Közélet

Hétfőre összehívják az Országgyűlés költségvetési bizottságát

Hétfőre összehívják az Országgyűlés költségvetési bizottságát

2014. szeptember 2., kedd
Hétfőre összehívják az Országgyűlés költségvetési bizottságát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közelmúltban nyilvánosságra került költéseinek ügyében hétfőre összehívja az Országgyűlés költségvetési bizottságát a testület MSZP-s elnöke, aki ezt kedden tudatta az MTI-vel. Az MSZP az ülésen rendkívüli állami számvevőszéki ellenőrzést fog kezdeményezni a jegybanknál.

Burány Sándor

elmondta, hogy az ülés összehívását az MSZP, az LMP és az Együtt-PM is kezdeményezte. Azt mondta, az ülésen

Matolcsy Györgynek

, az MNB elnökének és a jegybank hónapok óta nem működő felügyelőbizottsága tagjainak meghallgatását tervezik. A cél az, hogy a bizottság tagjai közvetlen és hiteles tájékoztatást kapjanak a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseiről, azok államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól - egészítette ki nyilatkozatát az MTI-hez eljutatott közleményében. Hozzátette, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapvető feladataihoz nem kapcsolódó közpénzkifizetésekről van szó, az MSZP az ülésen kezdeményezni fogja, az Állami Számvevőszék folytasson le rendkívüli ellenőrzést az MNB-nél. Az elmúlt hetekben került nyilvánosságra, hogy a jegybank több mint kétszázmilliárd forintot adott saját alapítványainak közgazdászképzés céljára, megvásárolta a tiszaroffi kastélyszállót, valamint a budapesti Eiffel Palace-t.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.