Közélet

A Becsei utcában tartottak családi napot a tarjániak + FOTÓK

A Becsei utcában tartottak családi napot a tarjániak + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat
A Becsei utcában tartottak családi napot a tarjániak + FOTÓK
csaladinap_tarjan_48_gs

Trambulin, ugrálóvár, játékos vetélkedők várták a kilátogatókat a Becsei utcában rendezett családi napon. Kothencz János polgármesterjelölt a közösségépítés fontosságát is kiemelte a rendezvényen.

Szombat délelőtt ismét családi napra gyűltek össze a tarjániak, melynek ezúttal a Becsei utcában lévő tanpálya adott otthont.

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt több szállal is kötődik a városrészhez, hiszen egyéni képviselőjelöltként is megmérkőzik itt (a 15-ös választókörzetben: Tarján II.-Felsőváros) az októberi választások alkalmával, illetve otthonaként is tekint rá, ahonnan hat évvel ezelőtt útjára indította a lakótelepi emberekért dolgozó önkéntes egyesületét. Elsősorban a találkozás lehetőségéről, a közösség fontosságáról beszélgetett a városrészben élőkkel a polgármesterjelölt. "A Becsei utcában lévő tanpálya emblematikus hely egyesületünk számára, hiszen négy-öt évvel ezelőtt ebben a városrészben tartottuk első karácsonyi, advent időszakához köthető programjainkat" - emlékezett vissza Kothencz János. A polgármesterjelölt hangsúlyozta: rendkívül fontos a lakótelepek elidegenedő, egymástól egyre jobban elzárkózó polgárait valódi közösséggé formálni, ezt a feladatot tűzte zászlajára a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület is, melynek aktivistái a panelrengetegben élő emberek hétköznapjait igyekszik szebbé, élhetőbbé tenni. Nemcsak a szépkorúak, de a fiatalok számára is egy kiszámíthatóbb, biztosabb jövőképet nyújtó Szegedért dolgozik Kothencz János. "A fészekrakó programunk iránt is sokan érdeklődtek az utóbbi hetekben, ezzel a gyermekeket vállaló, fiatal családok felé nyújtanánk segítő kezet. Egy törődő, gondoskodó városvezetést kívánok megvalósítani, amely mindig nyitott fülekkel jár az emberek problémái felé. Nem csak csoportokat, társadalmi rétegeket, de minden itt élő embert képviselnie kell a városvezetésnek" - emelte ki Kothencz János.

A családi nap a jól megszokott közösségépítés jegyében zajlott: a L.É.T. önkéntesei a gyermekeket játékos vetélkedőkkel, csapatversenyekkel mozgatták át, akinek pedig ez nem volt elég, az az ugrálóvárban vagy a trambulinon is kitombolhatta magát. Arcfestők és kézművesek is várták a kicsiket, illetve a Vitaricum támogatásával az egészséges táplálkozást is népszerűsítették, helyi termelők friss portékájából lehetett kóstolni. A rászoruló családokat ebéd és ruhabörze várta a téren, illetve egy törődő közösség, amely hosszú évek óta az itteniek boldogulásáért dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.