Sport

Kézilabda: Békésen húzta be a zsinórban harmadikat az FKSE Algyő

Kézilabda: Békésen húzta be a zsinórban harmadikat az FKSE Algyő

2014. szeptember 29., hétfő
Kézilabda: Békésen húzta be a zsinórban harmadikat az FKSE Algyő
fkse_algyo

Bravúros győzelmet aratott az FKSE Algyő a férfi kézilabda másodosztály 3. fordulójában, Dankó Ervin legénysége a Békés otthonában nyert három góllal.

A vendégek tudták, hogy kemény küzdelemre számíthatnak, hiszen a komoly játékerővel rendelkező Békésnek ebben a szezonban még nem sikerült pontot szereznie. A csapatok jól ismerték egymást, a felkészülési időszakban kétszer is megmérkőztek egymással, és mindkét alkalommal szoros mérkőzést vívtak. A meccset az algyőiek kezdték jobban, de a békésiek a 15. percben már átvették a vezetést (8-7), sőt a 25. percre jelentős előnyre tettek szert (16-10). Az első félidő végére a vendégek kicsit szépítettek az eredményen, de a szünet után a hazai csapat újra hét góllal vezetett (19-12). A mérkőzés állása ellenére azonban már látszott, hogy az algyőiek a szünetben rendezték soraikat. A békésiek elfáradtak, míg a vendégek ugyanabban a ritmusban kézilabdáztak, és a következő 10 percet 8-1-re nyerték. A hazaiak összeszedték magukat, és újra előnyhöz jutottak (24-21), de a vendégek mestere,

Dankó Ervin

időkérése után új lendületet kapott az algyői csapat, zsinórban öt gólt szerzett, így a 23. percben már 24-26 volt az állás. Az utolsó 10 percben a hazaiak nyitott védekezése ellen extázisban játszó Raffaiék öt góllal is elhúztak, végül 28-31 –re győztek.

Kiss Olivér

bravúrjai és

Ambrus József

góljai (szám szerint 11) természetesen erről a meccsről sem hiányoztak.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 3. forduló:

Békési FKC - FKSE Algyő 28-31 (17-12)

Békés, 150 néző. Vezette: Murvai-Buzogány Lászó, Szilvási Gábor.

FKSE Algyő:

Farkas - RAFFAI 3, ZÖLDY 4, LÁSZLÓ, Szepesi 1, Valaczkai 2, Bélecki.

Csere:

KISS O., AMBRUS 11, GAZSÓ 5, Pál, KOCSIS 3, Szélpál, Varga, Bolvári, Teimel 2.

Vezetőedző:

Dankó Ervin. Dankó Ervin:

"Nagy fegyverténynek tartom a Békés FKC idegenben való legyőzését. Megjártuk a poklot, de a csapat együttes munkája győzelmet hozott. Ez igazi férfimunka volt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.