Sport

Kézilabda: a végén izgulhatott, de nyert az FKSE Algyő a Pick U23 ellen

Kézilabda: a végén izgulhatott, de nyert az FKSE Algyő a Pick U23 ellen

2014. szeptember 22., hétfő
Kézilabda: a végén izgulhatott, de nyert az FKSE Algyő a Pick U23 ellen
fkse_algyo

Második mérkőzésén a második győzelmét aratta az FKSE Algyő csapata az NB I/B Keleti csoportban, Dankó Ervin legénysége a MOL-Pick Szeged U23-as együttesét verte 27-26-ra.

A hazaiak kissé idegesen kezdték a játékot, így a meccs kétgólos szegedi előnnyel indult, de a 8. percben már megfordult a mérkőzés állása (5-4). A vendégek dinamikus játéka ellenére az első félidő végére a hazai gárda jelentős előnyre tett szert (18-13), amit a második félidő első néhány percében tovább is növelt. Az algyőiek magabiztos játékának köszönhetően a 35. percben már 21-14, a 40. percben 24-17 volt az állás. A mérkőzés eldőlni látszott, azonban a Pick-játékosok hatalmas küzdésvágyról tettek tanúbizonyságot, és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat. A hazaiak tízperces gólcsendjéhez és technikai hibáihoz valószínűleg jelentősen hozzájárult az is, hogy a második félidőben szinte folyamatosan emberhátrányban küzdöttek. A végjáték rengeteg izgalmat hozott, a 26. percre ugyanis újból döntetlen volt az állás (26-26). A vendégek azonban nem tudták megfordítani a mérkőzést,

Kiss Olivér

bravúrjai és

Kocsis László

29. percben szerzett gólja megérdemelt győzelmet hozott az algyőieknek. Még a mérkőzés után azért izgulhattak egy kicsit a hazai szurkolók, de a vendégeknek ítélt időntúli szabaddobás már nem változtatott az végeredményen. A két kör után hibátlan FKSE Algyő legközelebb szeptember 27-én lép parkettre, Ambrus Józseféket a bajnokságot két vereséggel kezdő Békési FKC fogadja a 3. fordulóban.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 2. forduló:

FKSE Algyő - MOL-Pick Szeged U23 27-26 (18-13)

Algyő, 150 néző. Vezette: Horváth Zoltán, Simó András.

FKSE Algyő:

KISS O. - AMBRUS 5, Raffai 2, Zöldy 5, LÁSZLÓ 3, Szepesi 3, Bélecki 1.

Csere:

Farkas (kapus), Gazsó, Pál 1, KOCSIS 2, Berta, Valaczkai 2, Varga, Bolvári, Teimel 3.

Vezetőedző:

Dankó Ervin. Dankó Ervin:

"Igazi presztízsmérkőzés volt. Helyenként jól játszottunk, de a sok kiállítás megzavart minket, és ekkor sok technikai hibái vétettünk. Ezen javítanunk kell!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.