Kézilabda: vereséggel kezdték a bajnokságot a makói, a vásárhelyi és a szegedi lányok is

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

KSI-Makó

A hétvégén megkezdődtek a küzdelmek a női kézilabda NB II-ben is. A dél-keleti csoportba besorolt tizenegy együttes között három gárda képviseli megyénket. A bajnoki rajt igen gyengére sikeredett a Csongrád megyei lányoknak, hiszen a vásárhelyiek súlyos vereséget szenvedtek Orosházán, a makóiak az elmúlt bajnokságot sereghajtóként záró KSI otthonában kaptak ki, míg a Szeged KKSE II. Szeghalmon hagyta a két pontot.

Orosházán a gyors és dinamikus kézilabdát játszó ONKC második csapata támadásban és védekezésben is a vásárhelyiek fölé nőtt és így teljesen megérdemelt, nagy arányú győzelmet aratott. Budapesten a kézilabda akadémiaként működő fiatal fővárosi gárda az első játékrészben öt gólos előny harcolt ki a makói lányokkal szemben, amelyből a végére négyet meg is tudott őrízni, így némileg váratlan, de teljesen megérdemelt sikerrel kezdték az idényt. Szeghalmon végigszoros mérkőzést játszottak a csapatok, amelyből a végén a hazaiak kerültek ki győztesen.

Kézilabda Női NB II. dél-keleti csoport, 1. forduló:

OXXO ENERGY OROSHÁZI NKC II. – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI LNK 31-20 (13-5)
Orosháza, 100 néző. Vezette: Fogl F., Tomkovics Á.
HLKC: Kothencz – Hegyi V. 3. Rozmann 3, Németh 8(2), Mészáros, Tószegi 2, Hegyi D. 2. Csere: Tóth O., Balogh (kapusok) Krumesz, Fürcht, Becsei 1, Szabó, Sajtos 1. Edző: Gaál Adrienn.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2.
Gaál Adrienn: “Messze tudásunk alatt játszottunk. A védekezésünk még csak-csak működött, de támadójátékban teljes csődöt mondtunk.”
Juniorok: OXXO ENERGY OROSHÁZI NKC II. – HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI LNK 38-28 (17-10).

KSI SE – MAROS-MENTI NKSE 32-26 (17-12)
Budapest, 50 néző. Vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.
Makó: Kozserán K., Dani Sz., Cseh P. (kapusok) – Nagy N., Szebehelyi 4(2), Kozserán B. 4, Kovács A. 6(2), Molnár A., Fodor É. 3, Kürti P. 4, Sárkány Zs. 3, Furák K. 2, Nagy F., Wöller K. Edző: Baunok Bernadett.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 8/4.
Baunok Bernadett: “Több sérülttel és beteggel léptünk pályára, de ez sem lehet mentség a nagyon gyenge teljesítményünkre.”
Juniorok: KSI SE – MAROS-MENTI NKSE 35-21 (21-11)

SZEGHALMI NKC – SZEGED KKSE II. 32-28 (14-13)
Szeghalom, 100 néző. Vezette: Nyitrai Sz., Panyi L.

Az 1. forduló további eredményei: Csorvási SK – Békéscsabai ENKSE II. 22-30, Szarvasi NKK – Gyulai SE 36-29. A Túrkevei VSE szabadnapos volt.

A 2. forduló párosítása: Maros-menti NKSE – Szeghalmi NKC (09.27. szombat 16.00), Szeged KKSE II. – Csorvási SK (09.27 szombat 17.00), Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkevei VSE (09.28 vasárnap 14.00 Balogh Imsi Sportcsarnok), Békéscsabai ENKSE II. – Orosházi NKC II., Gyulai SE – KSI SE.
A Szarvasi NKK csapata szabadnapos lesz.

Előző sztori

Labdarúgás: megérdemelt sikerrel jutott tovább a Rock Klub a megyei kupában + FOTÓK

Következő sztori

Jövőre három szombat lesz munkanap