Közélet

Kinevezte az államfő Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszterré

Kinevezte az államfő Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszterré

2014. szeptember 23., kedd
Kinevezte az államfő Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszterré

Kinevezte Áder János államfő külgazdasági és külügyminiszterré Szijjártó Pétert, aki szerdán teheti le a parlamentben a miniszteri esküt.

A kinevezés a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Szijjártó Pétert

szeptember 23-i hatállyal nevezte ki tárcavezetővé a köztársasági elnök. Az Országgyűlés honlapján kedden közzétett tájékoztató szerint az új miniszter a szerdai plenáris ülésen, közvetlenül a napirend elfogadása után teheti le az esküt. Az Országgyűlés négy szakbizottsága, a külügyi, az európai ügyi, a gazdasági, valamint a nemzeti összetartozás bizottsága szombaton hallgatta meg Szijjártó Pétert, és támogatta miniszteri kinevezését. A politikus a meghallgatáson azt mondta: a magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően, így a külpolitika feladatának a magyar gazdasági érdekek érvényesítésének kell lennie. Múlt pénteken jelentették be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Pétert, a tárca eddigi parlamenti államtitkárát javasolja külgazdasági és külügyminiszterré kinevezni, miután

Navracsics Tibor

uniós biztossá jelölése miatt lemondott miniszteri megbízatásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.