Sport

Kézilabda: nem fél az oroszlántól az SZKKSE

Kézilabda: nem fél az oroszlántól az SZKKSE

2014. augusztus 19., kedd
Kézilabda: nem fél az oroszlántól az SZKKSE
szkkse_szerbia_fb

Hétfőn már Szegeden edzett a szerbiai meccskörútjáról hazatért SZKKSE női kézilabdacsapata. Marosán György tanítványai pazar mérleggel zártak a déli szomszédnál.

„Eddig minden terv szerint alakul, egyre jobban tetszik a csapat. Úgy gondolom, most már kezdjük azt a stílusos kézilabdát játszani, amit látni szeretnék. Szép eredményeket értünk el Szerbiában, aminek örülök, de azért van még min dolgoznunk, mindamellett, hogy jó úton haladunk” – árulta el portálunknak

Marosán György

vezetőedző. Együttese három nap leforgása alatt négy mérkőzést játszott az elmúlt héten. Előbb szerdán 45-22-re verték Karsai Robertáék az Indjija Zeljeznicar alakulatát, majd csütörtökön egyszer kikaptak a KC Kragujevactól, egyszer pedig megverték a legutóbbi szerb bajnokot. A sort pénteken a bajnoki bronzérmes Arandjelovac felett aratott 28-24-es diadal zárta. „Nem vagyunk egy művészcsapat, mi egy munkáscsapat vagyunk. Sok az új játékos, ezért még mindig sokat kell gyakorolnunk a páros és hármas kapcsolatokat. Az egyéni teljesítmények jók voltak, csapaszinten az egyes védekező formációkban is egyre közelebb vagyunk az ideális állapothoz. Szeptember 23-ra elkészülünk a munkával, de már szeptember 3-tól, az európai topcsapatok ellen is szeretnénk megmutatni, hogy mi lesz a játékunk a szezon során. Az biztos, hogy érzelmileg már elértük a csúcsot, harcolunk, küzdünk és akarunk. Összességében meg vagyok tehát elégedve a lányokkal, jó velük dolgozni” – fogalmazott a tréner. Hozzátette, a Kragujevac legyőzése a magyar bajnokság erejét bizonyítja. „Ez egy hatalmas siker, de az is igaz, hogy a magyar NB I egyik újonca verte meg a szerb liga legutóbbi győztesét. Óriási különbség van a két pontvadászat között, és nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar topbajnokságában tudunk elindulni szeptembertől. Már fenjük a körmeinket, hogy meg tudjuk marni a nagyokat is, 24-én pedig szeretném, ha tényleg – akár teltház előtt – győzelemnek örülhetnénk, míg az első három fordulóra ígérem, hogy megcibáljuk az oroszlánok bajszát. Húsz év után jutott vissza a város csapata a világ legerősebb bajnokságába, és bár szeretek a realitás talaján maradni, de azt tiszta lelkiismerettel mondom, hogy győzelmi eltökéltséggel állunk ki még a Ferencváros ellen is” – tekintett előre Marosán György. Az SZKKSE legközelebb hétvégén lép pályára, a gárda egy orosházi tornára hivatalos, ahol szombaton a házigazdákkal és a Budaörssel méri össze erejét a csoportkörben. Vasárnap rendezik a helyosztókat, a mezőnyben a Békéscsaba, a Vasas és a szerb Vojvodina kapott még helyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.