Labdarúgás: mindhárom pontot elvitte a Makó II. a Kertész utcából + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pazsit_mako_II_19_gs

Szabó Norbert duplájával magabiztos sikert aratott a helyzeteivel jól gazdálkodó Makó II. a Pázsit ellen a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport első fordulójában.

Hullámzóan kezdődött a találkozó, mindkét fél igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, a vendégek azonban némiképp határozottabban léptek fel, aminek a félidő derekán meg is lett az eredménye. Ekkor Tamási László adhatott be balról, élesen belőtt labdája pedig a védője mellől elszakadó Szabó Norbertet találta meg, aki kapásból a hálóba emelt a levegőben úszó Schmíz Dávid fölött-mellett. (0-1) A 37. percben érkezhetett volna a Pázsit válasza, de Török Zsolt százszázalékos ziccerben elkapkodta a befejezést, átvétel helyett egyből lőtt, a kaput azonban nem találta el 13-14 méterről. A kihagyott helyzet aztán pillanatokkal a lefújás előtt bosszulta meg magát: Szabó kapott kiváló ütemű kiugratást, az erős testalkatú támadó pedig higgadtan passzolta el a labdát Schmíz kapus mellett a gólvonalon túlra. (0-2) Fordulás után átvette a játék irányítását a hazai alakulat, a makói védelem azonban rendre útját állta Molnár Lászlóék akcióinak, amikor mégsem, Bálint István védett. A legnagyobb lehetőség Török Balázs előtt maradt ki az utolsó percben, a csereként beállt szélső nem tudta egy az egyben megoldani a helyzetet a vendégek hálóőrével szemben.

Mindez azt jelentette, a Makó II. győztesen nyitotta az új szezont. Gabnai Győző legénységére egy hét múlva a HFC fakója elleni hazai összecsapás vár, míg a Pázsit a Pitvaros otthonában javíthat.

Újszeged, Kertész utca, 30 néző
2014. augusztus 17., 10.00
Pázsit SE
Makó FC II.
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Bereczki Bence • asszisztens: Burzon Márk, Vincze Balázs
0
2

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 1. forduló:

Pázsit SE – Makó FC II. 0-2 (0-2)
Újszeged, Kertész utca, 30 néző. Vezette: Bereczki Bence (Burzon Márk, Vincze Balázs).
Pázsit: Schmíz – Péczely Cs., Pécsely Gy., Perényi, Bálint Zs., Kószó (Molnár S. 60′), Farkas (Vass 76′), Tóth, Tihanyi (Joó 60′), Török Zs. (Török B. 65′), Molnár L. Játékos-edző: Arató Tamás.
Makó: Bálint I. – Lipták, Szabó (Patkós 84′), Papp (Árva 84′), Szebehelyi, Krucsó, Kerekes, Köteles (Gabnai 65′), Tamási, Rudisch, Igaz. Játékos-edző: Gabnai Győző
Gólszerzők: Szabó (23′, 45′).
Sárga lap: Bálint Zs. (87′).

Arató Tamás: “Idény eleji formát mutattunk a mai mérkőzésen, amelyen a ziccereit jobban kihasználó csapat nyert.”

Gabnai Győző: “Kiegyenlített mérkőzés volt, lélektanilag viszont jókor jött a második találatunk. Kicsit talán túlzottan is megnyugodtunk azonban az előny tudatában, a második félidőben átengedtük a teret a Pázsitnak. Nagyon magunkra húztuk az ellenfelet, ez pedig kis híján megbosszulta magát. Mindemellett a találkozó végén akár nagyobb arányúvá is tehettük volna a győzelmet.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Itt a vége Bereczki sporttárs ezúttal sem hosszabbít. A helyzeteikkel jól sáfárkodó makóiak három ponttal távoznak a Kertész utcából, míg Arató Tamás tanítványai magukat hibáztathatják a kihagyott ziccerek miatt.
90′
Újabb ziccer maradt ki hazai oldalon, Molnár László fordult meg egy kontrával, indította a balján robogó Törököt, de Bálint István szépen vetődött a szélső elé.
87′
Kevés híja volt, hogy sárga lap nélkül teljen le a mérkőzés, de most Bálint Zsoltot részesíti ilyen jellegű feddésben a bíró egy visszarántásért.
86′
Tóth Zoltán vállalta el, de a kapu fölé tekert 1-2 méterrel.
85′
Szépítési lehetőség a Pázsit előtt: Lipták lökte el Török Balázst 23-24 méterre a kaputól, jó helyről jár a szabadrúgás.
84′
Friss erőt vetnek be a vendégek a hajrára: Szabó és Papp lement, Árva és Patkós álltak be.
80′
“Kéz!” – kiáltották egy emberként a makóiak, miután Krucsó közeli fejese Bálint Zsoltban akadt el. A játékvezető nincs az álláspontjukon, így nem ítél büntetőt.

no images were found

78′
Péczely György kiválóan ugratta ki a jobb szélen Molnár Lászlót, aki az alapvonalról laposan adott középre, Lipták azonban a hosszú oldalon felszabadított Török Balázs elől.
76′
Vass Zoltán is játékra jelentkezik, Farkas Attila hagyta el a pályát.
73′
Bezzeg a Makó kontráiban van potenciál: az imént Krucsó indult el a leshatárról, egészen az ötös sarkáig rohant, 2-3 méterrel megelőzve őrzőjét, de Schmízzel szembe kerülve az oldalhálóba bombázott.
71′
Töredezett a játék, nem alakult ki folyamatos futball az utóbbi percekben. A mezőnyben enyhe fölényben van a hazai alakulat, de helyzetekben ez nem mutatkozik meg.
65′
Újabb csere a Pázsitnál, Török Balázs váltotta Török Zsoltot. A vendégeknél Gabnai állt be Köteles helyére.

no images were found

64′
Molnár László startolt rá egy hosszú labdára, amit nem volt esélye elérni – becsülettel küzdenek a hazaiak, de erőfeszítéseiket egyelőre nem kíséri siker.
60′
Kettős cserével frissíti csapatát Arató Tamás, Kószó és Tihanyi helyére Molnár Sándor és Joó György álltak be.
55′
Az igen! Péczely Csaba kap tapsot a nézőktől, miután 30 méterről alaposan megtornáztatta Bálint Istvánt.
51′
Rudisch kapott szép keresztlabdát Szabótól, a kék mezes szélső 20 méterről a tizenhatos sarkától életerős löketet küldött kapura, de kevéssel célt tévesztett.
50′
Kimaradt egy lehetőség a túloldalon is, négy makói ment két védőre, Krucsó kapta végül középen a passzt, majd egy csel után a lövésre már nem maradt elég ereje, Schmíz könnyen fogta a hosszú felsőre hulló labdát.
46′
Rögtön egy nagy helyzettel nyit a Pázsit: 7-8 méterről Tóth pörgette kapura Molnár László beadását, Bálint kapus csak nagy nyújtózkodások árán tudta kitolni a léc alól a feje fölé tartó labdát.
46′
Folytatódik az összecsapás, a szünetben egyik oldalon sem történt csere.

SZÜNET

45′
Bereczki Bence nem hosszabbít, voltaképpen nincs is oka rá. Itt a vége az első félidőnek. Szünetben magabiztosan vezet a rendezettebben, határozottabban futballozó Makó II.
45′
GÓÓÓL!!! Itt a vendégek válasza! Szabó Norbertet sikerült egy belőtt labdával kiugratni, a tar csatár pedig higgadtan passzolt a hálóba 13-14 méterről Schmíz mellett. 0-2!
44′
Molnár László igyekszik megoldani az előző bejegyzéshez felvázolt helyzetet: szépen húzott el védője mellett, majd lőtt a tizenhatos bal sarka környékéről, Bálint csak öklözni tudta a sistergős bombát.
42′
Előnye birtokában átadja a kezdeményezést ellenfelének a Makó, Arató Tamás legénysége azonban egyelőre nem tud mit kezdeni a kék mezesek védekezésével.
37′
Mi maradt ki?! Bálint Zsolt futott be üresbe egy ellentámadással a balon, teketóriázás nélkül passzolt a középen érkező Törökhöz, aki ajtó-ablak helyzetben kapásból a bal alsó mellé gurított. Annyira üresen volt pedig, akár át is vehette volna.
35′
Krucsó kínálta meg Schmízt 25-ről egy lapos lövéssel, de a Pázsit hálóőre magabiztosan feküdt a csemegére.

no images were found

34′
Szépen szerelte Lipták az alapvonalnál a betörni próbáló Török Zsoltot, kirúgás lett a megmozdulás vége. Tóth Zoltán arra kéri a hazai szélsőt, legközelebb válasszon inkább beadást.
30′
Főként mezőnyben pattogott a labda az első fél óra során, a vendégek egyetlen igazi helyzetüket kihasználva vezetnek. Egyébként keresik a fogást egymáson a csapatok.
25′
“Csík van?” – kérdezi Szebehelyi a világbajnokságon is látott innovatív megoldásba vetett bizalommal Bereczki sporttárstól egy Pázsit-szabadnál. Borotvahab nincs, de helyzet sem alakult ki az esetből, Tihanyi első beadását kifejelték a védők, a második pedig elszállt a fejek felett.
23′
GÓÓÓL!!! Vezetnek a vendégek! Tamási élesen belőtt labdájára Szabó érkezett menetrendszerűen középen, majd átemelte a kivetődő Schmíz kapust. 0-1!
19′
Sokadik próbálkozásra megtalálta a rést a hazai védősoron a Makó, Szabó Norbert jutott lövési lehetőséghez a tizenhatos előteréből, de Bálint Zsolt egy önfeláldozó bevetődéssel blokkolta az erős löketet.

no images were found

16′
Tihanyi rúgta bokán hátulról Papp Róbertet egy pókfoci során. Nagyot csattant a kontakt, de a játékvezető ezúttal is igyekszik szóban megoldani a helyzetet, a kártyát még nem húzza elő.
14′
Átalakulóban az erőfölények a kékek kezdeti fölénye után. Az imént Kószó adott kis híján forintos labdát Török elé, de Bálint kapus kiválóan élt együtt a játékkal, és javítani tudta védői figyelmetlenségét.
10′
Újabb összecsapás az iménti főszereplőktől: Török csapott le szemfülesen egy rossz passzra, meglódult volna vele, de Szebehelyi egy elegáns mozdulattal elgáncsolta ellenfelét. Bereczki sporttársnak vajból van a szíve, egyelőre nem adott sárgát, csak figyelmeztette a védőt.
6′
A hazai Török Zsolt próbálná kamatoztatni gyorsaságát egy Pázsit-kontra során, de Szebehelyi kiváló helyezkedéssel kellő előnyt harcolt ki magának, így nincs veszély az akcióból. Az esethez hozzá kell tenni, nagyobb fordulatszámban pörögnek egyelőre a vendégek, ami a labdabirtoklás terén is megmutatkozik.
3′
Szabó lőtt be labdát Rudisch elé a tizenhatos bal szélénél, a makói végül elesett védője szorításában, de lényegi testi kontaktus hiányában a bíró nem fújt büntetőt. Ahonnan mi ülünk, úgy tűnt, jó döntés volt.
1′
A zöld nadrágban és piros ujjú fehér felsőben pályára lépő hazaiak indították útjára a labdát, a makói fakó alul sötét, felül világos árnyalatú kékbe öltözött a mai napon.

10.02: Felsorakoztak a játékosok a játékvezetői hármas mögött, hamarosan kezdünk!

9.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Kiváló időjárás fogadja a megyehármas nyitányt a Kertész utcában, a természet lágy ölében fekvő futballpálya felett lengedezve, enyhén hűvös szél kínál megnyugvást a nyári nap erősen tűző sugarai elől. Minden adott egy kiváló mérkőzéshez a vasárnap déli húsleves előtt.

A találkozó Bereczki Bence sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Arató Tamás legénysége tavaly a megyei III. osztály Szegedi csoport bronzérmét szerezte meg, a Kertész utcai egyesület sokáig a bajnoki címért is versenyben volt. A makói második együttes ezzel szemben a megyei másodosztály 12. pozíciójában végzett, ugyanakkor a klubnál történt változások okán a gárda mégis a harmadik vonalban indul az új szezonban. Ami tehát mindenképpen ígéretes összecsapást jósol, hogy az osztályhoz képest két igen erős gárda találkozik vasárnap délelőtt.

Előző sztori

Hétfőn állapítják meg a jelöltté váláshoz szükséges ajánlásszámokat a jegyzők

Default thumbnail
Következő sztori

Atlétikai Eb: Márton Anita döntős súlylökésben

Legutóbbi hasonló cikkek