Közélet

Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK

Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök
Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK
kothencz_janos_nogradi_tibor18_gs

A Holt-Tisza rehabilitációja mellett a szentmihályi utak csapadékelvezetési problémái és a kecskési vasúti sorompó is szóba került Kothencz János polgármesterjelölt bejárásán. A lakosok nehezményezték, hogy nincs gyógyszertár a környéken és körforgalom építésére is tettek javaslatot.

Szerdán folytatódott

Kothencz János

bejárássorozata,

Újszeged

és

Kiskundorozsma

után ezúttal Kecskéstelepen, Szentmihályon, Klebelsberg-telepen és Gyálaréten találkozott a lakossággal a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület által támogatott polgármesterjelölt, aki a körzet képviselőjelöltjével,

Nógrádi Tiborral

vette sorra a megoldásra váró feladatokat. „A jelenlegi városvezetés a tapasztalatok szerint kevésbé tartja fontosnak azon városrészek lakóinak kéréseit, és ezáltal fejlesztésüket, melyek élén nem szocialista önkormányzati képviselő van. Én úgy gondolom, hogy elsősorban szegediek vagyunk, és egy városvezetőnek minden szegedi polgármesterének kell lennie politikai hovatartozásra, korra, nemre való tekintet nélkül” – szögezte le Kecskésen Kothencz János. A Fidesz-KDNP és L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt a Szabadkai úton, Kecskéstelep bejáratánál először a környékbeliek mindennapjait megkeserítő sorompóval kapcsolatos kérdésekre és felvetésekre válaszolt. „A jelenlegi városvezetés rendre szembe megy a kormánnyal, pedig a döntéshozókkal való együttműködés nélkül bizonyos problémákat csak konzerválnak, hosszú évekig nem történik előrelépés” – jegyezte meg a kecskési sorompótól egy sarokra tartott utcafórumon, ahol többen bosszankodtak amiatt, hogy nagyon hosszú a várakozási idő a vasúti sorompónál. Kothencz hozzátette, elfogadhatatlan az is, hogy Kecskéstelepen többen élnek, mint Tiszaszigeten, még sincs játszótér, pedig közösségi terek fejlesztésére pályázati források eddig is rendelkezésre álltak. Az egyik környékbeli arra volt kíváncsi, hogy alul- vagy felüljáróval lehet majd kiváltani a sorompót, mert ellentétes információkat kapott. Kothencz kiemelte, a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban a közlekedésinfrastruktúra fejlesztésére is lesznek források,

Becsey Zsolt

közlekedésért felelős helyettes államtitkárral is tárgyalásokat folytatott a kérdésben. Egy kisebb körforgalmat is hasznosnak tartanának a lakosok, ha ugyanis a telep felől tartanak a Napfény Parkba, akkor csak szabálytalanul tudnak bekanyarodni vagy nagyon sokat kell kerülniük. Nógrádi Tibor elmondta, a közútkezelővel már egyeztettek, a cél, hogy az esetlegesen megnövekedő forgalom ne zavarja a lakóparkban élőket sem.

kothencz_janos_nogradi_tibor03_gs

A Mikes Kelemen utcában és a környéken élők elmondták, nagy esőzésekkor nem tud hova lefolyni a csapadék. A szentmihályiakat Nógrádi Tibor arról tájékoztatta, hogy nettó hatmillió forintba kerül az utca csapadékvíz-elvezetési problémáinak az orvoslása, amit a tervek szerint úgy oldanának meg, hogy az egyik oldalon föld alatti, zárt rendszert építenek ki. „Erre várunk már nagyon régóta, több alkalommal a tűzoltók mentettek ki bennünket” – jegyezte meg az egyik asszony. A szentmihályi anyaotthon körüli problémákról is beszámoltak a lakosok, a környéke rendezetlen és gazos, és nincs zebra az intézmény előtt, amivel kapcsolatban Kothencz János elmondta, ezek olyan problémák, melyeket már régen meg kellett volna oldania a városvezetésnek. „Egykor itt tanultam meg úszni, de ma már meg sem közelítem a vizet, mert vöröses színű büdös és” – ezt már a bejárás harmadik helyszínén, az Óbábai utcában a Holt-Tisza partján mondta egy nő. A klebelsbergtelepi és gyálaréti lakosok a kerékpárút-hálózat fejlesztését hangsúlyozták, illetve a központi térre szeretnék visszahelyeztetni a haranglábat. A térről akkor vitték el azt, amikor szovjet emlékművet állítottak helyére. Kothencz János elmondta, leveleket és telefonokat is kapott már a most bejárt városrészekben élőktől, az elhangzott felvetéseket, kéréseket is beépíti választási programjába. „Azt tapasztalom, hogy hosszú évek óta fennálló problémákról van szó az esetek többségében, csak eddig jóformán a füle botját sem mozdította senki. Ezen változtathatunk októberben” – szögezte le a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.