Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: elbukta a Szuperkupát a Pick Veszprémben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Férfi kézilabda - Szuperkupa - MKB-MVM Veszprém - Mol-Pick Sz

A bajnok, kupagyőztes, Bajnokok Ligája-negyedik Veszprém férfi csapata nyerte az első alkalommal kiírt magyarországi kézilabda Szuperkupát, mivel hazai környezetben simán, 33-24-re legyőzte az EHF Kupa-címvédő Szeged együttesét.

Kemény védekezéssel indított mindkét gárda, majd Prodanovic büntetőjét fogta a Szegedtől érkezett Mikler. A Veszprém egyik nyári igazolása, Marguc gyorsan három góllal nyitott, így a tizedik percre 5-2-re elhúztak a hazaiak. Sierra eleinte hiába védett jól a Tisza-partiaknál, a védelemtől nem sok segítséget kapott, így kisvártatva időt kértek a vendégek és bár a támadójátékuk valamelyest feljavult, a védőfaluk továbbra is hézagos volt. Átlagban minden szegedi gólra kettővel válaszolt a legfőbb hazai rivális (23. perc: 12-6). Ebben a szakaszban Zeitz és Nilsson – ugyancsak nyári szerzemények – remekeltek. A szünet előtt Vranjes és Ancsin révén közelebb zárkózott a Szeged, de még így is komoly volt a hátránya.

A második játékrészt IlicBalogh lőpárbaj vezette be, amely azzal zárult, hogy Mikler kivédte utóbbi büntetőjét. Rossz hír volt szegedi részről, hogy Källman bokasérülés miatt a 36. percben, 19-13-nál kiállt. Padlóra kerültek a vendégek, így kilenc gólos hátránynál (22-13) időt kértek, pedig emberelőnyben játszottak.

Mikler megbabonázta volt társait, sorozatban védte a ziccereket, büntetőket, így csak idő kérdése volt, mikor lesz két számjegyű a különbség. Erre negyedórával a vége előtt került sor (25-15).

A folytatásban sem igazán tudta kozmetikázni az eredményt a Szeged, miközben Zeitz megkapta harmadik kiállítását, így nem térhetett vissza. A végén kicsit kiengedve is magabiztosan győzött a magyar bajnoksághoz csak a rájátszásban csatlakozó, addig a SEHA Ligában és a BL-ben érdekelt Veszprém.

Kinizsi Bank Szuperkupa (Veszprém):

MKB-MVM Veszprém – MOL-Pick Szeged 33-24 (17-12)
Gól: Marguc 8, Nagy 4, Ilic 4, Zeitz 4, Chema 3, Sulic 3, Nilsson 2, Ugakde 2, Ruesga 2, Terzic 1, illetve Ancsin 7, Vranjes 5, Balogh 4, Källman 2, Ilyés 2, Robledo 2, Bombac 1, Prodanovic 1.

Korábban írtuk:

A nőknél a bajnok, kupagyőztes és BL-címvédő Győr csapata nyerte az első alkalommal kiírt magyarországi kézilabda Szuperkupát, miután Veszprémben izgalmas végjáték után 29-28-ra legyőzte a Ferencvárost. Görbicz Anita tíz góllal járult hozzá a sikerhez – írja az MTI.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, Amorim volt az első a mezőnyben, aki higgadt maradt támadásban, és gyorsan kétszer villant. A kapusok, Herr és Tomasevic jól védtek, így az első negyedórában alig rezdültek a hálók.

Ahogy Görbicz is belelendült, fokozatosan nőni kezdett a különbség, és a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő fővárosiakon még az időkérés sem segített. Amikor pedig Löke is sziporkázott, 11-6 lett az állás. Megroppant az FTC, amelyben ebben a szakaszban szinte csak Steinbach játszott elfogadható szinten. A szünet előtt kétszer is emberelőnybe került az ETO, amely végül hatgólos vezetéssel vonult el a pihenőre.

A második félidő elején voltak fellángolásai a Ferencvárosnak, de a Győr könyörtelenül megbüntetett minden kis hibát. A 37. percben már 21-13-ra vezetett az ETO, amely minden téren jobb volt riválisánál. Időkérést követően aztán Pena és Szucsánszki révén jobb lett az FTC játéka, és csökkenni kezdett a különbség. A kisebb hullámvölgybe került győriek 22-18-nál próbálták meg rendezni soraikat, de a védelmük összeesett, a kapusaik pedig nem találkoztak a labdával.

Az utolsó tíz perc 25-22-es ETO-vezetésről indult. Az 53. percben Szucsánszki megpattanó lövésével 25-24 lett az állás, Görbicz azonban válaszolt. Amorim kiállítása alatt nem sikerült az FTC-nek az egyenlítés, a végén pedig éppen a brazil légiós harcossága döntött a Győr javára.

Szuperkupa:

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 29-28 (15-9)
Gól: Görbicz 10, Löke 6, Amorim 5, Kovacsics 4, Aguilar 2, Korsós 1, Orbán 1, illetve Szucsánszki 8, Pena 5, Lukács 4, Tomori 3, Steinbach 3, Szamoránsky 3, Kovacsicz 1, Szarka 1.

Közélet

Videó: lebontották a Felső Tisza-parti Stadion kandelábereit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

A lelátókat már korábban elbontották, csütörtökön pedig sor került a kandeláberekre is.

Tovább olvasom

Sport

Tragédia nem történt, de több ilyen meccs már nem fér bele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csak a csoport első és második helye úszott el Flensburgban, a szép tavaszra jó esélye van a MOL-Pick Szegednek.

Tovább olvasom

Sport

Új légióst igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Durand Scott 2-es és 3-as poszton is bevethető.

Tovább olvasom

Aktuál