Sport

Női futball: Az elsőt elvesztette a SZAK

Női futball: Az elsőt elvesztette a SZAK

2014. augusztus 26., kedd
Női futball: Az elsőt elvesztette a SZAK
szak_dorog_14_08_24_szil_zsolt

Elrajtolt a női labdarúgó NB I: a Szegedi AK Boszorkányok csapata az első fordulóban az újonc Dorogot fogadta hazai pályán.

Cserenkó Szabolcs

együttese már a harmadik percben hátrányba került, miután

Újvári Izabella

lépett meg az eladott labdával, a kivetődő

Földesi Lilien

fölött pedig okosan átpöckölte a játékszert, gyorsan előnybe kerültek a vendégek. Nehezen tért magához a SZAK a bekapott gólt követően, az első negyedóra végén

Patocskai

passzolt

Papp Dorinához

, akinek lövésébe bele tudtak érni, azonban a vendég kapus bravúrjára így is szükség volt. A 27. percben azonban jött az egyenlítés és az idény első szegedi gólja,

Zimányi Kovács Anikó

indította egy 30 méteres, pontos labdával

Szalai Ágnest

, aki megiramodott a jobb szélen, és befelé húzott a büntetőterületen belülre. Mindenki beadást várt,

Farkas Katalin

is kimozdult kapujából, a szegedi játékos azonban a rövid sarokba vágta a labdát, 1-1. Nem volt sokáig döntetlen a mérkőzés, nehezen tartották a lépést a SZAK játékosai Újvári Izabellával, aki

Koch Fruzsina

jobb oldali beadását lőtte Földesi kapujába, újra megszerezték a vezetést a dorogiak. A 30. percben ismét közel álltak a dorogiak az újabb gólhoz, Tatai Krisztina fejese a kapufán csattant. A második félidő is dorogi akcióval indult, ezúttal az eddig előkészítő szerepet betöltő Koch Fruzsina gólra is váltotta lehetőségét. Egy bal oldali akciót követően a kimozduló kapus mellett

Nagy Ágnes

adott középre, ahol Koch Fruzsina - megnyerve a párharcot védőjével szemben - egy méterről a hálóba sodorta a labdát, 1-3. A 61. percben Újvári harmadjára is beköszönt a SZAK-nak, miután kiszorított helyzetből is képes volt a jobb felső sarkot kilőni, 1-4. Bő 10 perccel később még a szerencse is elpártolt a szegediektől,

Kardos Bernadett

gurított haza egy ártatlannak tűnő szituációban. A hazai kapus lehajolt a labdáért, ami egy fűcsomón irányt változtatva becsapta őt, így mellényúlt, a játékszer pedig a hálóba csúszott, 1-5. Megérdemelten vitte el az NB I-be most felkerült Dorog mindhárom pontot Szegedről. A folytatásban jobb játék kell a SZAK-tól, főleg annak tükrében, hogy a következő négy fordulóban az előző bajnokság első négy helyezettje ellen játszik majd a szegedi csapat, amely augusztus 31-én 17 órától Budapesten lép pályára, az Astra vendégeként.

Labdarúgó női NB I., 1. forduló

Szegedi AK - Dorogi SE 1 - 5 (1-2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Csöngető Endre (Takács János, Török Sándor)

SZAK:

Földesi - Nagy, Szil (Végh, 74') Patocskai (Géczi, 63') Lévai, Szalai, Harcel, Lipták, Papp, Zimányi, Dudás (Kardos, 25').

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Dorog:

Farkas - Törteli (Tenczel, 85') Tatai, Sándor, Papp, Benkő, Gőbölös, Nagy-Peti (Pintér, 77'), Koch, Újvári (Cseh, 88') Nagy.

Vezetőedző:

Szabados György.

Gól:

Szalai (27') ill. Újvári (3', 28', 61'), Koch (49'), Kardos (76', öngól)

Sárga lap:

Zimányi (24') Cserenkó Szabolcs: (SZAK):

"A játék minden elemében felülmúlt bennünket az újonc Dorog együttese. A korán bekapott gól megzavart minket, és az első félidőben nem is tértünk magunkhoz, bár megvolt a sanszunk, hiszen szépíteni tudtunk. Össz egészében azt kell mondanom, hogy egy sokkal frissebb, motiváltabb és jobb futballt mutató csapat ellen kaptunk ki. Sajnálom, hogy így kezdtük a szezont, de dolgoznunk kell tovább, és mindent meg kell tennünk a bent maradás érdekében."

Szabados György (Dorog):

"Úgy érzem, hogy eléggé idény eleji volt a történet, de azt mondom, hogy összeszedettebbek voltunk, agresszívebbek, ez pedig meghozta a gyümölcsét. Onnantól kezdve, hogy megszereztük a vezetést, mi irányítottuk a játékot és úgy érzem, erőben is megfelelő volt a csapat. A lányok hozzáállása is megfelelő volt, és a végén csak az volt a kérdés, hogy mennyit rúgunk majd."

Lipták Lilla (SZAK):

"Őszintén szólva ennél sokkal jobb rajtra számítottam, főként egy rivális csapat ellen. Úgy gondolom, hogy nagyon sok ez az öt gól, amit ma kaptunk, nagyon szétszórtak és összeszedetlenek voltunk a pályán. Remélem, ezt a továbbiakban ki tudjuk javítani, mert ha nem, akkor hatalmas gondjaink lesznek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.