/

Negyedik a Söndörgő új albuma a World Music Charst Europe listáján

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sondorgo egyuttes01

A Söndörgő Együttes július végén megjelent, Tamburocket – Hungarian fireworks című új albuma a megjelenés után négy nappal a negyedik helyen áll a szakma egyik legfontosabb rangsorában, a World Music Charst Europe (WMCE) listáján.

A WMCE egy tizenegy ország szakmai zsűrije által összeállított, havonta frissülő rangsor, amelyen eddig csak néhány magyar előadónak – köztük Lajkó Félixnek vagy Sebestyén Mártának – sikerült szerepelni. A Söndörgő ötödik albuma, amely az angliai székhelyű Riverboat Recordsnál jelent meg, egyből a negyedik helyre iratkozott fel a listára – közölte a zenekar híreinek kommunikációjával megbízott ügynökség kedden, az MTI-vel.

A délszláv népzenét játszó együttes ma az egyik legkeresettebb zenekar a világzenei színtéren. Európa olyan rangos fesztiváljain és koncerttermeiben játszanak manapság, mint a brit WOMAD (World Of Music, Arts and Dance) Festival, a bécsi Wiener Konzerthaus, a Sziget Fesztivál vagy éppen a szakma legfontosabb zenei vására, a Womex.

Szeptemberben a banda nyolc koncertből álló amerikai turnéra indul, amelynek során fellépnek többek között New Yorkban, Chichagóban és Albuquerque-ben is.

Előző sztori

Széthullott az ellenzéki összefogás Budapesten, az Együtt-PM önállóan indul

Következő sztori

A Nébih folytatja a nyári élelmiszer-ellenőrzéseket