Labdarúgás: Pontrúgásokkal nyert a Tiszasziget + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszasziget_asotthalom_08_17_gs
A Csongrád megyei I. osztály nyitófordulójának vasárnapi mérkőzésén a megye I-be visszatérő Tiszasziget győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Négy év után rendeztek újra megyei I. osztályú mérkőzést Tiszaszigeten, ahová a bajnokság nyitófordulójában az Ásotthalom látogatott. Rögtön a kezdést követően meg is szerezhették volna a vezetést a vendégek, Hatvani azonban hét méterről fölé lőtt. Magas iramban kezdtek a csapatok, az első negyed órában mindkét fél megpróbált előnybe kerülni, azonban ezt a csatát a védelmek nyerték. A folytatásban inkább a pontrúgások domináltak, amivel először a hazaiak éltek: Rencsár szabálytalanságát követően 17 méterről, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást a Tiszasziget. A labda mögé Drágity Dusán állt, és nagy erővel lőtte a pöttyöst a léc alá, Urlauber tehetetlen volt, bombagóllal vezetést szerzett a Tiszasziget.

Egy gólos hazai előnnyel fordultak a felek, majd a második félidőben is a pontrúgások domináltak. Kispétert is tesztelték az ásotthalmiak egy szabadrúgást követően, az 55. percben azonban ismét Drágity szabadrúgását követően szerzett gólt a Tiszasziget. A jobb oldalról a kapu előterébe lőtt labdába pont úgy ért bele Grósz, hogy a lábáról a rövid sarokban kötött ki a játékszer, Urlauber nem érhetett le, ezzel már kétgólos volt a hazai előny. A meccs utolsó harmadában kontrázhatott a Tiszasziget, ami láthatóan feküdt is a hazaiaknak, a vendégek pedig egyre többet kockáztattak támadásaikkal, egyre bátrabban és többen zárkóztak fel a csatárokhoz, így Stetakovics Marinko csapatának volt területe is a támadók kiugratásához. Bernát, valamint a csereként beállt Kiss is végleg eldönthette volna a meccset, ha értékesítik ziccerüket, és ezzel megszerezték volna csapatuk harmadik gólját, azonban Urlauber jól zárta a szöget mindkét alkalommal. Az ásotthalmiak hiába próbálkoztak kitartóan, a hazai védelem remekül zárt Tumbas vezérletével, így a szépítés sem jött össze Bajiéknak.

Két szabadrúgás gólnak köszönhetően győzelemmel rajtolt a Tiszasziget, az ásotthalmiak meccs elején kihagyott lehetőségeiket bánhatják igazán. A Tiszasziget az Ujszegedi TC vendégeként folytatja majd a bajnokságot jövő szombaton, míg az Ásotthalom hazai környezetben javíthat a Csongráddal szemben.

Tiszasziget, 150 néző
2014. augusztus 17., 17.00
Tiszasziget SE
Ásotthalmi TE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Borbás Bottyán Aurél • asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Kószó Csaba
2
0

Labdarúgó megye I. osztály, 1. forduló:

Tiszasziget SE – Ásotthalmi TE 2 – 0 (1-0)
Tiszasziget, 150 néző. Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Kádár Németh Zoltán, Kószó Csaba).
Tiszasziget SE: Kispéter – Kertész (Gárgyán, 86′), Illés, Tumbas, Bálint, Puhalák, Bódi (Juhász I., 64′), Frank (Juhász Á., 52′), Kasza (Papp Á., 80′), Drágity, Bernát (Kiss, 71′). Vezetőedző: Stetakovics Marinko.
Ásotthalmi TE: Urlauber – Somlyai D., Vastag, Mihalkó, Németh P. (Farkas, 72′), Rencsár, Kothencz L. (Török 44′), Szlobodnyik (Hatvani Z., 56′) Grósz, Baji, Hatvani J. (Malatinszki, 72′). Vezetőedző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Drágity (38′, 55′)
Sárga lap: Puhalák (29′), Bernát (35′), Kasza (49′), Bódi (58′) ill. Mihalkó (11′), Rencsár (37′), Baji (60′)

Stetkovics Marinko: Egy jó iramú, kemény mérkőzésen sikerült betartatnom a játékosaimmal mindazt, amit kértem. Egy remekül elvégzett szabadrúgás után megszereztük a vezetést, ami plusz erőt adott nekünk a folytatásra.

Hevesi Tibor: Támadás szervezésben és befejezésben is gyengén teljesítettünk, a mai napon hiányzott belőlünk az átütő erő.

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Borbás játékvezető egy percet sem hosszabbított,két pontrúgásból született góllal nyert a Tiszasziget 2-0-ra, így győzelemmel mutatkozott be az újonc csapat.
89′
Török lapos lövését védi lábbal Kispéter.
86′
Ismét cserél a Tiszasziget. Kertészt Gárgyán váltja.
82′
Mihalkó lövéséve Baji csúsztatott bele, centikkel kerülte el a hosszú alsót a labda, miután Kispéter szép mozdulattal kitornázta a sarokba tartó bogyót.
80′
Cserél a Tiszasziget: Papp Á. száll be, Kaszának viszont véget ér a mérkőzés.
78′
Kiss szakadt el védőitől, és egy jó indítást követően még Somlyait is elfektette, lövését azonban bravúrral védte Urlauber, óriási védés volt.
76′
Baji fejelhetett szabadon a tizenhatoson belül egy jobb oldali beadást követően, nem talált kaput. A hazaiak gyors kontrákkal próbálják megszerezni a harmadik góljukat, amire mutatkozik területük is, hiszen az Ásotthalom “bátran” támad.
72′
Változtat az Ásotthalom is, méghozzá kettős cserét hajt végre Hevesi Tibor. Farkas és Malatinszki érkezik a pályára, Németh és Hatvani helyett.
71′
Cserél a Tiszasziget: Bernát jön le, helyette Kiss folytatja a hazaiaknál.
68′
Juhász I. remek labdájával Bernát iramodott meg a balösszekötő helyén, az ötös sarkáig vitte a labdát, majd a hosszúra eltekert labdája centikkel ment csak mellé, nagy helyzet volt.
64′
Újabb hazai csere, Bódi helyett, Juhász I. folytatja.
62′
Bódi ugrott volna ki a védők mellett egy kiváló indítást követően, a partjelző azonban lest jelzett, ígéretes lehetőség lett volna,hiszen csak Urlauber állt Bódival szemben.
60′
Elég “színes” a mérkőzés, ez már a hetedik lap, amit Borbás kioszt, Baji is figyelmeztetésben részesül.
58′
Bódi akadályozta a szabadrúgás elvégzését, sárgát kap ő is.
56′
A gólt követően cserél az Ásotthalom,Szlobodnyik helyett Hatvani jön a pályára.
55′
GÓÓÓÓL! Megint egy szabadrúgás! Ismét Drágity lőtt kapura ballal élesen, lapos lövésébe azonban Grósz pont úgy ért bele, hogy a megpattanó labda Urlauber kapus mellett a kapuba vágódott, szerencsétlen találat, 2-0.
52′
Cserél a Tiszasziget, Frank jött le, a helyére Juhász Á. áll be.
50′
A szabadrúgás a kapu közepét találja el, Kispéter véd, marad a hazai vezetés.
49′
Kasza kap sárgát egy utánrúgásért, szabadrúgással jöhet az Ásotthalom 20 méterről, a kapuval szemben.
48′
Somlyai passzolt vissza a csereként beállt Töröknek a tizenhatos bal sarkáról, Török bal lábas lövését védte Kispéter.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben nem volt csere egyik csapatnál sem.

SZÜNET

45+2′
Vége az első félidőnek, Drágity szabadrúgásgóljával vezet a Tiszasziget. Kevés igazi ziccer volt a meccsen, az iramra viszont nem lehet panaszunk.
45′
A rendes játékidő már letelt, Borbás játékvezető két percet hosszabbít.
44′
Kothencz L. nem tudja folytatni a játékot, helyette Török András az ásotthalmiaknál.
42′
Baji cselezett ki három embert a tizenhatoson belül, majd lövését blokkolni tudták.
41′
Kothencz L. sérül meg egy rossz lépést követően, jelenleg is ápolják.
38′
GÓÓÓÓÓL! Bombagól! Drágity bődületes erővel bevágja a szabadrúgást a léc alá, megszerzi a vezetést a Tiszasziget!
37′
Elkezdett “kártyázni” a játékvezető: Rencsár is besárgul, a tizenhatos vonalán ítélte szabálytalannak Borbás játékvezető. Nagyon jó helyről lőhet szabadrúgást a Tiszasziget, szemben a kapuval, 16 méterről próbálkozhatnak.
35′
Bernát is sárga lapot kap a hazaiak közül egy félpályánál elkövetett szabálytalanság miatt, ígéretes kontrát akadályozott meg.
30′
Bernát került lövőhelyzetbe, kissé kisodródva ballal fölé lőtt 10 méterről.
29′
Puhalák sárgul be a hazaiaktól, miután reklamált egy szabálytalanságot.
26′
Szép kontrát vitt végig a Tiszasziget, Bernát labdájával Bódi kerülhetett volna ziccerben, de Urlauber jó ütemben mozdult ki.
21′
Nehezen tudnak helyzetet kialakítani a csapatok, főleg a rögzített helyzetek hordoznak magukban veszélyt.
14′
Drágity ballábas szabadrúgását védte szép mozdulattal Urlauber.
11′
Mihalkó kapott sárgát az előbbi esetet követően, műesésért.
10′
Kiváló indítás után Mihalkó tört be a tizenhatoson belülre, majd hiába szerelték, az ide-oda pattogó labda visszakerült hozzá, majd esését követően kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.
6′
A helyzet után a Tiszasziget megpróbálta nyomás alá helyezni a vendégeket, azonban Drágity cselezései nem jártak sikerrel.
2′
Rögtön helyzettel nyit a Ásotthalom! Hatvani lőhetett 7 méterről éles szögből, azonban nem talált kaput.
1′
Borbás Bottyán Aurél sípszavára kis késéssel elkezdődött a mérkőzés.

16:56 – Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, ahol a megyei I. osztály első fordulójának zárómeccsére kerül sor. A négy év után újra első osztályú Tiszasziget az Ásotthalmot fogadja. A hazaiak tiszta kékben, a vendégek pedig sárga felsőben, fekete nadrágban lépnek majd pályára.

A találkozó Borbás Bottyán Aurél sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják.

Előző sztori

Úszó Eb: Olasz Anna ezüstérmes 25 kilométeren

Következő sztori

Erdő Péter a közel-keleti keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet