., 54'), Szücs, Vojnic-Zelic, Márki (Lázár, 74'), K.Tóth, Zámbori (Kothencz 83'), Magyar, Tóth, Gonda, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Debrecen:

Novakovic - Kovács, Zsidai, Ferenczi, Lázár (Karikás, 83'), Barna, Volas, Ludánszki (Sós, 67'), Berdó (Varga K. 56'), Bereczki, Tisza.

Vezetőedző:

Kondás Elemér.

Gól:

Bereczki (6', 38'), Berdó (40'), Volas (66'), Gonda (75', öngól), Tisza (83')

Sárga lap:

Márki (36'), Zámbori (62') ill. Berdó (34') Magyar György:

" Egy jó, erős és sportszerű csapattól kaptunk ki, ezzel együtt azt gondolom, nem az eredmény volt a mai mérkőzés legfontosabb momentuma, voltak a meccsnek olyan időszakai, amikor fel tudtuk venni a versenyt az ellenféllel, még ha nem is a legerősebb Debrecen volt itt, de ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra. Ha ilyen elánnal tudunk játszani hétvégente bármelyik csapat ellen itt a megyében, akkor mindenki ellen meg van rá az esély, hogy a 3 pontot begyűjtsük. Ma megmutatta a Debrecen, adott egy ízelítőt abból, hogy milyen egy NB I-es csapat. Örülök, hogy annak a közönségnek, amely kilátogatott ma, és kijött korábban a meccseinkre, el tudtuk hozni a Debrecent, sok sikert kívántam Kondás Elemérnek a folytatásra, úgy gondolom, esélyesek a bajnokságban és a Magyar Kupában is, mi pedig dolgozunk tovább azon, hogy az első három hely egyikét elcsípjük. "

Kondás Elemér:

" Az volt a célunk, hogy továbbjussunk ebből a párharcból, ezt meg is valósítottuk, azt gondolom, hogy ennyi különbségnek kellett lennie a két csapat között, volt még legalább ennyi helyzetünk, amit elhibáztunk,de a célunkat elértük."

Online közvetítésünk

VÉGE!
90'
Ahogy letelt a rendes játékidő, le is fújja a meccset Takács. A Mórahalom 30 percig jól tartotta magát, azonban a szünet előtt még eldöntötte a továbbjutást a Debrecen, a Mórahalom pedig derekasan küzdött a meccs egészében.
87'
Volas ezt azért kihagyta: két méterről bombázott fölé a debreceni csatár.
83'
Mindkét csapat cserél: a hazaiaknál Zámbori helyére Kothencz jön, míg a Lokinál Lázárt Karikás váltja.
83'
A hatodikat Tisza lövi, ő is lőhetett volna már korábban gólt, egy labdavesztést követően nagyon gyorsan indult meg a debreceni támadás, hárman vihették két védőre, Volas pedig önzetlenül Tiszához passzolt, aki öt méterről az üres kapuba lőtt, 0-6.
morahalom_dvsc37_gs
75'
Még szerencséje sincs a Mórahalomnak, Tisza tört be a tizenhatoson belülre, elvesztette a labdát, Gonda azonban lendületből érkezve pont úgy ért bele, hogy a labda a saját kapujában kötött ki, 0-5.
74'
Megint kényszerű cserét kell végrehajtania a Mórahalomnak, Márki helyére Lázár Gábor jön.
73'
Márki marad lent a földön a tizenhatos előtt, ez azonban nem zavarja a Debrecent, aki tovább szövögeti támadását. Márki nem tudja folytatni a játékot.
70'
Szőke! Szépíthetett volna a doktor, csak a kapussal állt szemben tíz méterre a kaputól egy bal oldali beadást követően, csavarását azonban védte Novakovics.
69'
Szőke lépett el a védőitől, azonban hosszan veszi át, beadása pedig az alapvonalon túl landol. A debreceni szurkolók továbbra is szeretettel használják a hanggránátot.
67'
Cserél a Debrecen, Ludánszki helyett Sós a folytatásban.
66'
Itt a negyedik, Volas. Egy jobb oldali beadást Volas fejel a hosszú sarokba, sokadik lehetősége volt ez a csatárnak, ezt már kihasználta.
62'
Zámbori kap sárgát a Mórahalomból, miután lerántotta Zsidait.
59'
Czirják ütközik Ferenczivel a tizenhatoson kívül, csakhogy lest int a partjelző, még ha kicsit késve is,de emelkedik a zászló.
56'
Cserél Kondás Elemér is, Berdó jön le, a folytatásban Varga Kevin a helyén.
54'
Cserélnie kell a Mórahalomnak, Barna helyét Takács András érkezik.
morahalom_dvsc32_gs
52'
Berdó "elintézte" Barnát, aki nem tudja folytatni, cserélni fog a Mórahalom. Tisza lövése megy mellé, 7 méterről nem találta el a kaput.
50'
Berdó rúgta meg csúnyán Barnát, neki már volt egy sárgája, ennek ellenére a pályán maradhatott...
49'
Okosan és ügyesen tartja a labdát a Debrecen a második félidő elején, egyelőre helyzetet nem hozott a folytatás.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik félnél sem volt csere.
SZÜNET!
45'
Takács játékvezető nem hosszabbít, háromgólos vendégelőnnyel vonulnak pihenőre a csapatok, a Debrecen a félidő végére nagyon elkapta a ritmust,addig nem igazán volt benne a meccsben, hogy újabb gólokat szereznének.
44'
Megjött a debreceniek lövőkedve, ezúttal Tisza lőtt távolról, Czirják azonban bravúrral védett.
43'
Volas ívelt a túloldalra Ferenczinek, aki éles szögből tekert kapura, ám nem sokat tévedett.
40'
Gól, 0-3. "Ezért már megérte kijönni!" - mondta egy hazai szurkoló. Berdó vezethetett métereken keresztül a labdát a Mórahalom térfelén, majd irgalmatlan nagy gólt szerezve, kilövi a felső sarkot, ez szép volt, kár lenne tagadni.
38'
Gól... kettővel megy a Debrecen. Lázár ugrott fel fejelni a tizenhatoson belül, ám mintha a kezéről pattant volna le a labda, ennek ellenére szöglettel jöhetett a Debrecen. A szögletet Márki csúsztatta tovább, és a hosszún érkező Bereczki nagy erővel lőtt a jobb alsó sarokba, 0-2.
morahalom_dvsc24_gs
36'
Sárgákban máris egyenlített a Mórahalom: Márki kapta az elsőt a hazaiaktól.
34'
Megvan a meccs első sárgája, Berdó szabálytalankodik Magyarral szemben a félpályánál, a hazaiak sötétebb színű lapot reklamálnak.
34'
Volas pillanatai: előbb mellel teszi le szépen Ferenczinek, majd a lecsorgó labdát 20 méterről lőtte el, Czirják nagy bravúrral védett.
29'
Szücs tisztáz a gólvonalról, miután a jobb oldalon Lázár tört be a tizenhatoson belülre, majd a kapu felé húzott, Czirják mellett is ellőtte a labdát, de Szücs az utolsó pillanatban kivágta a játékszert a kapu torkából.
27'
Zsidai tekerése éppen csak elmegy a hosszú kapufa mellett, 16-ról célzott a hajdúságiak középpályása.
24'
Tóth Lukács egyenlíthetett volna, miután Magyar balról jövő kiváló passzával húsz méterről lőtt, alig fél méterrel ment a kapu fölé lökete, fel is hördült a publikum.
21'
Gonda lőhetett 20 méterre a kaputól szembe védőtől zavartalanul, azonban a pattogó labdát méterekkel mellé küldte.
19'
Kondás Elemér idegesen magyaráz Zsidainak, nem tűnik elégedettnek a mester. Majd a debreceni akció végén Tisza csinál meg egy szép lövő cselt a tizenhatoson belül, végül lövését blokkolják.
15'
Második szögletét végezheti el a Mórahalom, szépen kényszerítőzött Tóth Lukács és Magyar, majd a szögletvariáció után Gonda lövését blokkolták.
morahalom_dvsc36_gs
12'
Egy hosszú indítással ugorhatott volna ki Szőke, de jól összezárt előtte a debreceni védelem.
9'
Az első hibát máris kihasználta a Debrecen, a Mórahalom előtt egyelőre nem adódott helyzet. Elkezdett cseperegni az eső.
6'
GÓL! Vezet a Debrecen! Szücs adott el egy labdát a saját tizenhatosa előterében, ezzel Volast ugratták ki, aki a középen üresen érkező Bereczkihez passzolt, sakk-matt helyzet, 0-1, vezet a Loki.
2'
A hangulatra nem lehet panasz, a debreceni szurkolók szépen "beszínesítik" a pálya környékét füsttel.
1'
Elkezdődött a mérkőzés.
15:29 - Megérkeztek a vendég drukkerek, akik hanggránátokkal jelzik ittlétüket. A kezdőrúgást Orosházi László végzi majd el. A Mórahalom sárgában, a Debrecen pirosban lép majd pályára. 15:18 - Köszöntjük olvasóinkat a mórahalmi sporttelepről, a csapatok éppen most végeztek a bemelegítéssel. Megteltek a padok a nézőtéren, szép nézősereg előtt játszhatnak majd a csapatok a 32 közé jutásért a Magyar Kupában. A Debrecen nem a legerősebb csapatával kezd majd, de jó néhány NB I-es játékosa a kezdőben kapott helyet. A mérkőzés Takács Tamás sípjelére 15:30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.