Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2014. szeptember 15-19. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Tápé, Petőfitelep, Szőreg, Felsőváros és Tarján területén.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. Szeptember 15. és 19. között Tápén az Árnyas, Tigér, Ostrom, Szendrei Júlia, Dobozi, Honfoglalás, Abony, Rév, Kuruc utcákban és a Gyöp soron. Petőfitelepen a Fadrusz, Cserfa, Bujdosó György, Csap, Gábor Áron utcákban és a Göndör soron. Szőregen a Szerb, Szív, Makai utcákban és a Hősök terén. Felsővárosban és Tarjánban a József Attila sgt. – Szillér- Baktói főcsatorna – Felső Tisza- part – Római krt. által határolt területen.

A tisztítási munkák az reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A kivitelezők kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Előző sztori

Egy hónap múlva lesz a települési és nemzetiségi választás

Következő sztori

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt