Közélet

Debreceni repülőtér: százezer utas

Debreceni repülőtér: százezer utas

2014. szeptember 1., hétfő
Debreceni repülőtér: százezer utas

A százezredik utast köszöntötték hétfőn a debreceni repülőtéren: a Londonban dolgozó nagyváradi lánynak ajándékcsomagot adott át Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója - írja az MTI.

Néhány perccel azután, hogy a London-Lutonba tartó gép felszállt, először landolt Debrecenben az Utair légitársaság Moszkvából érkező charterjárata. Moszkvából három hetes turnusokban hoznak gyerekeket rekreációs célból Hajdúszoboszlóra. Az idei év oroszországi charterlánca hat járatpárból áll, a járatok december közepéig közlekednek az orosz főváros és Debrecen között - ismertette

Herdon István

. Reményeik szerint a charterlánc 2015-ben is folytatódik Moszkva és Debrecen között, növelve a repülőtér forgalmát, amely az idei évben már meghaladja a 150 ezer utast - fűzte hozzá a vezérigazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.