Sport

Labdarúgás: Javítana a SZEOL a folytatásban

Labdarúgás: Javítana a SZEOL a folytatásban

2014. szeptember 2., kedd
Labdarúgás: Javítana a SZEOL a folytatásban
faragobence_hfc_tisza_volan55_gs

Nem ilyen kezdésről álmodtak a SZEOL SC labdarúgói. Az NB III-ban újonc csapat első három bajnokiját elvesztette, így a negyedik forduló előtt pont nélkül áll a tabellán. Faragó Bence, a gárda csatára azonban ígéri: hamarosan fordulni fog a kocka a SZEOL-nál.

"Ez egy olyan kezdés, amire nem gondoltunk, főleg annak tükrében, ahogy az ESMTK ellen játszottunk. Voltak olyan tényezők, ami a készülésünket sem segítette, ugyanakkor a játékvezetők sem bennünket segítettek, az ESMTK és tegnap a Szentlőrinc ellen is szabályos góltól fosztottak meg bennünket, Szentlőrincen Dlusztus Andris például Bjedovra támaszkodva fejelt, nem az ellenfélre, ennek ellenére szabadrúgással jöhetett az ellenfél. Nyilván a helyzetkihasználásunk sem olyan, mint amilyennek kellene lennie, ebben mondhatom, hogy én is benne vagyok." - kezdte önkritikusan a SZEOL támadója. Futballberkekben gyakran elhangzó mondat, hogy egy jó rajt elkíséri a csapatot az egész szezonra. Nos, ebből sajnos nem jutott ki a szegedieknek, a többnyire uralt ESMTK elleni nyitányon vereséget szenvedtek, ráadásul Hacker Bence súlyosan megsérült, ami szerepet játszhatott a további teljesítményben. Ahogy

Faragó Bence

is fogalmazott: csapattársa sérülésekor véget is ért a mérkőzés számukra, és látszott rajtuk, hogy csak a mérkőzés végét várják. "Osztályt váltottunk a nyáron, így nyilván magasabb az iram, kevesebb a hibázási lehetőség. Míg az előző szezonban ha kihagytunk 1-2 helyzetet, akkor is tudtuk, hogy lesz még lehetőségünk, most erre nincs lehetőségünk. Itt van 2-3 lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk, ebből egy-kettőt be kell rúgnunk, és utána törekednünk kell arra, hogy hátul ne kapjunk. Csak a magam nevében tudok beszélni, de a helyzetkihasználás mellett úgy látom, hogy nem tudom miért, de nem vagyunk elég élesek a pályán. Pedig becsületesen elvégeztük az előírt munkát, a mérkőzés előtt beszélgetve a többiekkel mindenkin látszik, hogy nyerni szeretne. Mindenki tisztességesen készül a meccsekre, az edzéslátogatottsággal sem lehet probléma, hiszen alig van hiányzó a tréningeken." - mondta el Faragó Bence. Az első fordulós fiaskót követően a Vácot fogadták Beretkáék, a feljutás egyik várományosával szemben sem vallott szégyent a SZEOL, bár a mérkőzésen inkább a vendégek domináltak, mégis merőben más volt ezen mérkőzés képe, mint a két idegenbeli találkozóé. A Szegedtől távol lejátszott meccseken mindkét alkalommal az ellenfél behúzódott, és kontrára játszott, a szegedi csapat pedig nehezen tudta feltörni az ellenfele által a kapu elé felhúzott falat. "A két idegenbeli meccsünkhöz hozzátartozik, hogy mind az ESMTK, mind a Szentlőrinc nyolc emberrel védekezett, az elejétől kezdve kontrára rendezkedtek be. Mindkét csapatot be tudtuk szorítani a kapujuk előterébe, próbálkoztunk belül kis kényszerítőkkel, de ezek sem vezettek eredményre. Sajnos szerintem Szentlőrincen a széljátékunk sem úgy működött, ahogy kellett volna. Úgy gondolom azonban, hogyha fejben ott lettünk volna a hétvégi meccsen, akkor nyertünk volna, ezzel együtt nem akarok magyarázkodni, az edzésmunkát elvégzi mindenki, erőben sem vagyunk lemaradva a többiekhez képest. Az ESMTK-t és a Szentlőrincet is beszorítottuk, hozzáteszem két szabályos gólt vettek el tőlünk ezeken a meccseken. A bírói tevékenységről nem akarok hosszan beszélni, de a hétvégén is "könnyebb" volt a síp a hazaiaknak, az én lábujjamat széttaposták következmények nélkül, de persze ez sem mentség. A meccs kulcspillanataiból rosszul jövünk ki, Pesterzsébeten Ngallét hátulról felrúgták, 18 méterről lőhettünk volna szabadrúgást a kapuval szemben, e helyett a kontrából gólt kaptunk." - részletezte Faragó Bence. A SZEOL futballistája elmondta, ez a behúzódó, védekező taktika, amit ellenfeleik választottak (a Vác kivételével), nem kedvez az ő technikás, lendületes stílusuknak, hiszen ennek a játékfelfogásnak a védekező futball ellen van a legnehezebb dolga. A folytatásban sem vár könnyű feladat

Tóth Ákos

csapatára, hiszen hétvégén a Kozármisleny ellen játsszák újabb bajnokijukat. " Teljesen nyugodtan vártuk az előző mérkőzést is a Szentlőrinc ellen, a többiekkel egyetemben azon az állásponton voltunk, hogy ennek most már meg kell lennie, nyerni fogunk vasárnap. Nüanszokon múltak az eddigi mérkőzéseink, itt sokkal kevesebb helyünk van, sokkal kevesebbet hibázhatsz. Egész múlt héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk az első két meccset, és most is mindent el fogunk követni hét közben azért, hogy hétvégén nyerjünk. Ezért is nehéz a helyzetünk, mert minden héten keményen dolgozunk, aztán frusztráltak vagyunk a meccs után. Egy hétvégi győzelmet követően sokkal könnyebben felejtenénk el a vereségeket. Tóth Ákosék lassan két éves munkája van ebben a csapatban, amit mindenki elvégzett, tudjuk, hogy hogy fejeztük be az elmúlt évet, és jól is folytattuk volna, hiszen az ESMTK elleni meccset az első félidőben el kellett volna döntenünk, ehhez képest most ők állnak 3 győzelemmel, mi meg 3 vereséggel. Egy nagyon erős Kozármisleny jön hozzánk a hétvégén, akik vissza akarnak jutni az NB II-be, azonban a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy azon leszünk, hogy végre nyerjünk, és lekerüljön mindenki válláról ez a teher. " - nyilatkozta portálunknak Faragó Bence. A SZEOL-ra két Baranya megyei együttes ellen javíthat, hétvégén a Felső Tisza-parti stadionban a Kozármislenyt fogadják Tóth Ákos tanítványai 16:30-tól, majd szeptember 10-én, szerdán az NB I-es Pécs ellen lépnek pályára szintén hazai környezetben a Magyar Kupa második fordulójában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.