Csepeli alpolgármester: törvénysértést leleplezni nem törvénysértő

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Törvénysértést leleplezni nem törvénysértő – reagált Ábel Attila (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület alpolgármestere arra, hogy az Együtt-PM szerint a polgármester törvényellenesen használta fel egy csepeli orvosi rendelőintézet videófelvételét – írja az MTI.

Az alpolgármester az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében úgy értékelt: Horváth Gyula és Falus Ferenc, a balliberális pártok politikusai már a választási kampány elején lesüllyedtek a lehető legmélyebbre. Egy csepeli orvosi rendelőintézetben kampányoltak és aláírást gyűjtöttek, majd mindezt letagadták – fejtette ki Ábel Attila, hozzátéve: amikor pedig a rendelő biztonsági kamerarendszerének köszönhetően lebuktak a törvénysértéseikkel, azt állítják, hogy a kamerarendszert működtetése törvényellenes.

A közlemény kiemelte: a biztonsági kamerarendszert Horváth Gyula MSZP-s politikus alpolgármestersége idején szerelték fel. Ő felelt az egészségügyért, s ő látható a kamerák képein is, tehát nemcsak tudta, hogy vannak biztonsági kamerák az épületben, de ő szereltette fel azokat – mutatott rá az alpolgármester.

Kitért arra is: a biztonsági kamerák felvételeit csak a törvényben meghatározott esetekben lehet felhasználni. Ilyenek a nyilvánvaló törvénysértések is. Jelen esetben a csepeli Helyi Választási Bizottság egyértelműen megállapította, hogy Horváth Gyula megsértette a választási törvényt – érvelt Ábel Attila.

Megjegyezte azt is, hogy a biztonsági kamerák felvételein látható, hogy Horváth Gyula és Falus Ferenc nem csak kampánytevékenységet folytatnak az épületben, hanem ezt három fotós folyamatosan fényképezte vagy filmezte. Eközben dokumentáltan lefotóztak az épületben tartózkodó betegeket, egészségügyi munkatársakat, és “befotóztak a nőgyógyászati szakrendelőbe” is, ahol a vizsgálatok zajlanak.

Előzőleg az Együtt-PM azt közölte: ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, miután Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere egy választási bizottsághoz benyújtott panaszához egy kerületi rendelőintézet kamerájának felvételeit csatolta. A szövetség szerint feltehetően törvénytelenséget követett el az, aki letöltötte és a csepeli kormánypárti politikusokhoz eljuttatta a felvételeket.

Default thumbnail
Előző sztori

A világ legrégebbi kemencéjét tárták fel Horvátországban

Default thumbnail
Következő sztori

Újraindult a vájárképzés Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek