Közélet

Szerda délelőtt javítják a Vásárhelyi Pál utcai körforgalmat

Szerda délelőtt javítják a Vásárhelyi Pál utcai körforgalmat

2014. augusztus 26., kedd
Szerda délelőtt javítják a Vásárhelyi Pál utcai körforgalmat

Szerda délelőtt garanciális javítási munkákat végez a kivitelező a Kossuth Lajos sugárút-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban.

Augusztus 27-én várhatóan 9-12 óra között a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező, A-Sz-E konzorcium garanciális javítási munkákat végez, amely a közlekedők részéről fokozott figyelmet igényel. A kivitelező kéri, hogy az autósok a körforgalomban nagyobb körültekintéssel közlekedjenek! A javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával. 2012-ben megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.