Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdte a rászorulóknak gyűjtött tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! elnevezésű jótékonysági program keretében, de a 250 forintos felajánlásokat a 1353-as adományvonalon továbbra is várják.

Az önkéntesek, köztük Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Wolf Kati, Katus Attila, valamint a Segélyszervezet iskolakezdési segélyprogramját támogató szervezetek munkatársainak bevonásával kezdte meg kedden az első tanszercsomagok összeállítását és kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet – közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény felidézte, hogy az osztás megkezdésekor tartott tájékoztatón Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: bár az első csomagok összeállítása már elkezdődött, hogy időben odaérjenek a tanszerek a rászoruló gyerekekhez, a 1353-as adományvonalon kevesebb, mint a fele gyűlt össze eddig a tervezett, 1000 gyerek iskolakezdését segítő támogatásnak. Ezért a segélyszervezet tovább folytatja a gyűjtést az adományvonalon.

Lévai Anikó a csomagok összeállításán túl a határon túli beiskolázási támogatások kiszállításába is bekapcsolódik és a napokban személyesen fogja átadni az Erdélybe szánt 150 tanszercsomagot marosvásárhelyi árváknak és a város melletti kistelepüléseken élő, nehéz helyzetű csalások gyermekeinek. Az Iskolakezdés együtt! akció határon túli segélyezése keretében a kárpátaljai Beregszász város és környékén élő diákok is mintegy százan részesülnek tanszercsomagban.

Default thumbnail
Előző sztori

Vezető nélkül kelt útra egy villamos az Izabella hídnál (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Döntött szegedi jelöltjeiről az LMP

Legutóbbi hasonló cikkek