Sport

Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó II. a Kertész utcából + FOTÓK

Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó II. a Kertész utcából + FOTÓK

2014. augusztus 17., vasárnap
Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó II. a Kertész utcából + FOTÓK
pazsit_mako_II_19_gs

Szabó Norbert duplájával magabiztos sikert aratott a helyzeteivel jól gazdálkodó Makó II. a Pázsit ellen a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport első fordulójában.

Hullámzóan kezdődött a találkozó, mindkét fél igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, a vendégek azonban némiképp határozottabban léptek fel, aminek a félidő derekán meg is lett az eredménye. Ekkor

Tamási László

adhatott be balról, élesen belőtt labdája pedig a védője mellől elszakadó Szabó Norbertet találta meg, aki kapásból a hálóba emelt a levegőben úszó

Schmíz Dávid

fölött-mellett. (0-1) A 37. percben érkezhetett volna a Pázsit válasza, de

Török Zsolt

százszázalékos ziccerben elkapkodta a befejezést, átvétel helyett egyből lőtt, a kaput azonban nem találta el 13-14 méterről. A kihagyott helyzet aztán pillanatokkal a lefújás előtt bosszulta meg magát: Szabó kapott kiváló ütemű kiugratást, az erős testalkatú támadó pedig higgadtan passzolta el a labdát Schmíz kapus mellett a gólvonalon túlra. (0-2) Fordulás után átvette a játék irányítását a hazai alakulat, a makói védelem azonban rendre útját állta Molnár Lászlóék akcióinak, amikor mégsem,

Bálint István

védett. A legnagyobb lehetőség

Török Balázs

előtt maradt ki az utolsó percben, a csereként beállt szélső nem tudta egy az egyben megoldani a helyzetet a vendégek hálóőrével szemben. Mindez azt jelentette, a Makó II. győztesen nyitotta az új szezont.

Gabnai Győző

legénységére egy hét múlva a HFC fakója elleni hazai összecsapás vár, míg a Pázsit a Pitvaros otthonában javíthat.

Újszeged, Kertész utca, 30 néző
2014. augusztus 17., 10.00
Pázsit SE
Makó FC II.
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bereczki Bence • asszisztens: Burzon Márk, Vincze Balázs
0
-
2

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 1. forduló:

Pázsit SE - Makó FC II. 0-2 (0-2)

Újszeged, Kertész utca, 30 néző. Vezette: Bereczki Bence (Burzon Márk, Vincze Balázs).

Pázsit:

Schmíz - Péczely Cs., Pécsely Gy., Perényi, Bálint Zs., Kószó (Molnár S. 60'), Farkas (Vass 76'), Tóth, Tihanyi (Joó 60'), Török Zs. (Török B. 65'), Molnár L.

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Makó:

Bálint I. - Lipták, Szabó (Patkós 84'), Papp (Árva 84'), Szebehelyi, Krucsó, Kerekes, Köteles (Gabnai 65'), Tamási, Rudisch, Igaz.

Játékos-edző:

Gabnai Győző

Gólszerzők:

Szabó (23', 45').

Sárga lap:

Bálint Zs. (87'). Arató Tamás:

"Idény eleji formát mutattunk a mai mérkőzésen, amelyen a ziccereit jobban kihasználó csapat nyert."

Gabnai Győző:

"Kiegyenlített mérkőzés volt, lélektanilag viszont jókor jött a második találatunk. Kicsit talán túlzottan is megnyugodtunk azonban az előny tudatában, a második félidőben átengedtük a teret a Pázsitnak. Nagyon magunkra húztuk az ellenfelet, ez pedig kis híján megbosszulta magát. Mindemellett a találkozó végén akár nagyobb arányúvá is tehettük volna a győzelmet."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Itt a vége Bereczki sporttárs ezúttal sem hosszabbít. A helyzeteikkel jól sáfárkodó makóiak három ponttal távoznak a Kertész utcából, míg Arató Tamás tanítványai magukat hibáztathatják a kihagyott ziccerek miatt.
90'
Újabb ziccer maradt ki hazai oldalon, Molnár László fordult meg egy kontrával, indította a balján robogó Törököt, de Bálint István szépen vetődött a szélső elé.
87'
Kevés híja volt, hogy sárga lap nélkül teljen le a mérkőzés, de most Bálint Zsoltot részesíti ilyen jellegű feddésben a bíró egy visszarántásért.
86'
Tóth Zoltán vállalta el, de a kapu fölé tekert 1-2 méterrel.
85'
Szépítési lehetőség a Pázsit előtt: Lipták lökte el Török Balázst 23-24 méterre a kaputól, jó helyről jár a szabadrúgás.
84'
Friss erőt vetnek be a vendégek a hajrára: Szabó és Papp lement, Árva és Patkós álltak be.
80'
"Kéz!" - kiáltották egy emberként a makóiak, miután Krucsó közeli fejese Bálint Zsoltban akadt el. A játékvezető nincs az álláspontjukon, így nem ítél büntetőt.
78'
Péczely György kiválóan ugratta ki a jobb szélen Molnár Lászlót, aki az alapvonalról laposan adott középre, Lipták azonban a hosszú oldalon felszabadított Török Balázs elől.
76'
Vass Zoltán is játékra jelentkezik, Farkas Attila hagyta el a pályát.
73'
Bezzeg a Makó kontráiban van potenciál: az imént Krucsó indult el a leshatárról, egészen az ötös sarkáig rohant, 2-3 méterrel megelőzve őrzőjét, de Schmízzel szembe kerülve az oldalhálóba bombázott.
71'
Töredezett a játék, nem alakult ki folyamatos futball az utóbbi percekben. A mezőnyben enyhe fölényben van a hazai alakulat, de helyzetekben ez nem mutatkozik meg.
65'
Újabb csere a Pázsitnál, Török Balázs váltotta Török Zsoltot. A vendégeknél Gabnai állt be Köteles helyére.
64'
Molnár László startolt rá egy hosszú labdára, amit nem volt esélye elérni - becsülettel küzdenek a hazaiak, de erőfeszítéseiket egyelőre nem kíséri siker.
60'
Kettős cserével frissíti csapatát Arató Tamás, Kószó és Tihanyi helyére Molnár Sándor és Joó György álltak be.
55'
Az igen! Péczely Csaba kap tapsot a nézőktől, miután 30 méterről alaposan megtornáztatta Bálint Istvánt.
51'
Rudisch kapott szép keresztlabdát Szabótól, a kék mezes szélső 20 méterről a tizenhatos sarkától életerős löketet küldött kapura, de kevéssel célt tévesztett.
50'
Kimaradt egy lehetőség a túloldalon is, négy makói ment két védőre, Krucsó kapta végül középen a passzt, majd egy csel után a lövésre már nem maradt elég ereje, Schmíz könnyen fogta a hosszú felsőre hulló labdát.
46'
Rögtön egy nagy helyzettel nyit a Pázsit: 7-8 méterről Tóth pörgette kapura Molnár László beadását, Bálint kapus csak nagy nyújtózkodások árán tudta kitolni a léc alól a feje fölé tartó labdát.
46'
Folytatódik az összecsapás, a szünetben egyik oldalon sem történt csere.
SZÜNET
45'
Bereczki Bence nem hosszabbít, voltaképpen nincs is oka rá. Itt a vége az első félidőnek. Szünetben magabiztosan vezet a rendezettebben, határozottabban futballozó Makó II.
45'
GÓÓÓL!!! Itt a vendégek válasza! Szabó Norbertet sikerült egy belőtt labdával kiugratni, a tar csatár pedig higgadtan passzolt a hálóba 13-14 méterről Schmíz mellett. 0-2!
44'
Molnár László igyekszik megoldani az előző bejegyzéshez felvázolt helyzetet: szépen húzott el védője mellett, majd lőtt a tizenhatos bal sarka környékéről, Bálint csak öklözni tudta a sistergős bombát.
42'
Előnye birtokában átadja a kezdeményezést ellenfelének a Makó, Arató Tamás legénysége azonban egyelőre nem tud mit kezdeni a kék mezesek védekezésével.
37'
Mi maradt ki?! Bálint Zsolt futott be üresbe egy ellentámadással a balon, teketóriázás nélkül passzolt a középen érkező Törökhöz, aki ajtó-ablak helyzetben kapásból a bal alsó mellé gurított. Annyira üresen volt pedig, akár át is vehette volna.
35'
Krucsó kínálta meg Schmízt 25-ről egy lapos lövéssel, de a Pázsit hálóőre magabiztosan feküdt a csemegére.
34'
Szépen szerelte Lipták az alapvonalnál a betörni próbáló Török Zsoltot, kirúgás lett a megmozdulás vége. Tóth Zoltán arra kéri a hazai szélsőt, legközelebb válasszon inkább beadást.
30'
Főként mezőnyben pattogott a labda az első fél óra során, a vendégek egyetlen igazi helyzetüket kihasználva vezetnek. Egyébként keresik a fogást egymáson a csapatok.
25'
"Csík van?" - kérdezi Szebehelyi a világbajnokságon is látott innovatív megoldásba vetett bizalommal Bereczki sporttárstól egy Pázsit-szabadnál. Borotvahab nincs, de helyzet sem alakult ki az esetből, Tihanyi első beadását kifejelték a védők, a második pedig elszállt a fejek felett.
23'
GÓÓÓL!!! Vezetnek a vendégek! Tamási élesen belőtt labdájára Szabó érkezett menetrendszerűen középen, majd átemelte a kivetődő Schmíz kapust. 0-1!
19'
Sokadik próbálkozásra megtalálta a rést a hazai védősoron a Makó, Szabó Norbert jutott lövési lehetőséghez a tizenhatos előteréből, de Bálint Zsolt egy önfeláldozó bevetődéssel blokkolta az erős löketet.
16'
Tihanyi rúgta bokán hátulról Papp Róbertet egy pókfoci során. Nagyot csattant a kontakt, de a játékvezető ezúttal is igyekszik szóban megoldani a helyzetet, a kártyát még nem húzza elő.
14'
Átalakulóban az erőfölények a kékek kezdeti fölénye után. Az imént Kószó adott kis híján forintos labdát Török elé, de Bálint kapus kiválóan élt együtt a játékkal, és javítani tudta védői figyelmetlenségét.
10'
Újabb összecsapás az iménti főszereplőktől: Török csapott le szemfülesen egy rossz passzra, meglódult volna vele, de Szebehelyi egy elegáns mozdulattal elgáncsolta ellenfelét. Bereczki sporttársnak vajból van a szíve, egyelőre nem adott sárgát, csak figyelmeztette a védőt.
6'
A hazai Török Zsolt próbálná kamatoztatni gyorsaságát egy Pázsit-kontra során, de Szebehelyi kiváló helyezkedéssel kellő előnyt harcolt ki magának, így nincs veszély az akcióból. Az esethez hozzá kell tenni, nagyobb fordulatszámban pörögnek egyelőre a vendégek, ami a labdabirtoklás terén is megmutatkozik.
3'
Szabó lőtt be labdát Rudisch elé a tizenhatos bal szélénél, a makói végül elesett védője szorításában, de lényegi testi kontaktus hiányában a bíró nem fújt büntetőt. Ahonnan mi ülünk, úgy tűnt, jó döntés volt.
1'
A zöld nadrágban és piros ujjú fehér felsőben pályára lépő hazaiak indították útjára a labdát, a makói fakó alul sötét, felül világos árnyalatú kékbe öltözött a mai napon.
10.02: Felsorakoztak a játékosok a játékvezetői hármas mögött, hamarosan kezdünk! 9.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Kiváló időjárás fogadja a megyehármas nyitányt a Kertész utcában, a természet lágy ölében fekvő futballpálya felett lengedezve, enyhén hűvös szél kínál megnyugvást a nyári nap erősen tűző sugarai elől. Minden adott egy kiváló mérkőzéshez a vasárnap déli húsleves előtt. A találkozó Bereczki Bence sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Arató Tamás legénysége tavaly a megyei III. osztály Szegedi csoport bronzérmét szerezte meg, a Kertész utcai egyesület sokáig a bajnoki címért is versenyben volt. A makói második együttes ezzel szemben a megyei másodosztály 12. pozíciójában végzett, ugyanakkor a klubnál történt változások okán a gárda mégis a harmadik vonalban indul az új szezonban. Ami tehát mindenképpen ígéretes összecsapást jósol, hogy az osztályhoz képest két igen erős gárda találkozik vasárnap délelőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.