Női futball: Az elsőt elvesztette a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_dorog_14_08_24_szil_zsolt
Elrajtolt a női labdarúgó NB I: a Szegedi AK Boszorkányok csapata az első fordulóban az újonc Dorogot fogadta hazai pályán.

Cserenkó Szabolcs együttese már a harmadik percben hátrányba került, miután Újvári Izabella lépett meg az eladott labdával, a kivetődő Földesi Lilien fölött pedig okosan átpöckölte a játékszert, gyorsan előnybe kerültek a vendégek. Nehezen tért magához a SZAK a bekapott gólt követően, az első negyedóra végén Patocskai passzolt Papp Dorinához, akinek lövésébe bele tudtak érni, azonban a vendég kapus bravúrjára így is szükség volt.

A 27. percben azonban jött az egyenlítés és az idény első szegedi gólja, Zimányi Kovács Anikó indította egy 30 méteres, pontos labdával Szalai Ágnest, aki megiramodott a jobb szélen, és befelé húzott a büntetőterületen belülre. Mindenki beadást várt, Farkas Katalin is kimozdult kapujából, a szegedi játékos azonban a rövid sarokba vágta a labdát, 1-1.

Nem volt sokáig döntetlen a mérkőzés, nehezen tartották a lépést a SZAK játékosai Újvári Izabellával, aki Koch Fruzsina jobb oldali beadását lőtte Földesi kapujába, újra megszerezték a vezetést a dorogiak. A 30. percben ismét közel álltak a dorogiak az újabb gólhoz, Tatai Krisztina fejese a kapufán csattant.

A második félidő is dorogi akcióval indult, ezúttal az eddig előkészítő szerepet betöltő Koch Fruzsina gólra is váltotta lehetőségét. Egy bal oldali akciót követően a kimozduló kapus mellett Nagy Ágnes adott középre, ahol Koch Fruzsina – megnyerve
a párharcot védőjével szemben – egy méterről a hálóba sodorta a labdát, 1-3. A 61. percben Újvári harmadjára is beköszönt a SZAK-nak, miután kiszorított helyzetből is képes volt a jobb felső sarkot kilőni, 1-4. Bő 10 perccel később még a szerencse is elpártolt a szegediektől, Kardos Bernadett gurított haza egy ártatlannak tűnő szituációban. A hazai kapus lehajolt a labdáért, ami egy fűcsomón irányt változtatva becsapta őt, így mellényúlt, a játékszer pedig a hálóba csúszott, 1-5.

Megérdemelten vitte el az NB I-be most felkerült Dorog mindhárom pontot Szegedről. A folytatásban jobb játék kell a SZAK-tól, főleg annak tükrében, hogy a következő négy fordulóban az előző bajnokság első négy helyezettje ellen játszik majd a szegedi csapat, amely augusztus 31-én 17 órától Budapesten lép pályára, az Astra vendégeként.

Labdarúgó női NB I., 1. forduló

Szegedi AK – Dorogi SE 1 – 5 (1-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Csöngető Endre (Takács János, Török Sándor)
SZAK: Földesi – Nagy, Szil (Végh, 74′) Patocskai (Géczi, 63′) Lévai, Szalai, Harcel, Lipták, Papp, Zimányi, Dudás (Kardos, 25′). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Dorog: Farkas – Törteli (Tenczel, 85′) Tatai, Sándor, Papp, Benkő, Gőbölös, Nagy-Peti (Pintér, 77′), Koch, Újvári (Cseh, 88′) Nagy. Vezetőedző: Szabados György.
Gól: Szalai (27′) ill. Újvári (3′, 28′, 61′), Koch (49′), Kardos (76′, öngól)
Sárga lap: Zimányi (24′)

Cserenkó Szabolcs: (SZAK): “A játék minden elemében felülmúlt bennünket az újonc Dorog együttese. A korán bekapott gól megzavart minket, és az első félidőben nem is tértünk magunkhoz, bár megvolt a sanszunk, hiszen szépíteni tudtunk. Össz egészében azt kell mondanom, hogy egy sokkal frissebb, motiváltabb és jobb futballt mutató csapat ellen kaptunk ki. Sajnálom, hogy így kezdtük a szezont, de dolgoznunk kell tovább, és mindent meg kell tennünk a bent maradás érdekében.”

Szabados György (Dorog): “Úgy érzem, hogy eléggé idény eleji volt a történet, de azt mondom, hogy összeszedettebbek voltunk, agresszívebbek, ez pedig meghozta a gyümölcsét. Onnantól kezdve, hogy
megszereztük a vezetést, mi irányítottuk a játékot és úgy érzem, erőben is megfelelő volt a csapat. A lányok hozzáállása is megfelelő volt, és a végén csak az volt a kérdés, hogy mennyit rúgunk majd.”

Lipták Lilla (SZAK): “Őszintén szólva ennél sokkal jobb rajtra számítottam, főként egy rivális csapat ellen. Úgy gondolom, hogy nagyon sok ez az öt gól, amit ma kaptunk, nagyon szétszórtak és összeszedetlenek voltunk a pályán. Remélem, ezt a továbbiakban ki tudjuk javítani, mert ha nem, akkor hatalmas gondjaink lesznek.”

no images were found

Előző sztori

SZIN-re lép a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Következő sztori

Soha nem látott siker az idei szegedi szabadtéri