Kézilabda: a végén izgulhatott, de nyert az FKSE Algyő a Pick U23 ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fkse_algyo

Második mérkőzésén a második győzelmét aratta az FKSE Algyő csapata az NB I/B Keleti csoportban, Dankó Ervin legénysége a MOL-Pick Szeged U23-as együttesét verte 27-26-ra.

A hazaiak kissé idegesen kezdték a játékot, így a meccs kétgólos szegedi előnnyel indult, de a 8. percben már megfordult a mérkőzés állása (5-4). A vendégek dinamikus játéka ellenére az első félidő végére a hazai gárda jelentős előnyre tett szert (18-13), amit a második félidő első néhány percében tovább is növelt. Az algyőiek magabiztos játékának köszönhetően a 35. percben már 21-14, a 40. percben 24-17 volt az állás. A mérkőzés eldőlni látszott, azonban a Pick-játékosok hatalmas küzdésvágyról tettek tanúbizonyságot, és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat. A hazaiak tízperces gólcsendjéhez és technikai hibáihoz valószínűleg jelentősen hozzájárult az is, hogy a második félidőben szinte folyamatosan emberhátrányban küzdöttek. A végjáték rengeteg izgalmat hozott, a 26. percre ugyanis újból döntetlen volt az állás (26-26). A vendégek azonban nem tudták megfordítani a mérkőzést, Kiss Olivér bravúrjai és Kocsis László 29. percben szerzett gólja megérdemelt győzelmet hozott az algyőieknek. Még a mérkőzés után azért izgulhattak egy kicsit a hazai szurkolók, de a vendégeknek ítélt időntúli szabaddobás már nem változtatott az végeredményen.

A két kör után hibátlan FKSE Algyő legközelebb szeptember 27-én lép parkettre, Ambrus Józseféket a bajnokságot két vereséggel kezdő Békési FKC fogadja a 3. fordulóban.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 2. forduló:

FKSE Algyő – MOL-Pick Szeged U23 27-26 (18-13)
Algyő, 150 néző. Vezette: Horváth Zoltán, Simó András.
FKSE Algyő: KISS O. – AMBRUS 5, Raffai 2, Zöldy 5, LÁSZLÓ 3, Szepesi 3, Bélecki 1. Csere: Farkas (kapus), Gazsó, Pál 1, KOCSIS 2, Berta, Valaczkai 2, Varga, Bolvári, Teimel 3. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: “Igazi presztízsmérkőzés volt. Helyenként jól játszottunk, de a sok kiállítás megzavart minket, és ekkor sok technikai hibái vétettünk. Ezen javítanunk kell!”

Előző sztori

Hátország: a Valencia, a Dortmund és a Chelsea vár jövőre a SZEAC fiataljaira

Default thumbnail
Következő sztori

Tízezrek tiltakoztak New Yorkban a klímaváltozás ellen

Legutóbbi hasonló cikkek