Közélet

Szőregen ünnepi szentmisével emlékeztek Szent István királyra + FOTÓK

Szőregen ünnepi szentmisével emlékeztek Szent István királyra + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda
Szőregen ünnepi szentmisével emlékeztek Szent István királyra + FOTÓK
aug20_szoreg001

Az augusztus 20-i ünnepi szentmisét a szőregi római katolikus templomban a nemrégiben kinevezett Nagy Róbert plébános celebrálta.

A szentmise keretében a hívők

Kadnár Viktória

színművésznő tolmácsolásában hallhatták az ünnephez kötődően

Szent István

király intelmeit

Imre

herceghez, melyben a fő fejezetek a következők voltak: - a katolikus hit megőrzéséről, - az egyházi rend becsben tartásáról, - a főpapoknak járó tiszteletről, - a főemberek és vitézek tiszteletéről, - az igaz ítélet és a türelem gyakorlásáról, - a vendégek befogadásáról és gyámolításáról, - a tanács súlyáról, - a fiak kövessék az elődöket, - az imádság megtartásáról, - a kegyességről és irgalmasságról, valamint a többi erényről. A plébános prédikációjában felhívta a hívek figyelmét, hogy Szent István király Imre herceghez intézett szavai mennyire érvényesek mind a mai napig is. Az intelmek betartása tartotta és tartja meg magyarságunkat, nemzetünket határon innen és túl. Végezetül Nagy Róbert megszentelte az új kenyeret, amelyet a szentmise végén

Rózsavölgyi József

önkormányzati képviselő úr a híveknek osztott szét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.